Rockerek/Metalheadek/Punkok és hasonló stílust képviselő emberek! Titeket is "zaklatnak" a romák?
Ezzel a kérdéssel remélem nem voltam rasszista.
Metalhead vagyok, Salgótarjánban élek. Szeretek bakancsot, láncokat, szegecses, gótikus dolgokat hordani. Van 2 piercingem és 2 fültágítóm.
Amikor végigmegyek az utcán bemutatnak nekem, beszólnak, megfenyegetnek, autóval megállnak mellettem és üvöltöznek rám. Ez sajnos napi szinten megy. Nem mondom hogy megbántanak vele, mert az évek során kaptam eleget a külvilágtól, hogy tudjam kezelni. Csak már idegesít hogy nem tudok leugrani a boltba 2liter tejért anélkül, hogy ilyen történne.
Nektek is hasonló a viszonyotok a romákkal? Esetleg volt már hogy verekedés is történt?
"Magadon kellene változtatni" válaszokat nem kérek. Én így érzem jól magam.
"Ezzel a kérdéssel remélem nem voltam rasszista."
Nem voltál, de úgy nehéz komoly, létező társadalmi problémákról érdemben beszélni, ha ki sem mondunk szavakat a "PC" árnyékában. Se a roma, se a cigány jelző nem rasszista kifejezés, a tény az tény. Aki ezeken fennakad az nem alkalmas érdemi vitára.
Teljesen "átlagos" kinézetű nő vagyok, normális(nak mondott) környéken, ahol eddig nem volt jellemző a cigány jelenlét. A minap (én hülye) kitaláltam, hogy jól esne lesétálni a pékségbe a lakótelepre autózás helyett. Mázli, hogy vittem a kutyát is. A lakótelep aljában állt egy cigánycsapat (4-en voltak), rögtön elkezdtek beszólogatni, el szerették volna venni a telefonomat meg a pénztárcámat, meg úgy mindent, ami nálam van.
Először nem reagáltam csak elsétáltam, aztán az agresszívabb beszólásokra elkezdtem én is agresszívan reagálni. Az volt a mázlim, hogy velem volt a kutya és adott egy biztonságérzetet, plusz ugrott is vicsorogva, amikor közelebb akartak jönni.
Aztán letettek arról, hogy kiraboljanak, így a pékség helyett a rendőrségre mentem. :D
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem kell ahhoz "különcnek" lenni, hogy beszólogassanak a cigányok, azok általában (pláne ha erőfölényben vannak) mindenkibe belekötnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!