Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy manapság...

Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?

Figyelt kérdés

Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.

Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.

Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.

2021. aug. 12. 07:15
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/182 A kérdező kommentje:

100-as, kérlek, aki szerint hipochonder vagyok 5 eltéréssel (!!), annak magyarázd el, hogy egészséges embernél NULLA eltérés van!!

A koromat nem a laborral hozom összefüggésbe, sőt, a kort nem is magammal, hanem am-block lefelé ível az emberi szervezet ilyenkor már.

2021. aug. 14. 21:53
 102/182 anonim ***** válasza:
94%
100 Mi pedig azt magyarázzuk, hogy nem. Vagy már kamaszkortól lefelé ível, hiszen izzadni kezdesz, büdösödni, pattanásosodni, szőrösödni, a nők vérezni stb. Vagy pedig tudomásul veszed, hogy nem nevezheted öregnek azt, aki nem az. És ne gyere a hülye vérképeddel ami genetika meg életmód keveréke, ne gyere az élsportolókkal, mert az emberek 0,001%-a. Az átlag emberek viszont sokszor harmincas, negyvenes korukban kezdenek új hobbiba, sportba, tanulnak meg új nyelvet, szülnek gyereket vagy házasodnak másodjára. Most már máshogy élünk, mint régen.Attól, hogy te ezt nem fogadod el, még így van.
2021. aug. 14. 22:01
 103/182 anonim ***** válasza:

En bloc.

De igen. Születéstől fogva, igazából. Vagyis korábban.

Attól függ amúgy, mi az öt eltérés.

2021. aug. 14. 22:01
 104/182 A kérdező kommentje:

102

Hogyan lehet életmód miatt szr a vérképem, amikor zöldséget eszem zöldséggel és heti 5 órát sportolok?

Meddig is él átlagban egy ember? 70-75 évet? Annak mi is a közepe?

Mikor is kezd lassulni az anyagcsere, kezd romlani a bőr, a haj minősége, kezd romlani a memória, már nem annyira jó szülni, a terhesség sokszor veszélyeztetett, az emberen látszik, hogy öregszik? Na ugye.

Ha azt mondják rád, hogy középkorú, az miért rossz?

2021. aug. 14. 22:13
 105/182 anonim ***** válasza:
90%
Nem rossz, mert én az vagyok, 44 éves. De harmincas koromban semmi de semmi jele nem volt semmiféle öregedésnek. Nem is nézett annyinak soha senki. 33 évesen szültem és teljesen jól regenerálódtam utána. Nem volt különbség a huszas és a harmincas éveim között. Most kezdődik a változás de még most is csak alig.
2021. aug. 14. 22:18
 106/182 A kérdező kommentje:

103

Belinkeltem... A kalcium magas, ami például mellékpajzsmirigy-problémákat jelezhet, a szervezet a csontokból vonja ki a kalciumot. A koleszterin, ami szívproblémákat okozhat. Stb.

2021. aug. 14. 22:24
 107/182 anonim ***** válasza:
Azt írod, csokit eszel csokival, nem zöldséget.
2021. aug. 14. 22:31
 108/182 A kérdező kommentje:

Heti kb 5 órát sportolok, rengeteg vizet iszom, epeget alszom, naponta többször, többféle zöldséget eszem (zöldséges smoothie, bébispenót, paprika, kígyóuborka szendvicshez, mirelit hal zöldségekkel, hús (szárnyas) párolt zöldségkörettel), kenyér csak rozsos, az is kevés, nem minden nap eszem húst. Még munkahelyre is úgy viszek reggelit, hogy mellette a dobozban a kaliforniai paprika, a saját paradicsom és a kígyóuborka felvágva. A munkatársaim kivannak, hogy bírok így enni és miért nem jó nekem is a rántott hús hasábbal. A zöld színű smoothie-t meg csak nézik.

Ezek után baromi rosszul esik, amikor látatlanban rám húzzák, hogy életmód így meg úgy. A heti 5 óra sport sem kellemes annyira, lenne jobb dolgom is és a napi sok zöldség is kellemetlen.

Igen, sok tejcsokit eszem, ezek mellett.. Gondolom, te feddhetetlen vagy.

Aki szerint meg hipochonder vagyok ezzel a vérképpel, az felszívódott.

2021. aug. 14. 22:49
 109/182 anonim ***** válasza:
Nem húzzák rád, olvastuk. A vérkép általában vagy életmód vagy genetikai predesztináció eredménye. Ezt írtuk. Most dönts már el, hogy csak rólad beszélünk, vagy úgy általában a harmincasokról, negyvenesekről?
2021. aug. 14. 23:00
 110/182 A kérdező kommentje:

109

Általában egy harmincas középkorú. Pont.

Lehet, hogy kevés az élsportoló (hogy jön ez ide), de azok nem viccből hagyják abba 30 körül.

Magamról:

A családban többeknek is magas, magas volt a koleszterinje.

A kalciumszint betegség eredménye...

Amúgy nem hiszed el, hogy mennyi zöldséget eszem, mennyi vizet iszom, mennyit sportolok?

Miért nem hiszed el?

Akkor inkább találkozzunk és megmutatom, elmesélem és látsz is (azt, hogy szrul nézek ki, viszont nem vagyok túlsúlyos, sportos vagyok, sima az arcbőröm... Biztos az életemód miatt....).

Nem tudom, lehet, hogy gyerekkori trauma lenyomata, de ha valamiért erőfeszítéseket teszek és azt nem hiszik el, az ismeretlenektől is rosszul tud esni.

2021. aug. 14. 23:09
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!