Mi a véleményetek az ateizmusról?
NEM LÉTEZIK ÖRÖK ÉLET! Ennél fogva ökörség az egész. Tipikus mintapéldánya vagy az elvakult valláskárosultaknak.
Jóvátétel, mi? Mondj el fiam 6 miatyánkot, meg 8 üdvözlégyet és feloldozlak. Na, persze! Nekem nem kell elszámolni a lelkiismeretemmel senkinek, csakis és kizárólag önmagamnak. Ha hülye voltam, akkor az voltam, vállalom. Nem kérek semmiféle feloldozást, mert az elkövetett hiba, bűn, akármi az NEM BOCSÁTHATÓ MEG egy idegen által. Maximum az bocsáthat meg érte, aki ellen elkövettük. Egy kitalált, nem létező bácsikának ehhez semmi köze.
Olyan bűnöket követtetek és követtek el folyamatosan, amitől az egész bagázsnak el kéne kárhoznia, a saját törvényeitek alapján. Csak hát rögtön befigyel a "bűnbocsánat".... Okádék!
Szegénynek az elevenjére tapintott a téma. Nem tudom milyen borzalom érhette, amiért ennyire kikészült. Viszont tényleg érdemes lehet, valakivel megbeszélni ezt a traumát.
Ahogy egy hitetlennek nem lehet bebizonyítani Isten létét, úgy az ateisták sem tudják bebizonyítani, hogy nem létezik.
Szóval hiába óbégatsz, az nem ér semmit. Kategorikusan nem lehet kijelenteni, hogy nincs Isten.
És öreg tévedés, hogy mi embereknek gyónunk. Istennek gyónunk egy felszentelt személyen keresztül. És Isten igenis mindent megbocsáthat. Pont ezért áldozta fel egyszülött Fiát az emberekért, hogy bocsánatot nyerjenek a bűneink. Egy nem hívő bűnöző még csak meg se bánja a tettét, sok esetben. Ez mennyivel jobb? Milyen bűnökre gondolsz?
Mivel biztosan nem tudhatjuk, csak a szentekről, hogy üdvözültek, pont ezért kérjük imával Istent, hogy elhunyt szerettünk a Mennybe kerüljön. Ezért van az érte bemutatott mise is.
Szóval csak nagyon reméljük és hisszük, hogy a hozzátartozónk már a Mennybe van.
Azon pedig kár emberként töprengeni, hogy a Mindenható, mindeneket teremtő Isten hogy oldja meg akárhány lélek "elhelyezését." :) Egyébként én nem erőltetek senkire semmit. Csak megosztom a véleményemet.
És ha már ilyen mély témát hoztál fel, nem jobb, akárcsak egy hajszálnyival is az az érzés, hogy édesanyád gyilkosa őszintén bocsánatot kér és szenved a tette következményeitől? És többször nem követ el ilyesmit? Mint az, aki még büszke is rá, vagy csak simán nem törődik vele?
Ne adja Isten, hogy ilyet éljek át, de hiszem, hogy könnyebb olyannak megbocsátani, aki bocsánatot kér, és őszintén bánja a bűnét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!