Akik gyesen vannak a kisebbel vagy bármilyen más okból meg tudják oldani a gyerek felügyeletét, bent alszik a gyerekeket az oviba délután?Nyáron viszitek?

Bent aludt, de nyáron nem vittem.
Az alvás azért volt jobb (főleg nekem) mert a kisebbik alvásidejében kellett volna értemenni, így meg mindkettő kipihente magát és békésen teltek a délutánjaink.
A nyár meg egyértelműen jobb volt mindenkinek, nem kellett időre kelni, mehettünk amerre láttunk, strandra, játszóra, fagyizni, a kertben fetrengeni, nem szoktak el soha az ovitól egyik sem, masíroztak befelé szeptember elsején, mint a kisangyalok. :)

Bent alszik, nyáron is menni fog, kivéve a leállás alatt, és ha úgy megyünk nyaralni.
Itthon vagyok a picivel.
A nagyobb 4 éves, imádja az ovit, a kis barátait, alig várja a hétfőt, hogy lássa őket. Ebéd után szépen alszik a többiekkel. Ha haza kéne hozni, biztos, hogy nem aludna el itthon. Felpörögne, a friss levegő megcsapná, jobb így. Szerencsére nem is erőltetik az oviban a hazahordást.

Többnyire bent alszik nem is kérte az óvónő, hogy vigyem haza ebéd után. Ez egyik gyereknek sem lenne jó: a kicsinek hazavágja a napirendjét, ha a nagyért ebéd után kell mennem és aztán otthon altatni, a nagy meg teljesen felpörög, mire hazasétálunk, hosszú idő, mire elalszik, ha egyáltalán elalszik. Igaz, a kicsinek a reggeli indulás is sok mindent felborít.
A nyarat majd meglátjuk. Amikor zárva lesz az ovi és másik lesz az ügyeletes, biztos nem visszük. A maradék időben majd meglátjuk, szerintem lesz olyan hét, amikor megy, mert szeret járni és már a téli szünet alatt is hiányolta az óvodát. Valószínűleg az óvónővel is megbeszéljük, ő tudja, mikor és ki megy szabadságra és elvileg egy táblázat is lesz, melyik héten, melyik gyerek nem lesz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!