Mi a véleményetek az ateizmusról?
Még egy kérdés ami mostanában merült fel bennem: Ha Isten a maga képére teremtett minket, és egyedül vagyunk ebben az univerzumban, akkor vajon minek kellett ilyen nagy világot teremtenie? Ha meg nem vagyunk egyedüliek és különlegesek akkor mi céllal teremtett minket és a többi életet a Földön kívül?
2021. febr. 7. 23:20
Honnan tudod ezt biztosra? Láttad? Valaki aki látta elmesélte neked?
2021. febr. 7. 23:20
73/162 A kérdező kommentje:
Az azonnal bosszúálló, lesújtó isten a zsidók istene, aki alapján sokan tévesen ítélik meg az igaz Istent.
A mi Istenünk a szeretet és az irgalmasság Istene, aki szívből örül minden bűnbánó léleknek.
Különben miért adta volna nekünk áldozatul egyetlen Fiát, hogy aki benne hisz, annak örök élete legyen? Hát nem azt jelzi ez, hogy milyen mélyen szeret minket?
Ha szereti az embereket, miért hagyja sorra meghalni a híveit, amikor egy gondolattal kigyógyíthatná a rákos kisfiút, aki minden este a segítségéért imádkozik? Ha szeretek valakit, akkor mindenben segítek neki. Isten hogy szerethetné az embereket, amikor semmit nem tesz?
2021. febr. 7. 23:24
Kedves 74-es erre részben ateistaként is tudom a válszat. Ne vond kétségbe Isten akaratát. Ő az aki tudja mit miért tesz, miért hív magához valakit előbb vagy később.
2021. febr. 7. 23:28
76/162 A kérdező kommentje:
A földönkívüliek léte egy nagyon jó kérdés. Sajnos hívőként sincs meg a megfelelő teológiai tudásom arra, hogy erre válaszolni tudjak. Hülyeséget pedig nem akarok mondani. A Katolikus Egyház Kompendiumában, ami neten is megtalálható, szerintem van válasz erre a kérdésre.
Én hiszek ezekben a dolgokban nem láttam őket. Illetve érzések által is kinyilatkoztatta magát Isten. A szentek esete pedig dokumentálva van. Pió atyának rengetegen látták a stigmáit. Ami pedig nekem egy nagyon jó bizonyíték a hívő ismerőseim vonzó életén ás példamutatásán túl, a gonosz léte. Ezt senki sem vitathatja aki kicsit is szétnéz a világban. Ha pedig van gonosz, Isten is van aki fölötte áll. Nem hiába fél a legtöbb ember ösztönösen szellemet idézni. Az ördögűzési esetek is bizonyítják Isten létét. Ne horrort nézzetek belőle, hanem valódi eseményt, amik dokumentálva vannak. Miért engedelmeskedne a gonosz olyannak, ami nem áll felette?
77/162 A kérdező kommentje:
Jó volt látni a válaszodat, részben ateista hozzászóló. :) Egyébként van egy rész az Újszövetségben, amikor a tanítványai kérdezik Jézust egy vak emberről, hogy miért vak? És ő azt mondja, hogy nyilvánvalóvá legyenek rajta Isten cselekedetei. Utána pedig meggyógyítja. A lényeg, hogy Isten mindent jóra tud fordítani. Szóval még annak a rákos gyermeknek a halálát is. Persze ezt iszonyat nehéz feldolgozni.
Milyen formában fordítja jóra?
2021. febr. 7. 23:36
A szellemidézés a saját félelmeinket vetíti ki. Nekem egyébként van elméletem arra Isten miért teremtett minket(ha létezik). Bár nem fog tetszeni. Szerintem egyetlen oka lehet egy testetlen, anyagtalan örökké létező lénynek arra, hogy megteremtse a mi univerzumunkat, mégpedig az unalom. Én biztosan unatkoznék ha csak léteznék és nem történik semmi. Ugyhogy létrehozok magamnak egy világot, majd jót szórakozom a világgal való játék közben. Mint egy számítógépes játék. L
2021. febr. 7. 23:39
80/162 A kérdező kommentje:
Nyilván nem ismerem teljes mértékben a Teremtőm akaratát, de pl. általa térnek meg a szülei. Elmélyül a kapcsolatuk Istennel. Esetleg a kitartásuk és a hitük példája másokat is Istenhez vezet.
További kérdések: