Hétfőn kezdte a lányom az ovit, tegnap is és ma is szemrehányóan mondta az óvó néni, hogy nem fogad szót. A ti 3 éves gyereketek parancsszóra mindent megcsinál?
Az óvónő dolga hogy kezelje a helyzetet. Kérdezd meg tőle nyugodtan legközelebb, hogy mégis mit javasol, miben tudnád segíteni hogy jól végezze a munkáját. Ugyanis az ő dolga hogy amíg az intézményben van a gyerek rendszabályozza.
Ennek semmi köze ahhoz hogy otthon szót fogad-e.
Nem, nincs rendben. Szót kell fogadnia az óvodában - és erre neked kell(ett volna) felkészíteni.
És igen, igazából otthon is szót kéne fogadnia. Nincs olyan, hogy "rendben van, mivel még kicsi". A kicsi is szót tud fogadni - nyilván a saját szintjén, teszem azt ugye nem abban, hogy üljön fél óráig mozdulatlanul...
Szóval tessék otthon dolgozni ezen, ugyanis ez a te feladatod, és van mit bepótolni.
1-essel és 3-assal nem értek egyet.
Azt, hogy az óvodában nem fogad szót, az óvónőnek kell kezelnie. Azt, hogy otthon nem fogad szót, a szülőnek kell kezelnie.
És igen, a gyereked dackorszakban van. Csak remélni tudom, hogy az óvónő hallott már a dackorszakról (a gyakoris szuperanyukák ezt hírből sem ismerik, ez természetes).
Az, hogy pár nap után már szemrehányja a viselkedését, az sajnos erős jele annak, hogy inkompetens óvónő van ott. Ennyi idő alatt egyszerűen nem tud annyit engedetlenkedni egy kisgyerek, hogy ezt a szülő felé jelezni kéne.
Nem vagyunk ott, nem látjuk a konkrét helyzeteket, de egy 3 éves gyerek nem is tud rossz lenni, maximum meg kell találni a kulcsot a lelkéhez. Teljesen természetes, hogy valamilyen szinten haragszik anyára, amiért nem vele van, és haragszik mindazokra, akikkel anya helyett a napját el kell töltenie. Ebből adódóan természetes, hogy kezdetben nem együttműködő, hanem dacból se csinálja, amit kéne. Aki a pedagógus diplomáját nem a búcsúban lőtte, esetleg némi gyerekszeretet is szorult beléje, az tudja ezeket a helyzeteket kezelni. Ez az óvónő nem tudja, ebből sejthető, mennyire van érzéke a munkájához.
Tartok tőle, hogy hosszútávú problémád lesz ezzel a nővel!
Na én meg veled nem értek egyet 6-os, hiszen a kérdező világosan leírta, hogy otthon is sokszor ez van.
Ha csak az oviban csinálná, persze, hogy mást fényt vetne a történetre. Szerencsére szabad országban élünk (még) és mindenki elmondhatja a véleményét.
1-es voltam.
Nekem furcsa, mert általában idegen környezetben simulékonyabbak a gyerekek.
Azt nem értem h a többiek miért írták h otthon is szót kéne fogadnia. Hiszen bem írtad h nem fogad szót, csupán azt h nem elsőre. Ami pedig teljesen normális. Ha a többieknek olyan gyereke van aki elsőre szótfogad, az csak mázlista. (tudom, mert a nagyobb lányom ilyen, még a tesója nagyon nem)
Én is az óvónőt kérdezném meg g hogy akkor nit javasol, mert hát ha ő nem tudja kezelni (pedig van gyakorlata, iskolai végtettsége) akkor te mit is kellene hogy tegyél? Így könnyítve egymás munkáját
Itt a többség tényleg úgy véli, hogy a 3 éves gyerekének annyira szófogadónak kell(ene) lennie, mint egy beidomított vadászkutyának?
Ez azért számomra elképesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!