Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy manapság...

Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?

Figyelt kérdés

Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.

Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.

Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.

2021. aug. 12. 07:15
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/182 anonim ***** válasza:
95%
Hidd el, az fiatal. De mindegy, te már öregedjél csak meg szépen csendben.
2021. aug. 14. 11:21
 92/182 anonim ***** válasza:
3%

"Egy kb 38 éves mióta fiatal?"

Egy 38 éves jó 10 éve NEM FIATAL... az BŐVEN KÖZÉPKORÚ !! BŐVEN!!!

hol fiatal az!! Már a 28 se az!!

Hol éltek ti emberek? Melyik bolygón?

2021. aug. 14. 14:13
 93/182 anonim ***** válasza:

Orvos mondta neked, hogy a laboreltérések a korod miatt vannak?

Mert nekem huszonévesen több csillagozott eredmény volt, mint normál, és 30-asként sikerült ezt 3-ra levinni, azok pedig örökletes betegség miatt térnek el.

Az, hogy sokat öregedtél pár év alatt kinézetre, annak ezer oka lehet. Lehet, csak te magad veszed észre azt is.

2021. aug. 14. 14:22
 94/182 anonim ***** válasza:
96%

Taka koporsot valogatni te aggastyan😂

Kar vele vitatkozni, a masik kerdesenel is latszik, hogy vagy trollkodni probal eleg szerencsetlenul, vagy teljesen kattos

A kora miatt nyilvan.

2021. aug. 14. 14:29
 95/182 A kérdező kommentje:

A labor miatt kivizsgálások lesznek és dietetikus. Endokrinológus, vizelet, parathormon

Viszont már érzem, hogy egészséges életmód mellett se olyan pár dolog... Biológiai tény az öregedés.

2021. aug. 14. 18:52
 96/182 anonim ***** válasza:
93%

Biológiai tény. De ez nem jelenti azt, hogy egyszerre öregszünk, vagy 30 éves korunkra lepukkanunk.

Alapból a 30... az, hogy mi 10-es számrendszert használunk, a sejtek öregedését nem befolyásolja.

2021. aug. 14. 21:06
 97/182 A kérdező kommentje:

Nem lepukkanunk, viszont már lefelé hajló stádiumban vagyunk, egy pár éve. Ez már látszik is, érezzük is.

Amúgy ha a vérképem annyira jó, nem tudom, miért kell még 5 orvoshoz mennem. Nektek hiszek vagy az orvosnak?

Amúgy ha eltérés van benne, már nem olyan jó.

2021. aug. 14. 21:18
 98/182 anonim ***** válasza:
Na de pont ezt kérdeztem: az orvos mondta, hogy öreg vagy, ezért rosszak az értékek?
2021. aug. 14. 21:21
 99/182 A kérdező kommentje:

Ő nem mondott semmit, menjek szépen az orvosokhoz.

Viszont már 28 évesen nagyon nincs a csúcson a szervezet és ezt (is) érzem is.

2021. aug. 14. 21:36
 100/182 anonim ***** válasza:
94%

De akkor miért a korodat veszed elő?

Apám 59 éves, és semmi csillagos értéke sincs a laboron. Pár éve volt, a trigliceridje kiakadt, mert vérvétel előtti nap bevágott egy csomó tepertőt meg szalonnát, 3 hónap múlva megint normális volt.

Húgom 19 évesen egészséges volt, sportolt, vékony volt, magas volt a húgysava, mert húst evett hússal. Az is helyreállt.

Nekem pl. magas a cinkem. És az nem baj. Ha alacsony, az a baj.

Az eltérések nem szabályszerűen a korral jönnek. Meg most nem is értem, hogy egészségi állapotról beszélsz, vagy kinézetről, mert ez a kettő sem egyezik sokszor. Húgom úgy evett mindig, mint egy sportoló, ha egy nap eltér, megeszik két-három szem tortilla csipszet, másnapra akne van az arcán. Évekig mirelit kajákat ettem, zöldséget nem is láttam, az arcom olyan volt - hála istennek a mai napig, hogy nagyítóval kell keresni a pórusokat.

2021. aug. 14. 21:44
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!