Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Meddig van nyitva az óvoda,...

Meddig van nyitva az óvoda, ahova gyereketek jár? Falusi vagy városi óvoda?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Gondolkodom, hogy falusi vagy városi oviba helyezkedjek el, mint óvónő.

Eddig városban dolgoztam, egyházi oviban, ahol 5-ig voltam és általában olyan fél 6-ra értem haza.

Hallottam, hogy a környékbeli falvakban már fél 4-kor nincs egy gyerek se, se óvónő az intézményben, amit ugyan furcsálok, bár gondolom nagyszülői segítséggel megoldható. A falvakban ugyanis általában van családtag.

Nagyon elbizonytalanodtam, hogy mi lenne a jobb választás, hiszen számomra már most a gyermekeimal az elsők, bármennyire is hangzik ez önzőn. Szeretnék minél több időt velük törteni érdemben és ha fél 6-6-ra hazaesek, akkor az minden csak nem érdemi idő főleg, ha ők már kb. 1-kor végeznek suliban és oviban.

Nagyszülői segítség lenne, szívesen elhozzák őket ebéd után, meg is vacsoráztatják, ami szuper, hisz másnak nincs ilyen segítsége. Azonban engem nagyon fusztrál, azt érzem kimaradok a gyermekem napjából.

A problémám viszont az, hogy a falusi óvodák itt a környéken mind kisebbségi óvodák, vagy legalább fele-fele, háromnegyed arányban az.

A városi oviban rengeteg a rendezvény és nagyon sokszor kellett délután még maradni mikor délelőttös is voltam. Nagy volt a hajtás is, az elvárás, sokszor azt éreztem soha, semmi sem jó, nem elég és azért gyerekek mellett már nem is olyan könnyű.

Számomra már az is könnyebbség lenne, ha nem kellene pluszban hittanra készülnöm a sima óvodai nevelésen felül.

Sokat gondolkodtam azon is, hogy amíg kicsik a gyerekek megpróbálok elhelyezkedni gyárban 6-2-ig vagy bármilyen más munkakörbe, mert számomra sokkal kedvezőbb lenne, ha mindennap 3-ra otthon lehetnék és nem vinném haza a munkát, mert ha hazaérek szeretnék segíteni a tanulásban, szeretnék velük játszani, nyugodtan megfőzni és nem a másnapi foglalkozásra gondolni.

Számomra ez egy óriási vívódás, mert szeretem a munkám és azt érzem, ha otthagynám a hivatást, mintha feleslegesen tanultam volna.. meg szeretem. Nem szívesen ülnék egy irodába egész áldott nap pl.

Egyébként én nagyon szerettem ezt a munkát míg nem volt gyermekem. Mikor hazaértem mindig ezzel foglalkoztam. Témaheteket raktam össze, a rendezvényekre készültem stb stb. Aki pedagógus tudja, hogy ez milyen munka.

Szeretettel fogadom a válaszaitokat. Tudom, hogy más munkája is sokszor olyan, hogy 4-5-ig vagy akár tovább is dolgozik.

Tudom, hogy van iskolában 4-ig napközi is. Bár azt a nagyszülők biztosan nem hagynák, mert akkor ha én délutános vagyok. Akkor tuti mennének értük, hogy foglalkozzanak ők velük. Viszont én egyszerűen rosszul vagyok a gondolattól, hogy 2 hetente fél 6-ra érjek haza. Kisebbségi óvodától viszont félek..

júl. 31. 00:01
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:

Oviban*

Elnézést előre is a helyes írási hibákért és a sok ismétlésért!

júl. 31. 00:02
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Papíron fél5ig, gyakorlatilag 4kor elviszik az utolsó pár gyereket, a fele délben megy, a többi 3kor
júl. 31. 00:08
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
17 óráig van nyitva az óvoda. Az utolsó busz 16:54-kor megy a szomszédos falukba, minden nap van gyerek, aki azzal megy haza plusz vannak, akikért 17 órára jönnek.
júl. 31. 02:05
 4/25 anonim ***** válasza:
84%

A mi falusi ovink 6:30-16:30 között van nyitva. Elvétve találsz csak kisebbségi gyereket a 4 csoportban, ők is normálisak. "Papíros" kisgyerek is 1-1 fordul elő csoportonként, pedig 25-28 fős mindegyik. Általában 16-kor már nincs bent senki, ezt mi nagyon nehezen oldjuk meg, mert nálunk a nagyszülők is dolgoznak. Minden héten más témák vannak, vannak rendezvények is, nálunk pl Márton napi ünnepség és utána felvonulás, táncgála, szüret és szüreti felvonulás, adventi ablaknyitás, tavaszi zsongás, oviolimpia meg még egy csomó más.

Az óvónők nálunk váltva dolgoznak, egyszer korábban érkeznek, hamarabb mennek, másik héten később jönnek, később mennek és mert 8-an vannak, ezért 8 hetente van egy hetük, amikor ügyeletben tovább kell maradni, ameddig elviszik az utolsó gyereket is haza.

júl. 31. 06:02
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Budapest, 6-18
júl. 31. 06:20
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan fél 5ig. Én 3/4 4re érek oda a gyerekeimért, már kb úgx dobják ki őket a kapun. Van, hogy a dadus elöbb lelép, mint mi beülünk a kocsiba
júl. 31. 06:22
 7/25 anonim ***** válasza:
87%

"Szeretnék minél több időt velük törteni érdemben és ha fél 6-6-ra hazaesek, akkor az minden csak nem érdemi idő főleg, ha ők már kb. 1-kor végeznek suliban és oviban."

Azt hogy csinálják? Az iskola délután 4-ig kötelező, az oviban meg alszanak ebéd után, így 2-3 óra felé "végeznek".

Amúgy nálunk 7-17-ig volt óvoda, 8-16-ig óvónők. Előtte, utána a dadus felügyelte a gyerekeket. Város.

júl. 31. 06:36
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
6:30-18-ig van itt óvoda (megyeszékhely), de 4 után már nagyon kevesen lézengenek. Viszont mi 4 előtt oda se tudunk érni, mert az iskolást kereken 4-kor rakják ki a kapun és csak onnan megyünk az oviba.
júl. 31. 07:05
 9/25 anonim ***** válasza:
80%
Falun dolgozom oviban 6-tól 16:30-ig van óvoda. Itt van bőven kissebbség és nehéz velük.. mármint olyan szinten hogy egyszerűen annyira buták hogy el sem hiszem, nem érti meg ha olyan mondasz neki hogy "Vedd le a cipőd!" és persze van aki rettenet mód büdös, rendesen istálló szaga van.
júl. 31. 07:35
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Papíron 6-17, kisváros.
júl. 31. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!