Akinek nagyon rossz a körzetes óvoda, ti hová vittétek a gyereketeket?
Most tudtam meg, hogy körzetileg melyik óvodába tartozunk, sajnos a város legrosszabb hírű óvodája, sajnos ide gyakorlatilag csak kisebbség jár. Egyébként nem értem miért tartozik a mi utcánk oda, ami nagyon messze is van az óvodától és jó környéken van. Az ovi, ami szimpatikus lenne kb 300 méterre van, a körzeti 1,5 km.
Oda biztos nem fogom vinni a gyerekemet, akkor inkább viszem messzebbre magánba, ha nincs más lehetőség.
Volt már valaki ilyen helyzetben? Felvették a gyerekedet a kinézett óvodába, akkor is, ha körzetileg nem oda tartoztatok? Mennyire volt nehéz máshová bejutni?
Mi is addig átjelentkeztünk anyákhoz, hogy tutira felvegyék.
Nálunk nem vették volna fel, mivel a körzetisek sokan vannak.
Mi most járkálunk nyílt napokra, mindenhol szépen elmondják, hogy mire lehet számítani, mennyi körzetest várnak, hány csoport indul, mekkora túljelentkezés volt az elmúlt években stb.
Ez minden ovinál más, mindenképp az adott ovit kell megkérdezni.
Nekem azt mondák, hogy akkor tudják körzetisnek számítani, ha legalább fél éves a tartózkodási hely bejelentés (állandóra nem akartunk)
Szeptemberben elkezdte az ovit, novemberben töröltettem a tartózkodási címünket.
3#
Ugyanez a helyzet nálunk is. A körzetes óvoda távolabb van, ráadásul oda csak a kisebbségi gyerekek járnak. És nem az igényes családok gyerekei. Hanem a városunkban van egy c telep, az nekünk a körzetes óvoda. Nem is értem, miért.
A közelebbi óvoda vezetőjével beszéltem, elmondtam neki, mi a helyzet. Azt mondta, egy komplett csoport megy most iskolába, ergo lesz hely, de ha biztosra akarok menni, jelentkezzünk be valakihez, aki ott lakik. Szerencsére tesómék oda tartoznak, szóval nem probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!