Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hétfőn kezdte a lányom az...

Hétfőn kezdte a lányom az ovit, tegnap is és ma is szemrehányóan mondta az óvó néni, hogy nem fogad szót. A ti 3 éves gyereketek parancsszóra mindent megcsinál?

Figyelt kérdés
Itthon is van, hogy nem csinál meg mindent azonnal, amire megkérem, de úgy éreztem eddig, hogy ez rendben van, mivel még kicsi. A dackorszakról nem is beszélve… de most kicsit aggódom. Rendben van az, hogy 2-3 nap után még nem fogad szót egy teljes új környezetben, tulajdonképpen 3 vadidegen “néninek”?

2022. szept. 14. 13:06
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
0%
Az en kisfiam elsejen kezd, o se fogad szot idegennek, el se fogad tole semmit, igazabol voltunk ketszer oviban es rajuk se nez, vagy atnez rajtuk. Nem szereti az idegeneket. Ugyhogy izgulok,. Itthon sem szabalykoveto, fejen allok sem fogad szot, mindenhova ugy viszem teszem, hogy akkor ezt csinalod es kesz es visit. 2,5 eves. Semmit nem akar amit en es mindent amit nem szabad. Full pelenkas, ugyhogy igy ezzel a lendulettel ki is raknak minket az ovibol. Alt.amugy idegen helyen szofogadobbak, mert otthon sokmindent megengednek maguknak. Az en kislanyom is terror volt itthon anno, bolcsi oviban meg tunder,minta gyerek.
2022. szept. 18. 16:28
 22/23 anonim válasza:
93%

Nekem itthon elengedi magát "rossz" , oviban mindig minden rendben van vele eddig.

Tényleg máskép éli meg a gyerek, ha idegenekkel kell lenni, gondolom ez nekik egy stresszhelyzet. Lehet, hogy ő túl otthonosan érzi magát ezért neked kell egy kicsit több szabályt állítani, pl, hogy fogadjon szót. Nyilván rosszul esik a szülőnek, ha a gyerekéről negatívat mondanak, nekem is rosszul fog, de próbálok majd dolgozni rajta. Ha ezt az óvónő nem flegma stílusban közölte, akkor igazából ezzel a segítséged kérte, hogy otthon is dolgozz azon, hogy szót fogadjon, mert nekik is könnyebb lesz a helyzetük vele. Csak te vagy az anyukája, igazából erre tényleg neked kell megtanítanod. De azok az emberek, akik így szájfröcsögve, köpködve írjak a tanácsokat nagy taps!! " Álljon már meg a menet" és hasonlók. Szerintem egy ilyen esetre normális hangnemben is lehet válaszolni és tanácsot adni, ami segít az anyukának. Nem oltogatni a másokat, látom titeket is megnevelt anyátok!!! 👏👏👏

2022. okt. 6. 12:19
 23/23 anonim ***** válasza:
41%
Jogos elvárás. Neked kellett volna már felkészítened az ovira, meg nyilván otthon is szabályokat betartatni. Igen, 3 évesnek. Az én fiam eleven és néha komisz, de mindig szót fogad az oviban a felnőtteknek. Meg máshol is tiszteletben tartja a felnőtteket. A szocializáció elsősorban a szülő dolga, nem lehet áthárítani az óvónőkre. Igen, nagy és folyamatos munka ez a szülőknek.
2022. okt. 21. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!