Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tartanád olyan emberrel a...

Tartanád olyan emberrel a kapcsolatot, akiben sokszorosan csalódtál, kihasznált, cserben hagyott?

Figyelt kérdés
Lehet ez haver, barát, családtag.

ma 11:46
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Tartanám, de ismerőssé fokoznám le.
Megszakítanám vele a kapcsolatot.
8 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Nem. Ha valakiben már egyszer csalódtam, utána nagyon nehéz a bizalmat visszaépíteni, ez általában a töredékére sem nagyon sikerül. Második esélyt meg nem mindenki érdemel, bármilyen keménynek is hangzik, tűnhet ez.
ma 11:52
 2/7 A kérdező kommentje:
1# És ez esetben van különbség aközött, hogy barát, vagy rokon az illető?
ma 11:52
 3/7 anonim válasza:
Veled mi történt, kérdező? Pont ebben a helyzetben vagyok.
ma 11:55
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

2.

Nem az 1-es vagyok, de nálam nincs különbség barát vagy rokon.

Genyó volt velem, az legközelebb is az lesz

1. nem szeret engem

2. az emberek nem változnak

ma 12:17
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
#1 vagyok: én sem teszek ilyen téren különbséget. Például anya oldalával, részben, emiatt sem tartjuk a kapcsolatot.
ma 12:21
 6/7 Katona Dius ***** válasza:
81%

Engem érdekelni szokott az ok is.

Ha valaki önhibáján kívül nem teljesíti a megbeszélteket, akkor nem haragszom meg rá. Persze gyanús, ha folyton közbejön valami, de akinél csak nagyritkán (pl 1-2 nappal előtte lebetegszik a kicsi gyerek és nem tudja megoldani), azt elengedem, nem reklamálok.

Ha valaki rendszeresen és szándékosan ver át a palánkon (mondjuk 2-3 alkalommal), akkor már én sem vagyok cuki és muki. Azzal befejezem az ilyen féle kapcsolatot.

ma 12:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha tisztázott, hogy mindig szándékos volt, akkor nem.

Önbíráskodás alapján viszont nem szakítanám meg a kapcsolatot. A másik féllel mindenképpen beszélnék, hogy mi történt. Sokszor látni, hogy szeretett emberről nyilvánul meg bántóan, gúnyosan valaki, csak mert valami „jószándékú” beetette valamivel, vagy ráharapott valami légből kapott pletykára, és játssza a sértődött óvodást, de nem jut eszébe megbeszélni. Az persze más, ha az illető nem reagál, nem ír, nem válaszol, nem akar találkozni. De akkor már nincs is mit megszakítani.

ma 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!