Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek nagyon rossz a körzetes...

Akinek nagyon rossz a körzetes óvoda, ti hová vittétek a gyereketeket?

Figyelt kérdés

Most tudtam meg, hogy körzetileg melyik óvodába tartozunk, sajnos a város legrosszabb hírű óvodája, sajnos ide gyakorlatilag csak kisebbség jár. Egyébként nem értem miért tartozik a mi utcánk oda, ami nagyon messze is van az óvodától és jó környéken van. Az ovi, ami szimpatikus lenne kb 300 méterre van, a körzeti 1,5 km.

Oda biztos nem fogom vinni a gyerekemet, akkor inkább viszem messzebbre magánba, ha nincs más lehetőség.

Volt már valaki ilyen helyzetben? Felvették a gyerekedet a kinézett óvodába, akkor is, ha körzetileg nem oda tartoztatok? Mennyire volt nehéz máshová bejutni?

tegnap 14:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bíztam a véletlenre. Mi átjelentkeztünk tartózkodási helyre egy rokonhoz, amíg felvették. Amúgy egy nagy óvoda, és valószínűleg felvették volna körzetes cím nélkül is (sokan vannak a csoportban, akiknem nem körzetes, ebből gondolom).
tegnap 14:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy más leírja hogy felvették az ő gyerekét, az még semmit sem változtat a te helyzeteden. Az hogy felveszik-e, több mindentől függ: hány óvodáskorú gyerek van a körzetben, hányan ballagtak előző évben (vagyis hogy mennyi üres hely van), hányan mennek oda "protekcióval" (nagyobb tesó más odajár, ismerős ismerőse stb.). A legegyszerűbb, ha felhívod a kiszemelt óvodát és tőlük megkérdezed milyen esélyeitek vannak, és hogy mikor kell jelentkezni ilyen esetben
tegnap 14:39
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Mi is addig átjelentkeztünk anyákhoz, hogy tutira felvegyék.

Nálunk nem vették volna fel, mivel a körzetisek sokan vannak.

tegnap 14:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi most járkálunk nyílt napokra, mindenhol szépen elmondják, hogy mire lehet számítani, mennyi körzetest várnak, hány csoport indul, mekkora túljelentkezés volt az elmúlt években stb.

Ez minden ovinál más, mindenképp az adott ovit kell megkérdezni.

tegnap 14:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Nekem is eszembe jutott ez az opció, mert az anyukámékhoz tartozó körzetes óvoda nagyon jó és közel van a munkahelyemhez. De akkor mennyivel előtte kellene átjelentkezni? Ha felveszik és pár hónap múlva visszajelentkezünk, azt már nem ellenőrzik?
tegnap 15:00
 6/11 anonim ***** válasza:
65%

Nekem azt mondák, hogy akkor tudják körzetisnek számítani, ha legalább fél éves a tartózkodási hely bejelentés (állandóra nem akartunk)

Szeptemberben elkezdte az ovit, novemberben töröltettem a tartózkodási címünket.

3#

tegnap 15:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk nem rossz a körzetes óvoda, csak jóval messzebb van. A nem körzetes pedig pár száz méterre van tőlünk. Oda általában túljelentkezés van, de azt mondták, hogy ha azt látják, valaki nagyon oda szeretne menni, igyekeznek megoldani. Nálunk és több környékbelinél is megoldották.
tegnap 15:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos mifelénk is 100 %-on tele vannak az óvodák a körzetes gyerekekkel. Úgyhogy én is azt csinálnám, hogy próbálnék lakcímkártyát szerezni.
tegnap 17:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Ugyanez a helyzet nálunk is. A körzetes óvoda távolabb van, ráadásul oda csak a kisebbségi gyerekek járnak. És nem az igényes családok gyerekei. Hanem a városunkban van egy c telep, az nekünk a körzetes óvoda. Nem is értem, miért.

A közelebbi óvoda vezetőjével beszéltem, elmondtam neki, mi a helyzet. Azt mondta, egy komplett csoport megy most iskolába, ergo lesz hely, de ha biztosra akarok menni, jelentkezzünk be valakihez, aki ott lakik. Szerencsére tesómék oda tartoznak, szóval nem probléma.

tegnap 18:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Minek jelentkeznél vissza? Anyádnál legyen a tartózkodási helyetek, ennyi.
tegnap 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!