Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?
Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.
Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.
Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.
"a harminc max a középkorban volt középkorú. "
Nem, a 30 a középkorban NEM középkorú volt, hanem ÖREG, mert kevesen élték meg a 40-et is...
Madár.
"a harminc max a középkorban volt középkorú. "
meg a mai munkaerőpiacon ugye... és 40 felett meg ÖREG.
"Én 44 évesen állást kaptam egy multinál, pedig előtte közszférában dolgoztam"
ez úgy ahogy van az utolsó szóig KAMU. és nem a 44 év miatt, hanem a közszféra ---> multi reláció miatt..
SZÓBA NEM ÁLLNAK VELED közszférás múlttal sehol. és joggal és okkal, teszem hozzá.
Azért a munkavállalás viszont attól függ.
Lehet valaki 40 felett kiváló, több év tapasztalattal rendelkező szakember.
Viszont ha nem szakembere egy szakmának, "betanított" munkái voltak, akkor valóban "idősnek" számít 40 felett, ezt tapasztalták többen is a családunkban.
30-40 közöttit fiatalnak nevezni továbbra is struccpolitika.
Nincs lejtőn az életem, sőt. :D
Ellenben egy 30-40 közötti:
- testileg már hanyatlik, aminek a TÖBBSÉG esetén látható, érezhető jelei vannak, általában életmódtól függetlenül,
- az életük felén már túl vannak.
Aki ezt nem fogadja el, az struccpolitikát folytat.
Mégis mi romlana, ha elfogadnád ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!