Az internet milyen emberi tulajdonságok miatt népszerűbb, mint a személyes emberi kapcsolatok, és hogy lehetne legyőzni az embereknek ezt? Elvileg ez lehetőség valódi társaság szervezésére.
Az interneten is lehet személyes emberi kapcsolatokat építeni, én a párommal is így jöttem össze.
Discordon sok barátom, haverom van, mindenhonnan.
A WhatsAppos baráti körben van egy szlovák, egy ír, meg két brit barátunk.
Az influencerkedés létezik irl is, és ott is inkább munka mint szociális élet.
A lehető legkényelmesebb, azért népszerű. Nem kell kimozdulni, kiöltözni hozzá, külön programként megszervezni, a napi rutin mellett 1-1 üzenetváltásra ki lehet zökkenni, majd visszatérni más tevékenységhez. Párhuzamosan több kommunikációs csatorna is fenntartható, a lehető legjobb tulajdonságaidat tudod egy virtuális karakterben felépíteni és prezentálni, írásban megvan a lehetősége felépíteni a mondanivalódat, és amilyen könnyen létrehozható, úgy egy szó nélkül el is vágható véglegesen egy ismeretség.
Ehhez képest ha személyesen ismerkedsz, ott magadra és a valóságra vagy utalva, nincs technikai segítség.
Az internet nem ellentéte a személyes kapcsolatoknak. Egyrészt teljesen más a kettő - az internet nemcsak az online kapcsolatokat jelenti, hanem mindent, ami a neten van, ezt meg összehasonlítani a személyes kapcsolatokkal olyan, mint a narancsot összehasonlítani az ütvefúróval. Semmi értelme.
Aztán. A kettő nem zárja ki egymást. Szeretem az Internetet, de emellett vannak személyes kapcsolataim is. Online barátságokat nem ápolok, mert fölösleges, de annak örülök, hogy azokkal a szeretteimmel is tudom tartani a kapcsolatot, akikkel nem tudok találkozni, mert messze laknak vagy épp beteg valamelyikünk. Illetve azért a net kb. mindennek a tárháza - én pl. jóval több tudásanyagot szereztem a neten, mint a személyes kapcsolataimból, és szórakozásra is remek.
Aki meg csak a neten él, személyes kapcsolatai nincsenek, az ált. durván szociális fóbiás vagy a-/antiszociális, vagy nagyon szélsőségesen introvertált vagy kishitű. Ezen meg szakember tud segíteni (pszichológus vagy pszichiáter).
6: De amíg hosszú órákat töltenek az emberek az interneten, addig személyesen is találkozhatnának, úgyhogy ellentétben áll, nem lehet tagadni, itt is más emberekkel csacsognak.
Ha valaki nem tudja a választ, beírja a pszichológust. A pszichoizék közt annyi a kontár, mint a segédmunkások közt. Olvashattad itt is, csak kiröhögik a másikat, nem emlékeznek, amivel épp lelki sérülést okoznak. Asszem a pszichológia szerint nincs is lélek, az meg a másik.
De azt az időt, amit a neten tölt vki, miért kellene feltétlenül más emberek társaságában tölteni élőben? Van, akinek abból is van határ, hogy mennyi a kellemes (pl. nekem is, mert inkább introvertált vagyok... ma találkoztam párommal is, anyukámmal is, minőségi időt együtt töltve, holnap a barátaimmal megyek el, pénteken az edzőtársaimmal).
Amúgy meg nyilván utána kell nézni, melyik pszichológushoz megy az ember. Ugyanúgy, ahogy kivitelezőt sem úgy választ az értelmesebbje, hogy felmegy a szakik.hu-ra és random kiválasztja az elsőt utánajárás nélkül. Én pl. jártam anno értelmes, nem kontár pszichológushoz, és nagyon sokat segített.
Nem azt mondtam, hogy az egész internetezős időt, hanem amit itt csacsognak, redditeznek, fórumoznak,stb., és a videózgatás is hasonló, stb. Miért kérdezzen meg másokat, ha már itt megtudta egyébként is. Ez a rossz oldala a netnek, nyilván nem csak az van neki.
Egy jóbaráttal inkább töltenék időt, mint egy barátpótlékkal, jó pénzért. Én is tudok meghallgatni embereket és kérdezgetni, igazán kényelmes "munka". Tanácsot elvileg nem adhat, tehát semmi felelőssége nincs, ellentétben egy jó segédmunkással pl. Pszichológustól nem tudsz referenciamunkát sem kérni, sem garanciát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!