Hétfőn kezdte a lányom az ovit, tegnap is és ma is szemrehányóan mondta az óvó néni, hogy nem fogad szót. A ti 3 éves gyereketek parancsszóra mindent megcsinál?
Nekem itthon elengedi magát "rossz" , oviban mindig minden rendben van vele eddig.
Tényleg máskép éli meg a gyerek, ha idegenekkel kell lenni, gondolom ez nekik egy stresszhelyzet. Lehet, hogy ő túl otthonosan érzi magát ezért neked kell egy kicsit több szabályt állítani, pl, hogy fogadjon szót. Nyilván rosszul esik a szülőnek, ha a gyerekéről negatívat mondanak, nekem is rosszul fog, de próbálok majd dolgozni rajta. Ha ezt az óvónő nem flegma stílusban közölte, akkor igazából ezzel a segítséged kérte, hogy otthon is dolgozz azon, hogy szót fogadjon, mert nekik is könnyebb lesz a helyzetük vele. Csak te vagy az anyukája, igazából erre tényleg neked kell megtanítanod. De azok az emberek, akik így szájfröcsögve, köpködve írjak a tanácsokat nagy taps!! " Álljon már meg a menet" és hasonlók. Szerintem egy ilyen esetre normális hangnemben is lehet válaszolni és tanácsot adni, ami segít az anyukának. Nem oltogatni a másokat, látom titeket is megnevelt anyátok!!! 👏👏👏
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!