Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit jelent a "goth" és az "emós"?

Mit jelent a "goth" és az "emós"?

Figyelt kérdés
Főleg az utóbbi érdekel, mert dolgoztam az "EMO"-ként rövidített Elektromodulnál.

febr. 1. 10:02
 1/6 anonim ***** válasza:
febr. 1. 10:08
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Kár, hogy még nem találták fel az internetet, egy mindenre kiterjedő keresővel. Úgy nevezném el, hogy Google...
febr. 1. 10:10
 3/6 anonim ***** válasza:
81%

A goth a post-punkból fejlődött, de valójában az újhullám sötétebb ágait is magába foglalja.

Az emo pedig a hardcore punk egyik leszármazott irányzata.

febr. 1. 10:18
 4/6 anonim ***** válasza:
74%
A goth a gothic rövidítése, az emo - és NEM emós! - pedig az emotional rövidítése. Mindkettő szubkultúra saját zenei, filozófiai, esztétikai irányzattal.
febr. 1. 11:03
 5/6 A kérdező kommentje:
#1, 4! Köszönöm.
febr. 1. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:

4~

Nem így van. Mivel átvett kifejezés és a stílus főnévként lett átvéve, ezért nálunk kialakult egy mellékneves ágazata. Sőt: jobbat mondok... A főnevet is kétféleképpen írhatjuk. Mivel magyarul nincs a szó végén rövid o, ezért magyarul kiejtve emó. A stílusirányzat képviselői használják magyarul és keverve is. Magyarul emós, angolul emó-s. Erről annak idején beszélt magyar nyelvtan és angol tanárnő is, mert annyira érdekelt minket. Azóta még kétszer üzleti nyelvtant tanultam idegen szavakkal kapcsolatban is és az ilyen átvételek csak jobban beépülnek. Azt nem tudom, hogy az angol hogyan használja. De nálunk értelmezhetetlen melléknévként.

febr. 2. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!