Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kivel vagy kedves?

Kivel vagy kedves?

Figyelt kérdés

ma 11:14
A kérdező szavazást indított:
Mindenkivel kedves vagyok.
Azzal vagyok kedves, aki velem is az.
Azzal vagyok kedves, aki megérdemli.
Senkivel sem.
9 szavazat
 1/7 A kérdező kommentje:
Mi a kedvesség? A mosoly? Egy jó szó? Ha valaki beszól valamit, és én némán tűröm, az is kedvesség?
ma 11:17
 2/7 anonim válasza:
77%
Azzal akit szeretek mindenki másnak csupán a tiszteletet adom meg akkor ha azt persze vissza is kapom.
ma 11:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem mindig kapcsolok rögtön hogy beszólnak a miértjét keresem azutan is. És próbálok vele kedves lenni hogy lássa hogy én sem úgy fordulok felé vagy távol tartani magamtól.

Nem akar mindenki gonoszkodni.

ma 11:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb mindenkivel kedves vagyok, aztán ha ők nem azok velem, vagy bunkók akkor hagyom, nem állok le kötekedni vagy ilyesmi, nem süllyedek le, nem viszonzom, max pofát vágok.

Bármi lehet kedvesség, akár az is ha a boltban kedvesen köszönsz az eladónak, vagy segítesz egy idős embernek nem elrepülni a buszon ha az hirtelen fékez.

Ha beszólnak és némán tűröd az így önmagában nem kedvesség, de ha megkérdezed mi a baja, őszintén, mert mondjuk sajnálod, feltételezed hogy rossz napja van, akkor az már kedvesség.

Ha látsz valakit aki szomorú, és mosolyogsz neki az is lehet kedvesség.

De nehéz lenne leírni minden ilyet :)

ma 11:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Alapjáraton szinte mindenkivel az vagyok; mosolygok, tisztelettudóan beszélek és viselkedek, nem bunkózom, nem nézem le a másikat, meg, ha tudok, segítek. Ha valaki (nagyon) bunkó velem, nem veszem fel a stílusát, de sajnos olyankor tudok nyersebben fogalmazni, amin igyekszem javítani, ami mostanában egyre többször sikerült is. Volt már rá példa, hogy még kedvesebben fordultam feléjük, és elég hamar stílust váltottak.

Viszont arra is figyelek, hogy ne éljenek vissza a kedvességemmel, azzal, hogy másoknak segítek.

ma 11:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Azzal vagyok kedves, aki kedves nekem (minimum látásból ismerős), vagy azzal, aki éppen rászorul, ahogy a helyzet hozza (idegen, barát, családtag).
ma 12:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Egy ilyen világban létezik még valódi kedvesség?
ma 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!