Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy manapság...

Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?

Figyelt kérdés

Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.

Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.

Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.

2021. aug. 12. 07:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/182 A kérdező kommentje:

Ha a nyugdíjra akarsz kilyukadni, akkor egy 72 éves is középkorú szerinted, mert akkor megy nyugdíjba? (ha még nem is most, de nemsokára)

29 éves vagyok és igazából már most nem tartom magam fiatalnak.

2021. aug. 12. 10:57
 22/182 anonim ***** válasza:
95%
És vegyük át mi is a bizonytalanságaidat, a félelmeidet? Ha nem vagy egyedül, az jobb?
2021. aug. 12. 11:07
 23/182 A kérdező kommentje:
Pont az fél, aki nem mer szembeszállni a tényekkel.
2021. aug. 12. 11:11
 24/182 anonim ***** válasza:
97%
De ezek nem tények. Ez a véleményed.
2021. aug. 12. 11:13
 25/182 anonim ***** válasza:
100%

Pont nem a nyugdíjra akartam kilyukadni.

Csak a kérdésre válaszolj: szerinted mit csinál egy idős, aki 55 elmúlt?

2021. aug. 12. 11:17
 26/182 anonim ***** válasza:
100%
Most tényeg képesek vagytok egy hülyével oldalakon át vitatkozni? :D
2021. aug. 12. 11:28
 27/182 A kérdező kommentje:
Dolgozik. Ha van gyereke, akkor már tini vagy érettségizett. Mire szeretnél kilyukadni?
2021. aug. 12. 11:28
 28/182 anonim ***** válasza:
96%

#7 75 évig már a szerencsésebb él? Igaz is lehet. Lehet, hogy szerencsésebbek, akik megérik, de mégis sokan vannak. Nagy a szórás, hogy milyen testi és szellemi állapotban vannak.

Én szívem szerint 20/25-30 között fiatal felnőttkor, 30-40/45 között felnőttkor (normál felnőttkor, érett felnőtzkor), 45-55/60 között középkor (még ha nem is a közepe matematikailag, de életvitelben a fiatal és az idős közötti), 60 felett időskor, de ott is 60-70/75 aktív időskor, 70/75 -től hanyatló időskornak nevezném. Bár a 83 éves szomszédom kiröhögne, mert ő friss és aktív, vezet, hatalmas kertet gondoz és ügyeket intéz, mindezt egyedül, vidáman, humorral.

2021. aug. 12. 11:29
 29/182 anonim ***** válasza:
100%
18 A hanyatlás 40 fölött kezdődik, ezt 44 évesen mondom neked. És még most sem vészes, de most érzem magam középkorúnak, és még az elején vagyok. Én a harmincas éveimben ugyanúgy néztem ki, mint a huszas éveimben nem voltak ráncaim, 33 évesen szültem, szép volt mindenem. Sokan meglepődtek, ha kiderült, hogy már jócskán elmúltam harminc, nem látszott rajtam, de szerintem a barátnőimen sem. Aztán negyven felett kezdődött az, hogy gyorsabban hízunk, lassabban fogyunk, a bőr nem követi olyan szépen a súlyváltozást, itt-ott megereszkedik. Ráncom még mindig csak akkor van, ha mosolygok, ráncolom a homlokomat vagy grimaszolok, de akkor már mélyebb. Az edzésben régen elég hard core tudtam lenni, mostanában már úgy érzem, nincs sok energiám vad dolgokra, inkább túrázom, jógázok, úszok. De ez a melegtől is lehet, nem tudom. Ja, és most már olvasó szemüveg is kell. Szóval a harmincas és huszas éveim között nem igazán volt minőségi különbség, de most a negyvenesben igen.
2021. aug. 12. 11:31
 30/182 anonim ***** válasza:
96%

Az idős az én értelmezésemben nem dolgozik napi 8 órában.

Az idős már nem biztos, hogy teljesen önellátó, segítségre szorul.

Az idős embernek már sok nyavalyája lehet.

Nos, mindezek miatt nem értek egyet veled.

2021. aug. 12. 11:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!