Mi a véleményetek az ateizmusról?
Érdekelt a kulturált ateisták véleménye. Mint írtam senkit se célom megtéríteni. Csak válaszoltam a felmerült kérdésekre.
Emellett pedig, ahogy azt már leírtam ellensúlyozni szerettem volna tibike troll kérdését.
Ha bármelyik gyerekem meghalna, akkor még ha hívő lennék sem nyugodnék bele és nem járnék tovább templomba, örök életre kiábrándulnék és elátkoznám a te istenedet.
Egy szerető isten NEM TESZ olyat, amilyen dolgok megtörténtek és megtörténnek.
Többezer embert tettek már lelkibeteggé egy életre a nyomorult, pedofil papok - hogy csak egy példát említsek. Napestig sorolhatnám az undormányokat, amik jellemzők a fanatikusokra. De nem teszem, mert aki közéjük tartozik, az úgysem látja, mert NEM AKARJA látni. Ettől elvakult.
Alapjáraton kulturált vagyok, ebben a témában viszont rendszerint elszakad a cérna nálam. Gyűlölöm az áktatoskodó, képmutató hittérítőket.
Én meg látom, hogy egy csoport ember alapján ítélsz meg egy egész egyházat, vallást, Istent.
Sajnálom, hogy a sok jót nem látod, amit adnak az embernek.
Remélem begyógyulnak a sebeid.
Nem az Isten teszi a rossz dolgokat, hanem a szabad akaratú ember. Akit a gonosz a bűnre csábít. De ez is jellemző manapság, ahelyett, hogy gyűlölnék a sátánt ezek miatt, még őt imádják.
"Nem az Isten teszi a rossz dolgokat, hanem a szabad akaratú ember. Akit a gonosz a bűnre csábít."
Az örökös blabla. Nem unjátok még?
A szabad akaratú ember szövetkezik az ördöggel, hogy meghaljon a gyereke???
Jó lenne, ha már valami újabb, értelmesebb érvet találnátok.
Még jó, hogy a te ~2000 éves vallásodnál léteznek sokkal régebbi vallások. Biztos vagy benne, hogy a te képzeletbeli barátod az egyetlen és igazi, mikor a világ egyes részein több ezer évet kellett várni már meglévő vallások mellett, hogy halljanak a te bálványodról? Hogy magyaráznád meg egy Jézus előtt 1500 évvel élő hindunak, hogy majd a még meg nem született bálványod lesz az ő "megváltója"? A hinduizmus még a júdaizmusnál is idősebb, pedig utóbbinak azért van egy nagyon halvány köze a kereszténységhez.
Egy általános iskolásba szerintem több racionalitás szorult, mint beléd, mert ők még meg is értik, hogy egy ember alkotta dologról beszélünk.
Azt el tudom képzelni, hogy vannak emberek, akik a korukat megelőzik, de hogy a tanításaiból egy ilyen központosított, híveit lehúzó, emberi szabad akaratot semmibe vevő, szűk látókörű foshalmot építsenek belőle azt azért túlzásnak tartom.
Magával a hittel nincsen semmi bajom, hihetsz felőlem abban amiben akarsz, a hitednek a tárgya lehetnének akár koboldok is, de ez a középkori barbár stílusú "majd az én hitem szerint jól megmondom, hogy másoknak hogyan kéne élnie" megnyilvánulás a legalja, amit produkálni tudsz. Vannak kevésbé türelmes emberek, mint az itteni válaszadók, szerintem egy-egy rosszul nem kívánt térítési próbálkozás után gyorsan lennél nagy pofonnak kis gazdája.
Szerencsére a mai fiatalok már okosabbak (ha a szüleiktől nem kapják otthon az idétlen agymosást) és nem érdeklik őket a vallások. 21. században ezekben hinni olyan, mintha még mindig a sötét középkorban élnétek. Akkoriban még érthető volt, hogy a meg nem magyarázható dolgok miatt az ember kitalált történeteket, de a tudomány mai állása szerint ezeknek már nem igazán van létjogosultsága. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a te istenedet felváltja a tudomány, ami a tieddel ellentétben adott is kézzelfogható dolgokat az emberiségnek, nem pedig csak egy mesét.
Kimorgolódtad magad? :D
Látszik, hogy még a halvány lényegét sem fogtad fel az egésznek. Hányszor leírtam már, hogy senkit sem akarok meggyőzni.
Te viszont azt hazudva, hogy felőled a másik azt hisz amit akar újra és újra leképzeletbeli barátozod sok ember Istenét. Akik közül nem egy, enyhén szólva messze meghaladja a te értelmi képességeidet. Szerintem nézz szembe a haragod gyökerével, akkor talán többre mész rosszindulatú személyeskedésnél. Mert így magadat járatod le és nem tűnsz többnek egy sértődött kisgyereknél, aki tehetetlen mérgében nem tud mást csak személyeskedni. ;)
A "sötét" középkor elnevezés és a régen megcáfolt, "a vallás és tudomány összeegyezhetetlen" állítás is elárulja, hogy nem vagy épp otthon az ilyen dolgokban. Amivel nincs is gond, csak akkor gyűlölködni se kell. ;) Mert még lejáratod magad.
De persze mindig lehet fejlődni. Szurkolok neked.
MÉG MINDIG nincsenek sebeim. Csak agyvérzést kapok a hozzád hasonlóktól. Hagyjátok már békén a normális embereket, és hülyítsétek egymást.
A nagy szent emberek köteleznek most szenvedésre nőket pl. Lengyelországban. Remélem az összes bűnük visszaszáll rájuk, és kivétel nélkül a pokolban égnek majd el azért, amit most művelnek (a saját kis hitvilágotok szerint ugyanis ez vár rájuk; ha ez az istenetek szerint bocsánatos bűn, akkor továbbra is megvan róla a véleményem: pszichopata, szadista állat, akinek örömet okoz emberek szenvedése).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!