Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek az ateizmusról?

Mi a véleményetek az ateizmusról?

Figyelt kérdés
Szerintetek is szomorú, üres élete lehet egy ateistának?

2021. febr. 7. 18:39
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/162 anonim ***** válasza:
83%

Semmilyen borzalom nem ért, teljesen el vagy tévedve! Tekintve, hogy templom közelébe kizárólag turisztikai szempontból megyek. Csak éppen nyitott szemmel járok a világban, és nemcsak nézek, de látok is. Valamint az agyam kapacitását nem az imádságokra, hanem ÖNÁLLÓ GONDOLKODÁSRA használom.

Több mint 30 éve boldog párkapcsolatban (HÁZASSÁG NÉLKÜL!!!! Minő borzalom, ezért bizonyosan elkárhozom! :-D), 3 gyermeket felnevelve, rengeteg fantasztikus élmányt szerezve, munkával, tanulással eltöltve fényévekkel tartalmasab életem volt/van/lesz a te beszűkült tudatú létednél.

Áltasd magad nyugodtan, de ugyanúgy a földben fogsz szétporladni, csak úgy mondom.

2021. febr. 7. 22:55
 62/162 A kérdező kommentje:

És a vallásosak a személyeskedők. :D

Ha vetted volna a fáradtságot, hogy legalább néhány hozzászólásomat elolvasd, akkor tudnád, hogy teljesen mást mond a hitem, mint amit feltételezel.

De látom te eldöntötted, hogy valamiért gyűlölöd a vallásosakat és a válaszaimmal már nem is törődsz. Szomorú. Érdekes a többiek nagy része képes volt túllépni a vallás gyűlöletén és értelmes beszélgetés kerekedett egy megosztó téma alatt.

Azon elhunytakért tesz valamit az imánk, akik a Tisztítótűzben vannak. Az ottani szenvedéseiket rövidíti meg. Akik elkárhoztak, azokért sajnos már nem lehet mit tenni. Szóval, igen, a tetteink alapján esünk ítélet alá.

2021. febr. 7. 23:00
 63/162 A kérdező kommentje:
Isten nem is hozza ki a gyilkost a börtönből. Szóval hidd el megszenvedi a büntetését.
2021. febr. 7. 23:02
 64/162 anonim ***** válasza:
100%
Miért juthatna Mennyországba egy gyilkos?
2021. febr. 7. 23:03
 65/162 anonim ***** válasza:
96%

Ugyan honnan tudod, hogy bárki is "üdvözült" (jelentsen ez bármit)? Teljességgel megfoghatatlan, bizonyíthatatlan elvont fogalom.

Te komolyan megbocsátanál annak, aki bármely szerettedet megöli? Csak azért, mert látszólag baromi mélyen megbánta? Még jobban megvetlek ezért. A te mércéddel mérve igaenis azt várnám el ilyen esetben, hogy igenis azonnal sújtson le a gyilkosra Isten haragja. Csak hát a nem létező ilyet nem tud tenni.

2021. febr. 7. 23:04
 66/162 anonim ***** válasza:
100%
Újabb ok, amiért az Ázokat követem és az ő áldásaikat kérem az életemhez.
2021. febr. 7. 23:04
 67/162 anonim ***** válasza:
100%
Értem, és mi van azokkal a vallásokkal ahol nincs tisztítótűz? Szerintem az egész szertartás az itt maradottakban segíti a gyász folyamatát. Akiért nem imádkoznak, mert mondjuk nem pap temeti azokkal mi van? Szóval látod, bennem csak kérdések és kérdések. Egyébként örülök, hogy meg tudtam ezeket kérdezni. 2 különböző válaszolóval beszélgetsz. (De gondolom ez világos volt)
2021. febr. 7. 23:06
 68/162 anonim ***** válasza:
83%
Komolyan vicc vagy!
2021. febr. 7. 23:06
 69/162 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy tudtam válaszolni és te pedig képes vagy emberien kérdezni.

Isten ajándékozott szentségeket, szertartásokat az embereknek, amik valóban megkönnyítik a követését, illetve az élet jelentős eseményeinek a feldolgozását. De őt, mint Mindenhatót nem kötik ezek a dolgok. Vagyis, ha pl. egy jó életű magányos ember, egyedül meghal a lakásán és nem temetik el, és nem imádkoznak érte, ugyanúgy üdvözülhet. Szerintem ez a hatalmas csoda a mi Istenünkben, hogy mindent megbocsát, ha igazán megbánjuk és bocsánatot kérünk tőle. Szinte az egész Újszövetség erről szól. Jézus rengeteg bűnösnek megbocsátott és új életet adott nekik. Akárcsak a jobb latornak. Az egy csodálatos példája az isteni kegyelem működésének. Egyébként hívőként is el kell ismernem, hogy a legnagyobb nehézség megbocsátani az ellenünk vétőknek.

2021. febr. 7. 23:14
 70/162 A kérdező kommentje:

A Katolikus Egyháznak pl. megvannak a kritériumai, hogy milyen csodás jelek alapján mondja ki valakiről az életszentséget a halála után. Ők azok, akikről biztosan tudjuk, hogy üdvözültek. Érdemes utánanézni ennek. Nagyon érdekes téma.

Ilyen jel például a stigmák megjelenése, vagy ha az elhunyt teste romolhatatlan. De nekem is van még bőven mit tanulnom erről.

2021. febr. 7. 23:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!