Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ennyire sok rosszind...

Miért van ennyire sok rosszindulatú bunkó ember?

Figyelt kérdés
Annyira sok buta okoskodó értetlen hülye ember van a földön és ez annyira zavar engem. Eladónő vagyok egy pékségben szeretem a munkámat stb. De az emberek annyira ostobák és türelmetlenek. Nem tudok elmenni az illemhelyre konnyiteni barnát sárgát mert hallom h kiabálnak hogy van itt valaki stb. Hát hogy lehet valaki ennyire fogyatékos?! Persze hogy van itt valaki de éppen szarni ment vagy egy gyors cigite ugrott ki! Miért kiabál ég a ház? Nem tudom felfogni. Ha en bemegyek valahova és nincs ott az eladó akkor várok amig vissza jön és nem pedig üvöltözök mint egy fogykos. Valamelyik nap meg csettingetett nekem az egyik vásárló meg alpárni modón bánt velem, én természetesen nem tudtam magam tovabb tartani és kiabálni kezdtem vele hogy mégis mi a szent kakit képzel magárol . Remegtem az idegtől és sirásra állt a szám hogy hogy engedhet meg magan valaki ilyet hogy igy viselkedjen egy másik emberrel? Megigerte nekem higy panaszt fog tenni ellenem a munkahelyemen. Én meg reflexből rávágtam,hogy nyugodtan mert pont leszarom. Jogos volt a kiakadásom?
ma 10:18
 1/8 kis kolbász ***** válasza:
100%
Jogos és helyes, állj ki magadért mindig. 💪
ma 10:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A kereskedelem szépségei...

Gondolom ő volt az utolsó csepp a pohárban,ami aztán kiborult.Sokszor nagyon nehéz az emberekkel,és sok időbe telik megtanulni kezelni őket,pontosabban a viselkedésüket,de nem lehetetlen.

Személyszerint mikor már utálom az embereket kiveszek pár nap szabit.Megérti a főnök is,tudja már,hogy mindenki jobban jár így.

ma 10:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én mint szintén egy eladó azt mondom neked, hogy jogos!

A vásárlók azt hiszik, hogy nekik mindenhez joguk van! Köszönni egyik sem tud, amikor bejön, de már azonnal kell neki minden! Volt, aki azért volt felháborodva, hogy ki kell fizetnie a terméket!! Mert az ő idejében ilyen nem volt!

És ha vissza kérdeztem volna, hogy mikor? Az ókorban? Akkor természetesen én vagyok a szemét.

Nem véletlenül mondják, hogy a vásárló egy külön állatfaj.

ma 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:

* őskorban.

Bocsi😋

ma 10:29
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

"kiabálnak hogy van itt valaki stb. Hát hogy lehet valaki ennyire fogyatékos?! Persze hogy van itt valaki de éppen szarni ment vagy egy gyors cigite ugrott ki! Miért kiabál ég a ház?"

Érdekes, mert máskor meg a sorstársad RAJTAM kéri számon, hogy miért nem jeleztem kellő hangerővel, hogy ott vagyok és rá várok.

Persze, mindig a vevő a hibás.

ma 10:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Az emberek nagy része frusztrált, de ezen belül is van olyan, aki kifejezetten hülye. Szerencsére remélhetőleg az emberi tényezőt hamarosan kiváltja a mesterséges intelligencia.
ma 10:39
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
Nem való neked semmilyen olyan munkakör ahol emberekkel kell bánni.
ma 10:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Az általad leírtak alapján minden együttérző ember kapásból azt mondja, hogy igen, jogos.

Viszont szerintem érdemes az alábbiakat is figyelembe venni, esetleg megfontolni.

i) az adott helyzetet kívülről megfigyelve, nem pedig csupán az egyik fél szubjektív véleményét ismerve lehetne érdemben megítélni, és még azt az ítéletet/véleményt is erősen meghatározná a megfigyelő szubjektuma --> a kérdést itt, így feltéve valószínűleg egy jó érzést okozó, az önigazadat támogató megerősítést fogsz kapni.

ii) nem belemenve, hogy tényleg milyen érzelmi/idegi állapotban, korábbi esetek miatti frusztrációs hatás alatt talált meg az említett vevő az alpári dolgaival, de egy a leírásod szerinti kifakadás a te szempontodból sem szerencsés kezelése a dolognak: úgy vélem valamilyen szinten benned is rossz érzést okozott (a saját kezelési módod) és most itt próbálod megtalálni a támaszt, hogy helyesen jártál el. --> A kulcsszó itt az asszertivitás. Ha a neten beütöd rengeteg - túl sok - infót találhatsz róla. Röviden a lényeg: önérdek érvényesítő kommunikáció. Ez nem valami értelmiségi hókusz-pókusz, meg a másik fél szeretetének és végtelen megértésének mindenáron való eröltetése, hanem hogy a helyzettől függően, a másik fél kommunikációját is figyelembe/alapul véve veszel részt az adott szituációban. És ennek lehet része egy egyértelmű, határozott, akár kívülről nézve még durvának tűnő válasz/kérdés a másik fél felé, de fontos, hogy az a saját megélt érzésből, annak egyértelmű és nyílt megfogalmazásából induljon ki, valamint világosan tartalmazza, hogy mit vár/fogad el, vagy éppen mit nem a másik féltől. Egyszerűen hangzik igaz? Persze, csak amikor idegállapotban van az ember, akkor szokott ez nagyon nem összejönni. :)

Zárásként: nem vagyok kommunikációs guru, és sajnos nem egy esetben nálam is elgurul a gyógyszer néha, de próbálom gyakorolni a fent írtakat, és egyértelműen és biztosan állíthatom, hogy tud múködni. Néha még legnagyobb hangon, magának dolgokat ordenáré módon kikérő, meg vagdalkozó ember is észreveszi magát, ha olyan válaszviselkedéssel szembesül, ami nem a szokványos. Persze van, amikor meg nem, de hát ilyen az élet. ;)

ma 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!