Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akik gyesen vannak a kisebbel...

Akik gyesen vannak a kisebbel vagy bármilyen más okból meg tudják oldani a gyerek felügyeletét, bent alszik a gyerekeket az oviba délután?Nyáron viszitek?

Figyelt kérdés
És a gyerek szempontjából jobb ha bent alszik akkor is ha amúgy meg tudnák oldani a felügyeletét,és ugyanez nyáron az a jobb ha neki is, mint ovisnak is van annyi nyáriszünete mint egy sulisnak, vagy ha néha azért megy hogy ne rázódjon ki az oviból?
febr. 3. 08:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem sokat aludt bent (ha bent volt se aludt egyébként, 2 éves kora óta nem), mert heti háromszor elhoztam torna vagy logopédia miatt. Nyáron egyértelmű volt hogy nem megy egy pillanatot sem.
febr. 3. 08:52
 2/20 anonim ***** válasza:
81%

Bent aludt, de nyáron nem vittem.

Az alvás azért volt jobb (főleg nekem) mert a kisebbik alvásidejében kellett volna értemenni, így meg mindkettő kipihente magát és békésen teltek a délutánjaink.

A nyár meg egyértelműen jobb volt mindenkinek, nem kellett időre kelni, mehettünk amerre láttunk, strandra, játszóra, fagyizni, a kertben fetrengeni, nem szoktak el soha az ovitól egyik sem, masíroztak befelé szeptember elsején, mint a kisangyalok. :)

febr. 3. 08:59
 3/20 anonim ***** válasza:
74%
Nem aludt bent egyszersmind, amikor még tudtam oldani, hogy haza vigyem előbb. Nyáron sem ment
febr. 3. 09:10
 4/20 anonim ***** válasza:
70%
Nem alszik bent a fiam. Meg tudom oldani hogy haza hozzám ebéd után. Semmilyen szünetben, szombati munkanapon, és nyáron sem megy oviba.
febr. 3. 10:03
 5/20 anonim ***** válasza:
61%
Bent alszik, nálunk nem is erőltetik, hogy hordjuk haza, de semmilyen ügyeletbe nem megy.
febr. 3. 10:33
 6/20 anonim ***** válasza:
56%

Bent alszik, nyáron is menni fog, kivéve a leállás alatt, és ha úgy megyünk nyaralni.

Itthon vagyok a picivel.

A nagyobb 4 éves, imádja az ovit, a kis barátait, alig várja a hétfőt, hogy lássa őket. Ebéd után szépen alszik a többiekkel. Ha haza kéne hozni, biztos, hogy nem aludna el itthon. Felpörögne, a friss levegő megcsapná, jobb így. Szerencsére nem is erőltetik az oviban a hazahordást.

febr. 3. 12:07
 7/20 anonim ***** válasza:
64%

Többnyire bent alszik nem is kérte az óvónő, hogy vigyem haza ebéd után. Ez egyik gyereknek sem lenne jó: a kicsinek hazavágja a napirendjét, ha a nagyért ebéd után kell mennem és aztán otthon altatni, a nagy meg teljesen felpörög, mire hazasétálunk, hosszú idő, mire elalszik, ha egyáltalán elalszik. Igaz, a kicsinek a reggeli indulás is sok mindent felborít.

A nyarat majd meglátjuk. Amikor zárva lesz az ovi és másik lesz az ügyeletes, biztos nem visszük. A maradék időben majd meglátjuk, szerintem lesz olyan hét, amikor megy, mert szeret járni és már a téli szünet alatt is hiányolta az óvodát. Valószínűleg az óvónővel is megbeszéljük, ő tudja, mikor és ki megy szabadságra és elvileg egy táblázat is lesz, melyik héten, melyik gyerek nem lesz.

febr. 3. 15:38
 8/20 A kérdező kommentje:
Én egyke voltam, a szüleim a nyár nagy részében dolgoztak, egy 2-3 hét szabit vettek ki, annak egy részében elutaztunk. A nyár maradék részét a nagymamáimnál töltöttem. Szerettem oviba járni, de a nyáron sose hiányzott. De akkor ez is gyerekfüggő gondolom.
febr. 3. 16:17
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsiben ott aludt, mert dolgoztam és az oviban is ott alszik, mert nem akartuk azt, hogy megszokja, hogy hazahozzuk aludni és ha visszamegyek dolgozni, akkor probléma legyen abból, hogy nem akar majd ott aludni. Szeptembertől megy a kisebb gyerkőc bölcsibe. Akkor lesz 1.5 éves. A nyarat nem tudjuk még. Lesz 3 hét takarítási szünet, a többi időben szerintem fog menni de majd meglátjuk még.
febr. 3. 17:32
 10/20 anonim ***** válasza:
66%
Természetesen nem alszik bent, és nem is megy szünetekben. Szeretünk vele lenni.
febr. 3. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!