Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?
Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.
Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.
Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.
#28, teljesen igazad van, az időskort is fel lehet osztani, osztom a véleményed.
Különben azért nem értünk itt egyet veled sokan, kérdező, mert egész egyszerűen 35 évesen ne legyek már középkorú basszus mindenféle enciklopédia szerint. Még most van előttem az élet csak igazán, ha középkorúnak érzem magam, az azt jelenti, hogy már csak a lejtő jön?
Ezt te sem gondolhatod komolyan, ha mélyen belegondolsz. Ilyen érzésekkel akarsz még leélni 40 évet! Ismételem 40 évet???
Ha nem számítjuk a 20 év előtti életet a felnőttkorba, akkor összesen átlagosan 50 évet élünk felnőttként. Ebből csak 10 év a normál felnőttkor???? Ne már....
30
Hát egy 60-65 éves már tényleg mindenképp idős és dolgoznia kell heti 40 órában. Sőt, nemsokára majd 65 felett is lehet.
Amúgy nekem vannak krónikus betegségeim, egyre több. Már most érzem, amiket soroltatok, hogy szerintetek 40 felett jönnek elő. Például már most sokkal könnyebben szaladnak fel a kilók és nehezebben fogyok. A korosztályomra is jellemző az egyre nehezebb fogyás, sokaknak vannak ráncaik a szemeik körül és sokuk bőre már nem feszes.
Miért kell "sima" felnőttkor?
Fiatal, középkorú, idős...
", ha középkorúnak érzem magam, az azt jelenti, hogy már csak a lejtő jön?"
Igen, 35-40 felett már a lejtőm vagy.
Tetszik nem tetszik, az élet szebbik fele elment. sok ajtó örökre becsukódott. Már csókolomoznak már bácsiznak már kinéznek egy szórakozóhelyről (mit keres itt ez a fén f****sz?) stb
egy 30-as végein levő ember már elindult a lejtőn.
Igen, így van még ha egyeseknek nem is tetszik.
34
Biológiailag kb 25 körültől így van.
Attól, hogy neked rossz az életminőséged 29 évesen, az nem jelenti azt, hogy minden hasonló korú embernek az. Erre egy laza 80-as IQ-val is könnyedén rá lehet jönni.
Lehet genetikai, környezeti, de akár mentális vagy egzisztenciális oka is, hogy te 29 évesen ezen a szinten vagy.
Bár fiatalabb vagyok nálad is, de rengeteg 30-as, sőt, 40-es embert ismerek, akik egyszerűen sugároznak és látszik, hogy a legjobb éveiket élik. Gyönyörűek, boldogok, kiegyensúlyozottak és a legkevésbé foglalkoznak azzal, hogy milyennek kellene lenniük egy szám alapján. Össze sem tudnám hasonlítani őket a saját korosztályommal.
23n
Értsétek már meg végre, ti teszitek magatokat középkorúvá! Az isten szerelmére, hogy lehet ilyen hozzáállással leélni még legalább 40 évet?
Komolyan így akarjátok? "én már a lejtőn vagyok"
Te jó isten...
N
38
Nem fogok 40 évet élni még....
De ha 30-at élek is azzal, hogy tisztában vagyok, hogy már a lejtőn, akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!