Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ismer bárki olyan embert, aki...

Ismer bárki olyan embert, aki MLM-ből, pilótajátékből gazdagodott meg? Ez történt ismerősömnél.

Figyelt kérdés

Meghívtak minket ismerősömék lakásra, "üzleti ügyben", persze gyanítottuk, hogy bepalizás, de tiszteletből elmentük. Meghallgattuk, túléltük, megköszöntük a lehetőséget.

Én azért rákérdeztem egyenesen, hogy figyelj, mégis mennyi hozzávetőlegesen az az összeg, amit te ezzel idáig kerestél? Hát, ugye ő még csak egy éve (!) van ebben benne, meg hát tény, hogy sokat kell dolgozni, meg járvány meg minden, de van értelme, mert ő már kerületi igazgató. Mondom miért nem kapsz akkor ennek a pozíciónak megfelelő fix bért, ami nyilván nem lenne kevés, és hogy lehetsz máris igazgató, ha még lényegében te is csak betanulsz? Hát mert ők ennyire jó emebrek, hogy megelőlegezték a bizalmat.

Amennyire levettem, az ismerősöm kb. pont annyit költött az egészre, mint amennyit eddig kivett a dologból beleszámítva a tengernyi munkaidejét, ami a szabadidejét jelenti - mert hát olyan jól megél ebből, hogy főállása van mellette, tehát meg sem él. Ehhez képest hatalmas sikerről és anyagi megtérülésről meséltek, amennyiben csatlakozunk ehhez a körhöz. Ehhez meg kell venni első körben a terméket természetesen.

Én azon gondolkodtam, hogy legtöbb embernek van ilyes ismerőse, aki biztosítással, vagy valamilyen csodaszernek hazudott gagyival házal. De olyan még nem láttam a környezetemben, aki VALÓBAN meg is gazdagodott volna ebből a dologból.

Ismer valaki ilyen embert? Jakuzzi, nagy ház, BMW, stb... Komoly a kérdés.

2021. jan. 1. 20:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/126 anonim ***** válasza:

"akkor sem hívtak fel telefonon, hogy ugyan menjek már szendvicset enni"

Gondolom itt a rokonaidra akartál utalni. Ezért is mondtam, hogy ők valamit nagyon félreértettek és rosszul csinálnak, ha hívogatniuk kell a vásárlóikat. A törzsvásárlóik anélkül kellene vásároljanak, hogy hívogassák őket. (ugyanúgy, ahogy te is magad miatt jártál a Subwaybe)

Így nem csoda, hogy nem megy nekik ez az üzlet.

"nincs valódi, kísérletileg megmért hatás, csak placebo van"

Ez egy elég szerteágazó kérdés, nagyon messze vezetne belemenni. De ha úgy látod, hogy előre vinné a dolgok megértését, akkor belemehetünk ebbe is :)

"majd a találkozóra rögtön tucatnyi löttyel érkezik"

Én ilyet eddig még soha nem láttam. Minden hálózatépítőnek annyi terméke kellene legyen, amit saját használatra vásárol. Nincs értelme többet vásárolni azért, hogy magával cipelje és eladogassa. Ez így nem is hálózatépítés, hanem ügynöki munka, aprópénzért.

Ebből megint az következik, hogy a rokonaid nagyon rosszul csinálják.

Miféle emberek ők? Vajon elfogadnának tanácsokat tőled? Mi lenne, ha az ő módszerüket használnád "ellenük": Azt mondanád nekik, hogy van egy remek ajánlatod számukra, hallgassanak végig téged :) (ha elég értelmesek, akkor nem fogják visszautasítani már csak azért sem, mert te is végig hallgattad már őket).

Felvázolhatnád nekik az eddigi munkájuk mérlegét, rávilágíthatnál, hogy mit kellene másképp csináljanak.

Azt is megkérdezhetnéd tőlük, hogy egyáltalán miért vágtak bele, mit szeretnének elérni, mi a hosszútávú tervük? Felajánlhatnál nekik egy másik alternatívát az MLM-en kívül, amivel elérhetnék ugyanazt a célt.

2021. jan. 6. 07:52
 52/126 anonim ***** válasza:
100%

Én is ismerek több embert, akik belevágtak a pókerbe, hogy majd jól meg fognak gazdagodni. Volt, aki mindenféle előzetes tanulás nélkül belenyomott egy csomó pénzt és el is bukta mindet. Szerinte már hülyeség a póker.

Egyetlen olyan ismerősöm van, akik konkrétan ebből él (elég jól). Ő kicsiben kezdte, az elején aprópénzt tett be, sokáig tartott, de állandóan tanult, gyakorolt, fejlesztette magát.

"MLM beszervezéskor sokkal nagyobb eséllyel kecsegtetnek, úgy néz ki, mintha kevés munkával, kockázat nélkül, gyorsan, sokat lehetne keresni."

Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy ezt már kifejtettük alaposan. Ez sem fekete-fehér.

2021. jan. 6. 08:08
 53/126 anonim ***** válasza:
100%

#49: "Már nem vagyok teljesen biztos abban, hogy valóban szeretnéd jobban megérteni az MLM rendszerek működését."

- Amikor az említett rokonok belevágtak, baromi sokat összeolvastam: rengeteg cikket a konkrét cégről, általános leírásokat, elemzéseket, megnéztem a Betting on Zero-t (lehetne persze még tovább menni, a Taylor-féle nagy könyvet nem olvastam el, csak részleteket belőle). És ez - hadd legyek őszinte - önteltté (vagy szebben mondva, magabiztossá) tett a témában: azt gondolom, hogy elég jól értem az MLM rendszerek működését, és tényleg nem vágyom jobban megérteni. Ahogyan a Pitagorasz-tételről is az az önképem, hogy elég jól értem, és azt sem vágyom jobban megérteni. Majd ha szembetalálkozom a Pitagorasz-tétellel kapcsolatban valamivel, ami meghökkent (új, számomra ismeretlen alkalmazás vagy interpretáció), akkor ezt átgondolom. És így vagyok az MLM-mel is. Ha majd látok más összetételű hálózatot, más elvárásokkal belevágó embereket, stb., akkor majd átértékelem, mit gondoltam rosszul, mi volt a hibás. Amíg csak azt látom az MLM-ről, ami jól illeszkedik a bennem levő MLM-képbe, addig nincs okom a képet újrarajzolni. De egyelőre ennyit rólam.

"Viszont a nagy számok törvénye itt is működik."

- Korábbi hozzászólásaidból tudom, hogy programozóként is dolgoztál. De egyszer az is kiderült, hogy az exponenciális függvényt nem ismered (valami olyasmit írtál, hogy a Kiskegyedben olvastál róla, ahogy tuti nem írták le normálisan). Tényleg csak érdeklődés szinten (én matematikus vagyok, ezért érdekel, hogy különböző területeken dolgozó embereknek mi a matematikai háttere, és egy programozó-MLM-es különösen érdekes), tudod, mi az a nagy számok törvénye? Minden túlzás nélkül: ez az a matematikai tétel, amit a mindennapokban a legtöbbször hallok idézni. Legtöbbször, szinte kizárólag csak olyanoktól, akik ezt a tételt (bármelyik alakját, több is van neki) kimondani sem tudnák. Érdekel, te hogy állsz ezzel. De egyelőre ennyit rólad.

És akkor most az MLM-re térve. A pókerrel való összehasonlítás (gondolom, a Texas Holdemről van szó) szerintem nagyon erős túlzás. A Texas Holdemnek van egy elmélete, ezekről könyvek szólnak, ha valaki egy ilyet elolvas, már hülyére fogja verni az összes cimboráját. (Egyébként ott valóban valamiféle "nagy számok törvénye"-szerűség érvényesül, precíz értelemben.) És itt az elméletet tényleg úgy értsd, hogy ki vannak számolva, mik az erős indulókezek, mik a gyenge indulókezek, mire érdemes emelni, mire nem. Ennek MLM-ben nyomát sem látom. Nem láttam még könyvet, ami azzal foglalkozna, hogy ha ez és ez az élethelyzeted, akkor ezt és ezt kell csinálnod. Önsegítő trash-irodalom van, az jár kézről kézre: "higgy magadban, ne higgy senkinek, aki szerint nem leszel gazdag".

Totósokat kevésbé ismerek, rendszeres online sportfogadót igen. Nem profi, még "fizetéskiegészíteni" sem tud (de nem is meséli be magának!), időnként nyer, máskor veszít, neki ez izgalmasabbá teszi a focinézést, ezért csinálja. És tud a számszerű háttérről, tud a fogadóirodák odds-számítási módszereiről, ismeri az arbitrázs fogalmát. Ergo tudja, hogy mozog a pénz. Megint egy olyan dolog, amit MLM-nél nem láttam. Van az, elnézést a kifejetésért, nagy, szent cég (tipikusan Amerikában), az jól kiszámolt mindent, az üzleti partnernek csak az a dolga, hogy vásároljon, és másokat vásárlásra buzdítson. Az üzleti partnernek persze fogalma sincs a háttérszámítások alapjairól (különben tudná, hogy a nagy, szent cég vezetőinek valóban meglevő luxusautóit ő vette, milliónyi társával együtt). Ezért hasonlítom én a lottóhoz, nem más szerencsejátékhoz, amit nagyon is lehet érteni. Itt az átlag üzleti partnernek fogalma sincs arról, mi történik, önti bele a pénzt, és ha a nagyon kevesek közé tartozik, akkor vesz is ki belőle. A Texas Holdemből és az onine sportfogadásból aki pénzt kivesz, az érti, mi történik.

#51: ""nincs valódi, kísérletileg megmért hatás, csak placebo van"

Ez egy elég szerteágazó kérdés, nagyon messze vezetne belemenni. De ha úgy látod, hogy előre vinné a dolgok megértését, akkor belemehetünk ebbe is :)"

- Szerintem már ebben is belementünk. Te tényleg egészségesebbnek érzed magad, a családodat, gyerekek nem voltak betegek stb. Szerintem csak bemeséled magadnak (amiben semmi pejoratív nincs, az ember agya ezer hülyeségről meggyőzi az embert, magamat sem tartom kivételnek, bizonyára én is rengeteg mindent csinálok, amit ha tudományos szemmel megkapargatnánk, akkor kiderülne, hogy feleslegesen). Az általam ismert MLM-termékek egyike sem bizonyított klinikai teszteken.

"Ebből megint az következik, hogy a rokonaid nagyon rosszul csinálják.

Miféle emberek ők?"

- Nem olyan a viszony. A kapcsolat jó, de idősebbek, a családi dinamika alapján pedig ők nálam általában is "jobban tudják a világ dolgait". Másban sem tudnék tanácsot adni úgy, hogy meghallgassák. Nem is szoktam próbálkozni. Az MLM azért fájó pont, mert tényleg rengeteg idejük és pénzük megy bele feleslegesen.

"Azt is megkérdezhetnéd tőlük, hogy egyáltalán miért vágtak bele, mit szeretnének elérni, mi a hosszútávú tervük? Felajánlhatnál nekik egy másik alternatívát az MLM-en kívül, amivel elérhetnék ugyanazt a célt."

- A cél az, hogy három éven belül (ebből már kettő eltelt) semmit ne kelljen csinálni, jöjjön havi 1M passzív jövedelem. Én ilyet nem tudok. Még azt is kétlem, hogy létezne.

2021. jan. 6. 09:02
 54/126 anonim ***** válasza:
100%

#51:

"""majd a találkozóra rögtön tucatnyi löttyel érkezik""

" Én ilyet eddig még soha nem láttam. Minden hálózatépítőnek annyi terméke kellene legyen, amit saját használatra vásárol. "

az emvéj hajnalán, jött hozzánk a fénylőarcú ex-kolléga, rajzolgatni a szőlőfürtöket. :-D Aztán a nyomaték kedvéért - kipróbálásra - otthagyott egy félig már elhasznált (!!!!) szappant, meg kért egy befőttesüveget, hogy a LOC-ból egy keveset kitöltsön - kipróbálásra.

Még hogy nem járnak löttyökkel! :-D

2021. jan. 6. 09:17
 55/126 anonim ***** válasza:
100%

Még #53-at folytatva.

#51: ""majd a találkozóra rögtön tucatnyi löttyel érkezik"

Én ilyet eddig még soha nem láttam. Minden hálózatépítőnek annyi terméke kellene legyen, amit saját használatra vásárol. Nincs értelme többet vásárolni azért, hogy magával cipelje és eladogassa. Ez így nem is hálózatépítés, hanem ügynöki munka, aprópénzért."

- Amikor veled beszélgetek, mindig az az érzésem, mintha lenne két MLM, egy MLM(a) és egy MLM(b), te csak és kizárólag az MLM(a)-t látod, és arról írogatsz, én pedig csak és kizárólag az MLM(b)-t látom, és arról írogatok. Te még soha nem láttál olyat, hogy egy hálózatépítő többet vásárol, mint amennyi saját használatra kell neki. Én még nem láttam soha olyat, hogy egy hálózatépítő nem vásárol többet, mint amennyi saját használatra kell neki.

Tehát akkor az általam megénekelt MLM(b)-ről értekezek tovább. Van olyan cég (a Magyarországon egyik legnépszerűbb FLP például ilyen), ahol a jutalékot nem kapja meg automatikusan a hálózatépítő, csak akkor, ha a személyes, saját használatra történő vásárlásai elérnek egy bizonyos mennyiséget. És ez a bizonyos mennyiség független attól, hogy neki mennyi a tényleges igénye, az FLP-nél havonta 1 úgynevezett karton pontnyit, körülbelül 50e forintnyit vásárolnod kell, különben nincs jutalék. És ezért a hálózatépítő természetesen összevásárol 50e forintnyi terméket (amik aztán néhány hónap után hegyekben állnak a lakásban). Tehát mondhatod, hogy nincs értelme többet vásárolni, csak ez az MLM(b) cégeknél azt jelenti, hogy jutalékra jogosulatlan hálózatépítő vagy.

Erre írtam már többször, hogy olyan, mintha a McDonald's krumplisütőjének a szerződésében benne lenne, hogy hó végén csak akkor kapja meg a fizetését, ha 50e forint értékben ő maga is vásárolt a mekiben. Lehet persze hitegetni magunkat (és az üzleti partnerek ezt is teszik), hogy azokat a vitaminokat úgyis megvennék. De hát a McDonald's krumplisütője is enne egyébként is. Mégis tudnánk, hogy büdös a dolog, ha a munkaadó a saját termék megváráslására szerződésben kötelezné (illetve ahhoz kötné a kifizetését).

Ja, és ha már a büdös. Ha a termék annyira jó, és tényleg annyival jobban épül be a szervezetbe, mint a patikában kapható vitaminok (merthogy a mese szerint azért sokkal drágább), akkor mi a fenének kell erre szerződésben kötelezni az üzleti partnereket? Két lehetőség van: vagy az MLM(b) cég elhiszi, hogy az ő táplálékkiegészítője tényleg jobb, mint a többi piacon elérhető; vagy az MLM(b) cég nem hiszi el, hogy az ő táplálékkiegészítője tényleg jobb, mint a többi piacon elérhető. Lehet választani. Bármelyik is a válasz: egyik esetben sem tisztességes az üzleti partnereket vásárlásra kötelezni. Minimum büdös kellene legyen ez is.

2021. jan. 6. 10:10
 56/126 anonim ***** válasza:
100%

". Én még nem láttam soha olyat, hogy egy hálózatépítő nem vásárol többet, mint amennyi saját használatra kell neki."

Én sem! a pontértékek miatt extrém mennyiségeket vásárolnak, és sokszor ár _alatt_ igyekeznek megszabadulni tőle az ismeretségi körben.

Nem egy, nem kettő konkrét példa alapján ÁLLÍTOM ezt!

2021. jan. 6. 11:06
 57/126 anonim ***** válasza:
100%
Remek a McD-os hasonlat is! :-)
2021. jan. 6. 11:08
 58/126 anonim ***** válasza:
100%

"Ha majd látok más összetételű hálózatot...akkor majd átértékelem, mit gondoltam rosszul, mi volt a hibás."

Mielőtt belevágtam az MLM-be, kb 3 évet azzal töltöttem, hogy alaposan megvizsgáljak mindent. Az elején én is pont úgy álltam hozzá, mint te, vagy bárki más. Persze én is találkoztam sok olyan dologgal, ami számomra ellenszenves. Végül az hozta meg az áttörést, ami miatt belevágtam, hogy megértettem egyetlen egy fontos dolgot az MLM működéséről:

Az MLM cégnek csak annyi a feladata, hogy biztosítsa a termékeket, az infrastruktúrát és jutalékrendszert. Semmi más. Rengeteg ilyen cég közül lehet választani. Innentől kezdve mindenki arra használja, amire csak akarja. Ebbe senki sem szólhat bele.

Ha ezt az egy dolgot szem előtt tartod, akkor talán másképp fogsz hozzáállni.

"Kiskegyedben olvastál róla"

Ezt természetesen viccnek szántam. Igen sok mateket tanultunk az egyetemem és a programozásban is sok mindent kell használjak ebből (néha még az exponenciális függvényt is). Annyira nem vagyok elveszve ezen a téren. A nagy számok törvényét lehetséges, hogy rosszul használtam ebben a kontextusban (bocs, már nem emlékeztem rá, hogy matematikus vagy). Arra akartam utalni, hogy ha valaki minél többet próbálkozik, annál nagyobb az esélye, hogy bejön neki.

"ki vannak számolva, mik az erős indulókezek, mik a gyenge indulókezek, mire érdemes emelni, mire nem. Ennek MLM-ben nyomát sem látom."

Az MLM-ben is ki lehet alakítani bizonyos valószínűségeket. Minél jártasabb valaki, annál jobban fel tudja mérni a helyzetet. Pl. ha én azzal a szándékkal beszélgetnék veled, hogy a csapatomba tartozz, akkor már az első pár mondat után felmértem volna, hogy nem éri meg több energiát belefektetni. Persze van egy pici esély, hogy mégis működne a dolog. Ugyanúgy, ahogy a pókerben sem biztos, hogy egy gyenge indulókéz vesztett játszmához vezet. Vannak ezt tanító könyvek is, csak nem feltétlenül MLM-re szabva.

"Te tényleg egészségesebbnek érzed magad, a családodat"

A placebo hatás lehet szubjektív és objektív is.

Én kb úgy állok hozzá, hogy a placebo hatás egy olyan jelenség, amit az (orvos)tudomány MÉG nem ért teljesen, de létezik, működik. Ha ezt behelyettesítjük a képletbe, akkor azt kapjuk, olyan dolgokat csinálok ami számomra (is) működik, de hivatalosan nem értik, vagy MÉG nem vizsgálták a működését.

"A cél az, hogy három éven belül (ebből már kettő eltelt) semmit ne kelljen csinálni, jöjjön havi 1M passzív jövedelem."

Én 5 évet adtam magamnak, igaz nagyobb összeg a cél. Az 1M már megvan. Persze én nem úgy álltam hozzá, mint a rokonaid.

Ne biztos, hogy átjön-e a hozzászólásaimból, de én egyáltalán nem tartom magamat elvakult MLM hívőnek. Sok lehetőséget megvizsgáltam már és ebben láttam meg a potenciált, hogy elérjem a kitűzött célokat. Ha holnap jön valaki és mutat egy könnyebb utat, akkor hagyom az egész MLM-et és hozzákezdek ahhoz.

2021. jan. 6. 12:42
 59/126 anonim ***** válasza:
100%
Az 1M milyen időhorizonton...? Fixen, minden hónapban?
2021. jan. 6. 13:01
 60/126 anonim ***** válasza:
100%
#59: Igen, az a cél. Minden hónapban 1M. De ez csak a hároméves cél, a hosszabb távú ennél ambiciózusabb, abban vitorláshajó is van, nyaralások luxushotelekben. Arról már nem tudom, mennyire van forintosítva.
2021. jan. 6. 13:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!