Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy manapság...

Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?

Figyelt kérdés

Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.

Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.

Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.

2021. aug. 12. 07:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/182 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, nem lehet, hogy a te környezeted, miliőd ilyen, hogy mindenki korábban kezd hanyatlani? Sajnos vannak helyek, ahol az emberek "nem tehetnek mást", mint korán öregszenek, lehetőségeik bezárulnak, egészségükre nem tudnak figyelni...

Máshol, ahol jobbak a körülmények, tovább tudnak dolgozni, s reményteljesebben, boldogan élnek.

42 évesen fiatalabbnak érzem magamat, mint 20 évesen... akkor bizonytalan egyetemista voltam, most kiteljesedett és elégedett, minden értelemben!

De ha téged a külső érdekel, mondhatnám azt is, hogy hiába a fiatal feszes bőre, ha az éretlenek nem létező szexepilje társul hozzá.

Ne félj az öregedéstől, próbáld a jó példákat nézni és tegyél a boldogságodért! :) Nem kell attól megszottyadnod, hogy hú, a szomszéd már 35 éves, nekem sincs sok hátra! :D :D

2021. aug. 12. 09:46
 12/182 A kérdező kommentje:
Szerintem az fél az öregedéstől, aki nem meri beismerni, hogy ő már középkorú!
2021. aug. 12. 09:50
 13/182 anonim ***** válasza:
91%

11-es vagyok. Én középkorú vagyok, igen. :)

Azt írtam: most, 42 évesen fiatalabbnak érzem magam, mint 20 évesen.

Most vagyok életem csúcsán körülményeim, családom, karrierem tekintetében is, és ez még sokáig így lesz.

Szerintem a nagy kérdés az, hogy mit tudsz kezdeni a koroddal? :)

Előny-e a fiatalságod, boldog vagy-e? Ha középkorúként nem vagy az, mit rontottál el?

Valamiért feltetted a kérdést, vagy azért, mert megerősítést akarsz nyerni, hogy hú de jó neked a jelenlegi korod miatt, vagy mert aggódsz, hogy később mi lesz veled...

Elárulom: rajtad múlik! :)

2021. aug. 12. 10:08
 14/182 A kérdező kommentje:
... Vagy azért tettem fel a kérdést, mert 30-tól az ember középkorú és nem értem, sokan miért gondolják jobbnak, ha ezt nem ismerik el.
2021. aug. 12. 10:10
 15/182 anonim ***** válasza:
96%

fú te nagyon uncsizol... :D

Miért kéne egy általad jónak ítélt skatulyára bárkinek is bólogatni? :)

Szerinted valaki középkorú a harmincadik születésnapja reggelétől, és ő ettől nem sírja el magát - és? miért feszít ez téged? :D

Nem vagy picit negatív? :)

na szép napot, középkorú dolgozóként megyek a dolgomra :D

2021. aug. 12. 10:16
 16/182 A kérdező kommentje:
Realista vagyok. A tényeket kimondom, mert attól nem lesz rosszabb, viszont amúgy akár jobb lehet.
2021. aug. 12. 10:20
 17/182 anonim ***** válasza:
100%

Az ENSZ WHO állítólag 45-65 közé teszi a középkorúságot. A 30 az valami régi tankönyvben lehetett, aztán sokan még azt idézik. Tessék, most ki melyiket fogadja el...mindenki azt hisz és azt mond, amit akar.

Lehet vitatkozni évszámokon, szavakon. Én elfogadom, hogy neked, kérdező a 30 éves kb. egyenlő a 49 évessel, mert mindegyik középkorú neked. Majd meglátod, hogy 49 évesen mit gondolsz a harmincas éveidről. (Ha még 30 alatt vagy.) Nagyon sokan a negyvenes éveik közepénvégén már veszettül fiatalnak gondolják a harmincasokat, mindegy, hogy egy szótár vagy szervezet milyen "korúságot" aggat rájuk.

Ráadásul nem mindegy, honnan nézed. 18 évesnek öreg a 29 éves is. 47 évesnek fiatal a 36 éves is. Ezek random számok.

Én a 20-25 közöttiek többségét kölyöknek tartom, elnézést. Nem feltétlenül rossz értelemben.

2021. aug. 12. 10:24
 18/182 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, 30 évesen már bőven hanyatlik az emberi test, egyre gyorsuló ütemben. Azért remélem, 50-ig olyan nagy különbségek nincsenek. Jó, a nő fizikailag se tud teherbe esni, ez mindenképp van.
2021. aug. 12. 10:37
 19/182 anonim ***** válasza:
93%
Hány éves vagy?
2021. aug. 12. 10:44
 20/182 anonim ***** válasza:
93%
Lássuk, 55 év felett szerinted már idős. Mit gondolsz, mit csinál egy idős ember?
2021. aug. 12. 10:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!