Mi az oka annak, hogy manapság élete felénél járó középkorúakat is fiatalnak neveznek?
Vagy ez gyakoris jelenség? Itt pár éve már nem egyszer láttam ezt.
Attól, hogy nem nézünk szembe a tényekkel, attól még önmaguk maradnak.
Egy 30 feletti, 30-40 közötti konkrétan az élete felénél jár, biológiailag már hanyatlik (ha eleinte esetleg lassan is), a sportolók abbahagyják a pályafutásukat, a nők már szinte nem eléggé fiatalok a szüléshez. Struccpolitikának tartom, ha valaki 30 felettit nem középkorúnak nevez.
37
Pár év, és testileg te is érzed majd a jeleket. Ha egészségesen élsz, ha egészségtelenül, akkor is.
40
A GYAKORLATBAN most is hullanak az emberek 60 felett.
Neked aztán tényleg jó sz.r életed lehet kérdező.😂 Nem irigyellek.
Azért még koporsókat ne nézegess magadnak, inkább beszélj egy szakemberrel.
Kinek hazudik az aki megpróbálja bemesélni hogy 40 felett nincs bőven a lejtőn már bárki?
Kinek hazudik? Elsősorban magának!!
Az, hogy nálatok 80 felett halt meg mindenki, az genetika. Az én családomban 70-75 körül, de apum 60 évesen nagyon beteg, nekem 28 évesen van elég sok és romló egészségügyi gondom.
A test továbbra is hanyatlik 25 után, nem tudom, ha nem így lenne, akkor miért hagynák abba az élsportot 30 körül illetve a nőknek miért ajánlanák, hogy minél hamarabb szüljenek.
Akinek olyan a genetikája, annak lehet 30 felett is babaarca, de sok volt osztálytársam, évfolyamtársam már bizony "középkorúsan" néz ki, pl van ránc a szeménél, amikor mosolyog.
A szellemi frissesség is hanyatlik már 30 körül, ha egyelőre lassan is. Sajnos nekem rengeteget kell tanulnom és tapasztalom is ezt.
Mellesleg az élet más területén sem értem, miért jó sokaknak, ha a szőnyeg alá söprik/nem mondják ki a tényeket.
Pont az a pesszimista ember, aki nem bírja elviselni, hogy például már a lejtőn van a teste. Aki nem bírja elviselni, ha valaki kimondja ezt. Akit frusztrál, amikor valaki kimondja ezt.
Az élsporton és a szülésen kívül mi az, amit abba KELL hagyni, ha elmúltunk 30?
Ez a két tevékenység az emberek minimális százalékát érintik. Nem is értem, hogy miért éppen ezeket hozod fel.
Mellesleg rengeteg kivétel van, számos élsportoló szerez olimpiai érmet 30 felett.
Az egészségért pedig tenni kell, nem is értem, hogy gondolhatod, hogy egy 30 feletti nem lehet egészséges (???)
Egészségmegőrzés a kulcs.
És nagy tévedésben vagy, nem tagadjuk a korunkat, én bevallom büszkén az éveimet, de normál felnőttkorú vagyok, nem pedig középkorú!
" de normál felnőttkorú vagyok, nem pedig középkorú!"
Ha elmúltál 30 akkor te KÖZÉPKORÚ vagy aranyom, akármit is hazudsz magadnak.
És igen, a nap már túljutott a zeniten és MÉSZ LEFELÉ a lejtőn. Igen.
Tök mindegy mit hazudsz magadnak attól még így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!