Más is van, aki a nyárban a meleg miatti picsogást utálja a legjobban?
Bárkivel beszélek, majdnem mindig előkerül, hol normál keretek között, hol eltúlzott módon.
Én meg futok, biciklizem a tűző napon is. A sok egészségtelen módon elő pedig valami vasemberként tekint rám, pedig semmilyen extra megterhelést nem jelent nekem a sport ahhoz képest, mintha csak 20 fok lenne.
#31 A szótő nem a picsog, az már egy képzett alak.
A valódi szótő a picsa.
Erre jön egy -g (-og) képző, ami főnévből képez igét, gyakorító, folyamatos jelentést adva neki. Így lesz a picsából (ami a nő, sőt itt átvitt értelemben a panaszkodó nő szinonímája) picsog.
De lehet, hogy a csipog (ami talán a csíp hangutánzó szó ugyancsak -g képzővel ellátott alakja) a szótő, majd itt a szótagok felcserélésvel alkotott nyelvi lelemény terjedt el, tehát a csigogból lett a picsog.
A valódi szótő akkor is a picsog. Függetlenül attól, hogy honnan ered a szó. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a járda nem egy szótő, hanem annak a szótöve a jár, csak azért,mert a nyelvújítás során sok új szót hoztak létre így.
Na jó, ez már kezd nagyon sok lenni. Én már kezdek mindenkit utálni. A Picsogókat is, a nem picsogókat is (mi az, hogy ők nem picsognak?), meg azokat is, akik a picsogók picsogását utálják, meg a picsogók miatt picsognak. Sőt, a mostani picsogásom miatt már magamat is utálom! Ez is miattatok van!
:D
Én is utálom magamat is, hogy írhattam ekkora hülyeséget a 43-as válaszomban xdxd Jóvanna, ne szóljon be senki!!! 12 éve befejeztem tanulmányaimat, előnyben van aki most tanulja ezt XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!