Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?
Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.
Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.
Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.
Te úgy tudod. Az élet meg folyamatosan rácáfol. Nem versenysportoló szinten, de 40 évesen is tudsz csodát tenni a testeddel, meg tudsz tanulni új dolgokat, sosem késő semmire.
Te nem tudod, hogy a kisebbség érzi jól magát 30 évesen, ugyanis itt is mindenki rád cáfolt. Azért mert körülötted van egy kör akiknél divat panaszkodni meg sajnáltatni magát, még van sok normális ember, aki élvezi az életet.
De sokat nem lehet várni tőled, ha már a pesszimista szó értelmét sem ismered, de te megmagyarázod, hogy szerinted mi az. Hát tévedsz. Mint sok minden másban is. De az itteni hisztidből is annyira látszik ez a -sajnos tényleg tipikusan magyar- mentalitás, ami miatt ott tartunk, ahol. Az életet élni kell és nagykanállal enni, nem szerencsétlenkedni és hipochonderkedni és megpóbálni lehúzni azokat, akik jól néznek ki és jól érzik magukat, hogy egészen biztosan nem is így van, csak hazudnak és a szőnyeg alá söprik a tényeket. Milyen tényeket? Hogy neked szhar az életed harminc évesen? A saját életemet pontosan tudom, hogy milyen, írtam is, hogy negyvenen túl most már középkorú vagyok, de továbbra is állítom, hogy a harmincas és a huszas éveim között nem volt különbség. Nem tagadok semmit, tényszerű vagyok.
Ahhoz, hogy 30 év felett az ember igenis középkorú, hogy jön az, hogy valaki élvezi-e az életet? Középkorúként nem lehet élvezni az életet vagy mi?
40 évesen 90% nem fog semmilyen csodát tenni a testével.
Bár gondolom a te véleményed szerint simán lehet szülni 42 évesen is...
A 41 éves barátnőm most szült egészséges kisbabát. Én írtam, hogy 33 évesen szültem. Most 44 vagyok, tavaly fogytam 20 kilót mert egy depis időszakon mentem át. De amúgy 41 évesen kezdtem küzdősportolni. Nézz utána az Etka jógának.
55 évesen, állandó betegségtudat után is lehet drasztikusan változtatni az életeden. Hiába vered a nyálad amúgy, a várható életkor 80 körül van, annak 40 a fele, nem 30. Attól, hogy levered magad a földre és hisztizel, még nem lesz igazad. További jó amortizálódást.
Ha járnál edzőterembe, pontosan tudnád, hány 30 vagy akár 40 fölötti jár és micsoda fizikumokat képesek felépíteni. Nem véletlenül lett nőknél pl az új 'fitmom' kategória a versenyzésben.
A húgomat pedig negyven fölött szülte édesanyánk. Bár nem értem milyen lyukban élhetsz, hogy azt sem látod hányan szülnek 40 körül manapság.
Autista vagyok de egyébként én pont azt szoktam érezni, hogy meg se hallgatják az észérveimet illetve ha megnézed, te is ugyanazt szajkózod, csak mást, amit én. De szajkózod. Nincs is összekapcsolódás közöttünk.
Továbbá azt is érzem, hogy te csak a saját tapasztalataidat írod (nekem úgy tűnik, baromi szerencsés vagy a genetikai lottón), míg én többekét illetve azt is, amikről olvastam.
A legnagyobb különbség közöttünk, hogy én full flegmán állok a kérdéshez.
Öregszem? Öregszem. *Vállrándítás.* Viszont szeretném megérteni, mi ez a mai divat, hogy középkorúakat fiatalnak neveznek.
Míg te mindenféle pesszimizmust, negativizmust, nem tudom én még miket említesz.
Ebből jön nálam az a következtetés, hogy pont te vagy a pesszimista (én ugyanis elintéztem a kérdést vállrándítással).
Arra meg allergiás vagyok, ha valaki mindenkit hipochondernek nevez, aki még nem esett össze.
Hát nekem azért ha nem sikerült 32-34 éves koromig szülni (élethelyzet miatt nem feltétlen sikerül), akkor már nem is akarok. Őszintén.
Nem edzőterembe járok, otthon vannak edzőcuccok (már futópad is), ezen kívül falat mászom, úszom, bicajjal megyek munkába, ha reálisan tudok (ha például orvosi vizsgálat van, akkor nem feltétlenül). Korábban párszor fordultam már meg edzőteremben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!