Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?
Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.
Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.
Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.
Hát az én esetemben akár egy 2016 tavaszi és 2021 nyári kép között is IJESZTŐ a különbség. Pedig mostmár fogytam is, ugyanannyi vagyok, mint akkor.
Nekem meg brutálisan rosszak a laboreredményeim, most olyannyira, hogy végeláthatatlan vizsgálatsorozat vár rám. A szívem állapota is romlott.
Én például itt is érzem az öregedést.
Amúgy aki babaarcú, az ilyen szinten szerencsés.
" De a negyvenes is fiatal ahhoz, hogy meghaljon rákban"
Pedig ez is egyre gyakoribb.
"A negatívumokra is KELL koncentrálni. Mindent észre kell venni, ha valami számodra örömteli, azt is, ha nem, azt is. Ha már valamit a szőnyeg alá seper az ember (akár a jót, akár a rosszat), az már torzítás és nem lesz jó vége."
De miért nem fogod fel, hogy vannak emberek, akiknek nincs az életében ilyesfajta negatívum? Attól, hogy itt csomóan ellenkező véleményen vannak veled, nem azt jelenti, hogy torzítanak vagy szőnyeg alá seprik. Hanem egyszerűen nincsenek ilyen problémáik. A nővérem 36 éves, szebb, mint valaha, a bőre is kifogástalan, semmilyen egészségügyi gondja nincs-pedig jár rendszeresen ellenőrzésekre, sikeres karrierjében is és csodálatos életét él.
Rengeteg hasonló embert ismerek, akár idősebbeket is. Attól, hogy te más környezetben szocializálódtál és életunt, szürke embereket láttál, akiknek mást dobott a gép- illetve te is ilyenné váltál-, még lehetne annyi józan eszed, hogy tudd, rengeteg féle ember van, nem csak az általad felvázolt típus. Az idő meg így is-úgy is telik, ezzel mindenki tisztában van.
A nővéred akkor brutálisan szerencsés.
Én azért azt látom, bárhova nézek, hogy az életben van valami, ami nem tökéletes. Vagy az egészség, vagy a munka, vagy a pénz, vagy a párkapcsolat hibádzik általában.
Olyat meg főleg ritkán látok, akinél nincs eltérés a vérképben, nem fáj semmije rendszeresen, nincs se egy refluxa se semmilyen gondja.
A test pedig továbbra is hanyatlik és a nagy többség élete felénél jár 30-40 között.
Engem amúgy tényleg a saját képeim ijesztettek meg, brutális, mennyit öregszik az ember nemhogy 30 felett, hanem már alatta is 5 év alatt. Az orvosi eredmények meg főleg borzalmasak.
Egyébként KI beszélt életuntságról, szürke egér létről?
67
Egy 30-40 közötti az élete felénél jár/azon túl van, középkorú és hanyatlik a teste. Ennyi.
68
Persze, mert nincsenek környezeti hatások és nem létezik genetika sem.
Azon sem lepődnék meg, ha az derülne ki, hogy nálad egészségesebben étkezem, többet sportolok, több vizet iszom és többet alszom. Mindenkinek mást dob a genetikai lottó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!