Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy manapság...

Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?

Figyelt kérdés

Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.

Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.

Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.

2021. aug. 12. 07:15
 151/182 A kérdező kommentje:

"Csupán amíg egy neurotipikus ember képes arra, hogy a saját szemüvegét levegye, akár másokét felpróbálja, addig egy autizmussal élő erre szinte teljesen képtelen."

Ezen még nem gondolkoztam, de nem állok vitába az állítással, ugyanis tudom, hogy mi másképp működünk.

Viszont ti is mellőztétek az én érveimet. Totálisan mellőztétek.

Attól, hogy valakinek jó a genetikája és fiatalos 30 évesen, attól még az emberi szervezet már hanyatlik addigra (a fiatalosaknak is), ez biológiai tény. Ez nem szubjektív, nem kell másnak "felvenni a szemüvegét", ez egy objektív tény, amit - szerény véleményem szerint - érdemes elfogadni.

2021. aug. 16. 13:02
 152/182 anonim ***** válasza:
94%
Nem mellőztük, megcáfoltuk. Nem is reagáltál arra, ami cáfolja a te véleményedet. De ha autista vagy, akkor tényleg hagyjuk is a vitát, minden rosszindulat nélkül. Van autista a családban, imádom, de nem vele fogom megvitatni az élet kérdéseit.
2021. aug. 16. 13:10
 153/182 A kérdező kommentje:
Az, hogy a kérdés alá gyűlt 2 vagy 3 olyan ember, akinek mázlija van a genetikai lottón és leírta a saját tapasztalatait, még nem észérv és nem cáfolat egy objektív tény vonatkozásában. Én meg mutatok mindjárt 20-30 embert, aki maga mondogatja 30, sőt, 25 felett, hogy öregszik (nem folyamatosan, de ha szóba kerül valami téma, például hízás, akkor igen).
2021. aug. 16. 13:13
 154/182 A kérdező kommentje:
Egyébként a koronavírus, ami úgy néz ki, minél idősebb az ember, annál jobban érinti, huszonévesekre még annyira nagyon nem veszélyes, 30 felett már GYAKRAN hallani, hogy egészséges, sportos ember halt bele, 40 felettiekkel meg már egyenesen tele voltak a kórházak (ezt egészségügyisek is meg tudják erősíteni).
2021. aug. 16. 13:14
 155/182 anonim ***** válasza:
Nem értem, mit nem értesz abból, hogy a 80 fele a 40 és nem a 30.
2021. aug. 16. 13:16
 156/182 A kérdező kommentje:

Milyen 80 ???

Te meg mit nem értesz azon, hogy 25-30 között elkezd - saját magához képest - hanyatlani az emberi test?

Eleve sokak szerint 30 évre van tervezve.

2021. aug. 16. 13:21
 157/182 A kérdező kommentje:
Egyébként ránéztem az Instára, szembejött Jakabos Zsuzsanna egy képe. Hát az az arc nem egy fiatal emberé, pedig 32 éves..
2021. aug. 16. 14:21
 158/182 anonim ***** válasza:
100%
Jó ezt hagyjuk mert veled nem lehet érdemi vitát folytatni. Ha annyit nem értesz meg, hogy a középkor a félút, akkor menthetetlen vagy.
2021. aug. 16. 17:31
 159/182 A kérdező kommentje:
Pont én magyarázom, hogy a középkor a félút, azaz 30-40 között.
2021. aug. 16. 17:57
 160/182 anonim ***** válasza:
100%
Nem, negyvennél kezdődik.
2021. aug. 16. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!