Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?
Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.
Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.
Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.
Mondjuk nem edzőterembe járok, de mi a bajod az edzőteremmel?
Mi a bajod a rizzsel, csirkemellel, párolt zöldséggel?
Bagoly mondja verébnek.
Nem tudom, melyik válaszoló írta, hogy a csirkemell, rizs, párolt zöldség nem egészséges, de ha off is, kíváncsi vagyok, miért...
Jaaa...
Én ritkán eszem krumplit, de nem is igazán szeretem.
Igyekszem minél több zöldséget és gyümölcsöt enni, de főleg zöldséget, kevesebb édességet, minél több halat, nem mindennap enni húst, a hús általában szárnyas. Nálam ezek az alappillérek.
Meg minél több mozgás. Ez heti 3-5 óra jelenleg, bicaj, otthoni edzés, néha úszás, boulder.
Tehát azt se érzem, hogy túlzásba vinném, de azt se, hogy nem foglalkozom vele.
Nem cigizem, alkalmanként alkoholizálok, nem iszom kávét (néha home office-os napokon egy-egy barnacukros 3in1-et az ízéért, az finom, inkább "forrócsoki" íze van).
Enyhén vashiányos vagyok, koleszterinem az egekben, kalcium is magas, vizsgálatokra küldtek. Plusz olyan betegségek, amelyek nem látszódnak a vérképből. És minden romlott pár év alatt, a szívem is, a koleszterinem is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!