Az internet milyen emberi tulajdonságok miatt népszerűbb,
mint a személyes emberi kapcsolatok, és hogy lehetne
legyőzni az embereknek ezt? Elvileg ez lehetőség valódi
társaság szervezésére.
Nem tudok mindig személyesen találkozni a barátaimmal. Elfáradunk, haza akarunk jönni munka után és a saját dolgainkkal foglalkozni, kapcsolatban élnek és a párjukkal töltik az időt, de annyi nyilván belefér, hogy közben néha váltsunk egy üzenetet, stb. Van olyan haverom is, aki az ország másik felén él. Gyerekkoromban működött ez a dolog, hogy minden nap lógunk suli után, mert a sulis barátaim szinte mind ott laktak a kerületben, meg eleve együtt voltunk a suliban, nem volt nehéz megdumálni, hogy nem egyből hazamegyünk utána, hanem a közelben lógunk vagy valamelyikünknél, mikor 10 perc sétára laktunk egymástól.
Felnőtteknél ez kicsit bonyolultabb. De természetesen személyesen is összefutunk a barátokkal, amikor lehet.
dec. 9. 22:19
12/19 anonim válasza:
11# Én nagyon sajnálom, hogy gyerekként nem nagyon voltam barátkozós, magamnak való voltam.. Jó lenne, ha bepótolhatnám...
dec. 9. 22:22
13/19 anonim válasza:
Elvileg jobb (???) a személytelensége-, a felelősség nélküliség végett, akkor lép ki/be az ember egy kapcsolaba, amikor csak akar, vszont valódi érzelem a Netben 0.
dec. 9. 22:24
14/19 anonim válasza:
#13 Ezt csak az öregek gondolják így, akik internet nélkül szocializálódtak, és ezért azt hiszik, tök oké mindenkinek a halálát kívánni, és mindenkit lekrvázni vagy lefogyatékosozni, aki nem szimpatikus, mert "ami az interneten történik az úgyse igazi". Ők teremtik meg maguknak a tartalmatlan és érzelem nélküli kapcsolatokat azzal, hogy úgy bánnak online az emberekkel, ahogy a való életben nem mernének.
dec. 9. 22:32
15/19 anonim válasza:
12# Ja, nekem sem volt kiterjedt baráti köröm, csak 2-3 lány maximum az osztályból, de egyébként simán bepótolható, sokkal közvetlenebb vagyok az utóbbi pár évben, kb 25 éves korom után lettem nyitottabb, ma már simán az van, hogy elmegyek egy új munkahelyre és mindenhol összeszedek 1-2 olyan barátot, aki meg is marad (a többiekkel is tök jól kijövök, csak elkopnak felmondás után, de amíg ott vagyok, addig lógunk néha melón kívül is akár), megismerkednek a régiekkel, ők is jóban lesznek, stb. Szóval én pl teljesen más felnőtt lettem ilyen téren, mint amilyen gyerek/tini voltam.
dec. 9. 23:04
16/19 anonim válasza:
Kifejezetten utálom az embereket. Konkrétan látni, hallani is. Neten nem kell őket se látnom, se hallanom. Beszélgetésre elég a net.
dec. 10. 10:16
17/19 anonim válasza:
14. A való életben is elküldök bárkit a francba, nyugi.
dec. 10. 10:17
18/19 anonim válasza:
Több olyan régi barátom van, aki a szülővárosunkhoz képest az ország, vagy minimum a régió másik végébe költözött, vagy ment egyetemre. Velük emiatt jóval kevesebbszer sikerül találkozni, programot szervezni közösen. Így a két találka közti időben neten, vagy telefonon tartjuk a kapcsolatot, ami kényelmes és praktikus is.
Szakdolgozatírásnál meg nem egyszer online volt a konzultációm, mert csak úgy tudtuk rendesen összepasszintani a konzulensemmel az időpontot. Elküldtem neki mindent, megosztottam a képernyőm, ő is a sajátját, és teljesen flottul meg tudtunk beszélni mindent.
dec. 10. 15:26
19/19 anonim válasza:
Interneten benne vagyok túrázós csoportokban, mindenfélében. Ha látok ott eseményt akkor néha elmegyek. Illetve sok más túrázó is felismer "virtuálisan" miután össze futottunk egy-egy túrán.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!