Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy manapság...

Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?

Figyelt kérdés

Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.

Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.

Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.

2021. aug. 12. 07:15
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/182 anonim ***** válasza:
93%
Hát ilyen szhar felfogással, amilyen neked van, nyilván te már mész lefelé a lejtőn. Te már középkorú vagy, sőt öregszel. Rossz neked. De hiába hisztizel itt, a harminc max a középkorban volt középkorú. Na szia, jó nyavalygást továbbra is. Ezzel a felfogással sírba teszed magad 10 éven belül.
2021. aug. 14. 23:12
 112/182 anonim ***** válasza:

"a harminc max a középkorban volt középkorú. "

Nem, a 30 a középkorban NEM középkorú volt, hanem ÖREG, mert kevesen élték meg a 40-et is...

Madár.

2021. aug. 15. 08:34
 113/182 anonim ***** válasza:

"a harminc max a középkorban volt középkorú. "

meg a mai munkaerőpiacon ugye... és 40 felett meg ÖREG.

2021. aug. 15. 08:34
 114/182 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit dolgozol. Én 44 évesen állást kaptam egy multinál, pedig előtte közszférában dolgoztam. A közszférában nem gond a korod, de a multis is ismerőseim is simán váltanak egyik helyről a másikra. Ha megvan a megfelelő végzettséged és tapasztalatod, akkor nem olyan nagy gond, hogy nem vagy már húsz éves. Fizikailag meg egészen biztosan nem kell aggódnod negyven alatt semmiért.
2021. aug. 15. 10:06
 115/182 anonim ***** válasza:
4%

"Én 44 évesen állást kaptam egy multinál, pedig előtte közszférában dolgoztam"

ez úgy ahogy van az utolsó szóig KAMU. és nem a 44 év miatt, hanem a közszféra ---> multi reláció miatt..

SZÓBA NEM ÁLLNAK VELED közszférás múlttal sehol. és joggal és okkal, teszem hozzá.

2021. aug. 15. 12:50
 116/182 anonim ***** válasza:
90%
Nyelvtanár vagyok és két kézzel kaptak utánam. Szoftver tesztelés.
2021. aug. 15. 16:39
 117/182 A kérdező kommentje:

Azért a munkavállalás viszont attól függ.

Lehet valaki 40 felett kiváló, több év tapasztalattal rendelkező szakember.

Viszont ha nem szakembere egy szakmának, "betanított" munkái voltak, akkor valóban "idősnek" számít 40 felett, ezt tapasztalták többen is a családunkban.

30-40 közöttit fiatalnak nevezni továbbra is struccpolitika.

2021. aug. 15. 20:57
 118/182 anonim ***** válasza:
94%
Továbbra is csak bosszantani akarod az embereket az ostobaságoddal.🤪 Fogadd el, hogy rajtad kívül igen kevés embernek van annyira szar élete, hogy 29 évesen lejtőn érezze magát. Itt egyedül te folytatsz struccpolitikát. Menj, és traktáld a családodat/ismerőseidet az okosságaiddal. 🤗
2021. aug. 15. 21:04
 119/182 A kérdező kommentje:

Nincs lejtőn az életem, sőt. :D

Ellenben egy 30-40 közötti:

- testileg már hanyatlik, aminek a TÖBBSÉG esetén látható, érezhető jelei vannak, általában életmódtól függetlenül,

- az életük felén már túl vannak.

Aki ezt nem fogadja el, az struccpolitikát folytat.

Mégis mi romlana, ha elfogadnád ezt?

2021. aug. 15. 21:35
 120/182 anonim ***** válasza:
95%
Hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert.
2021. aug. 15. 21:36
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!