Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?
Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.
Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.
Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.
Szerintem ez (is) azért van, mert "kitolódtak" az életkorok. Pl manapság sokkal inkább 35+osan szülnek a nők és férfiak is később alapítanak családot.
Viszont egy 30-as ember még akkor is abszolút fiatalnak nevezhető.
40-es évekbeli háborús regény, amelyben "meglett, idős férfiaknak" nevezték a 30 feletti frontszolgálatosokat....most olvasom.
A katonák (18-20 évesek) lányokkal kavarnak, de a parancsnokuk a maga 35 évével saját bevallása szerint "öreg ehhez".
Jólneveltek, azért.
Nevelni példamutatással lehet hatásosan.
Mai politikusain 60-hoz közel is FIATAL demokratáknak nevezik magukat.
Szerintem inkább 40 felett kezdődik a középkorúság, nem 30 felett. Talán a sokféle orvosi és kozmetikai kezelésnek köszönhetően, meg a különböző sport és szabadidős szolgáltatások is segítenek pl. konditerem, aerobikórak, wellness ezmegaz. Na meg 30-40 között még javában szülnek a nők. De igazad van, az időt nem lehet kicselezni. Pár évvel lehet késleltetni az öregedést. Ezért mondom, hogy szerintem olyan 40 körül van a választóvonal.
Kérdezz meg egy negyvenest, a többség fiatalnak fogja mondani a harmincasokat.
Azt én se értem, miért ismételgetik sokan 40+, 50+ stb, hogy belül fiatalnak érzik magukat. Nekem ez elcsépelt. Baromi sokmindenen megy már keresztül az ember, változik a személyisége, sokak túlvannak mélypontokon, vagy éppen abban vannak, kívül is látszik rajtuk. Miért kell szépíteni? Megöregedtünk, mert éltünk. Ennyi.
Ha középkorúnak nevezel egy 30 évest, akkor milyen korú a 40 éves? És az 50? És a 60? És a 70?
Azért egy 30 évesnek manapság éppen kezdődik a felnőttkora. Sok esetben ekkor nő be a feje lágya, kvázi ekkor lesz értékes munkaerő. Nem érzed ellentmondásnak, hogy középkorú kezdi a nagybetűs, felnőtt életét?
Napjainkban 20 éves korig túlzás nélkül mondhatom, hogy gyerek az ember.
Ezt a középkorú értelmezést újra kéne programozni.
Feltételezzük, hogy él az ember 75 évig.
0-20 gyerek
20-30 fiatal
30-50 felnőtt
50-65 középkorú
65- idős
20-30 fiatal felnőttkor
30-55 középkor
Felette idős
75 évig már a szerencsésebb része él
"50-65 középkorú"
A nagy ló****szt. Az ÖREG.
menjél el egy sima állásinterjúra 40 felett...
ennyi!!
#7 Tévedsz, már 76-77 év körül van a születéskor várható élettartam, ez nettó hazugság, hogy 75 évet kevesebben élnek meg.
És szerinted akkor sima felnőttkor nem is létezik? Érdekes gondolkodás. :D A középkor az idős kort megelőző kor, hogy neveznél egy mondjuk 32 éves, még majdhogynem ereje teljében lévő embert középkorúnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!