Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ismer bárki olyan embert, aki...

Ismer bárki olyan embert, aki MLM-ből, pilótajátékből gazdagodott meg? Ez történt ismerősömnél.

Figyelt kérdés

Meghívtak minket ismerősömék lakásra, "üzleti ügyben", persze gyanítottuk, hogy bepalizás, de tiszteletből elmentük. Meghallgattuk, túléltük, megköszöntük a lehetőséget.

Én azért rákérdeztem egyenesen, hogy figyelj, mégis mennyi hozzávetőlegesen az az összeg, amit te ezzel idáig kerestél? Hát, ugye ő még csak egy éve (!) van ebben benne, meg hát tény, hogy sokat kell dolgozni, meg járvány meg minden, de van értelme, mert ő már kerületi igazgató. Mondom miért nem kapsz akkor ennek a pozíciónak megfelelő fix bért, ami nyilván nem lenne kevés, és hogy lehetsz máris igazgató, ha még lényegében te is csak betanulsz? Hát mert ők ennyire jó emebrek, hogy megelőlegezték a bizalmat.

Amennyire levettem, az ismerősöm kb. pont annyit költött az egészre, mint amennyit eddig kivett a dologból beleszámítva a tengernyi munkaidejét, ami a szabadidejét jelenti - mert hát olyan jól megél ebből, hogy főállása van mellette, tehát meg sem él. Ehhez képest hatalmas sikerről és anyagi megtérülésről meséltek, amennyiben csatlakozunk ehhez a körhöz. Ehhez meg kell venni első körben a terméket természetesen.

Én azon gondolkodtam, hogy legtöbb embernek van ilyes ismerőse, aki biztosítással, vagy valamilyen csodaszernek hazudott gagyival házal. De olyan még nem láttam a környezetemben, aki VALÓBAN meg is gazdagodott volna ebből a dologból.

Ismer valaki ilyen embert? Jakuzzi, nagy ház, BMW, stb... Komoly a kérdés.

2021. jan. 1. 20:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 anonim ***** válasza:
100%

#1: "A legfelső 1-2% gazdag, mindenki más kapja a maradék csontokat. Így van felépítve a modell."

- Sokkal kevesebb gazdag. Az igazi meggazdagodók tíz-, de inkább csak százezrelékekben mérhetők.

A felső 1-2 ezrelék (nem százalék, ezrelék!) éri el azt, hogy egy középosztálybeli, felső-középosztálybeli fizetésnek megfelelő jutalékot tud kapni. Ez még a gazdagtól nagyon messze van, ebből sose lesz Rolls-Royce, se kastély.

Ezek alatt van 3-5% (ez már tényleg százalék), akik minimális jutalékot kapnak. Ők általában azzal reklámozzák magukat, hogy "még" nem tartanak ott, hogy a főállásukat feladhassák, de jó fizetéskiegészítést kapnak a cégtől. A valóságban ők fáradhatatlanul hívogatják a rokonaikat, ismerőseiket, hogy a generált vásárlásból havi néhány ezer forint összejöjjön. Ez olyan sok idejükbe kerül, hogy egy napszámos bérével sem tudnak versenyezni. Különösen fájdalmas látni ezt olyan munkakörökben dolgozó embereknél, akik a munkahelyükön mondjuk havi két-három óra túlórát vállalva tudnának megkeresni annyi pénzt, amennyit a passzírozott majomtakonyról szóló húsz órányi telefonálgatás termel.

2021. jan. 3. 15:22
 22/126 anonim ***** válasza:
100%

21: jól látod a helyzetet.

Siralmas lehetőségek...

2021. jan. 3. 16:49
 23/126 anonim ***** válasza:
0%

Ezeket a statisztikákat már sokszor átbeszéltük itt a GYK-n. Eddig még soha nem jutottunk egyezségre, hogy ezek a százalékok mit is takarnak pontosan. A teljes taglétszámot, vagy csak azokat, akik valóban munkát is fektetnek bele. Ha a teljes létszámot vesszük alapul, akkor -szerintem- nem is olyan rosszak ezek a számok.

Tételezzük fel, hogy helyesek ezek a statisztikák... Mit lehet leszűrni belőle?

Ha elfogadjuk azt, hogy az MLM kizárólag teljesítmény alapon fizet, akkor azt kapjuk, hogy az MLMben dolgozók csak viszonylag kis százaléka tudja/akarja teljesíteni a marketing terveben előre meghatározott elvárásokat.

Meg kellen vizsgálni a másik végletet is: vajon működőképes lehet-e egy olyan rendszer, amiben a tagok 100%-a jól keres? Egyáltalán, létezik-e bármilyen modell, ahol mindenki jól keres? Ha valaki csatlakozik egy MLM céghez mondjuk 13.000 forintnyi vásárlás által, akkor elvárható-e a cégtől, hogy fizetést adjon neki? Miből tudná a cég fedezni ezt a jutalékot? Ha egy keményen dolgozó tag nem generál forgalmat, akkor elvárható-e a cégtől, hogy fizessen neki? Vajon minden egyes tag annak reményében csatlakozik, hogy belátható időn belül Rolls-Royce és kastélya legyen?

Ha ezeket mind alaposan átgondoljuk, akkor akár arra a következtetésre is juthatunk, hogy nem is olyan rosszak ezek a statisztikák.

2021. jan. 4. 08:02
 24/126 anonim ***** válasza:
100%

#23: Tudom, hogy sokszor beszéltünk róla.

"Eddig még soha nem jutottunk egyezségre, hogy ezek a százalékok mit is takarnak pontosan." - Én mindig világossá tettem, hogy amikor beszélek, a teljes taglétszámhoz viszonyítok. Pont azért, mert nem lehet megmondani, hogy ki milyen elvárásokkal vág bele. Az, hogy belevág-e, egyértelmű dolog.

2021. jan. 4. 09:09
 25/126 anonim ***** válasza:

Ez esetben még sokkal jobb is az az arány (szerintem).

Ha ezt a kijelentést vesszük alapul: "A felső 1-2 ezrelék (nem százalék, ezrelék!) éri el azt, hogy egy középosztálybeli, felső-középosztálybeli fizetésnek megfelelő jutalékot tud kapni" - akkor ez egy igen jó arány.

1000 tagból 1-2 ember éri el. Vagyis, ha valaki alatt van 1000 tag, akkor már lehet egy aránylag szép jutaléka. 1000 tagot nem olyan nehéz pár év alatt összegyűjteni, ha valaki odateszi magát.

2021. jan. 4. 10:37
 26/126 anonim ***** válasza:
100%

"1000 tagból 1-2 ember éri el. Vagyis, ha valaki alatt van 1000 tag, akkor már lehet egy aránylag szép jutaléka."

Na igen, csak az emberek nagy része nem fog tudni 1000 fős downline-t építeni maga alá.

Olyan extrém eseteket kivéve, mint az autószalonos meg ékszerüzletes sztár hálózatépítő házaspár, akiknek már az életük és nevük eladja a hálózatot, mert a sok lúzer azt hiszi, hogy ha ők mondják hogy vegyenek 15ezer Ft-os mosogatószert, akkor az a tuti biznisz.

Csak mondjuk ezt nem fogják elhinni az átlagos udvarsöprő lúzerből kiszuperált MLM-esne.

2021. jan. 4. 11:20
 27/126 anonim ***** válasza:
100%
"Vagyis, ha valaki alatt van 1000 tag, akkor már lehet egy aránylag szép jutaléka." Vagyis az egyetlen mód, amivel elfogadható fizetést tudunk kapni az, hogyha magunk alá beszervezünk embereket és nem az, hogy eladunk cuccokat? HMMMMMM.
2021. jan. 4. 11:33
 28/126 anonim ***** válasza:

"Olyan extrém eseteket kivéve, mint az autószalonos meg ékszerüzletes sztár hálózatépítő házaspár"

Én személy szerint nem is ismerek olyanokat (a csapatunk tagjait is beleértve), akiknek az életük példaértékű lett volna, mielőtt nekiálltak hálózatot építeni. Pont azért vágtak bele, mert változtatni szerettek volna. Persze valószínűleg olyanok is lehetnek szép számmal, akiknek már sínen volt az életük előtte is.

Lehet, hogy a félreértés onnan adódhat, hogy sokan azt hiszik, hogy a legtöbb embert egyből az üzlettel kell megkeresni. Ezzel szemben a valóság az (legalábbis a mi csapatunkban), hogy az üzleti lehetőség csak akkor kerül szóba, amikor már a termékek elnyerték a bizalmat. Legtöbb esetben. Persze vannak kivételek. Termék javasolásához meg nem szükséges öltöny+villantós kocsi.

2021. jan. 4. 12:42
 29/126 anonim ***** válasza:

"Vagyis az egyetlen mód, amivel elfogadható fizetést tudunk kapni az, hogyha magunk alá beszervezünk embereket és nem az, hogy eladunk cuccokat? HMMMMMM."

Ez pontosan így van. Termék eladásból nem lehet nagy jutalékot kihozni. Sokkal több idő menne rá, pocsék órabérrel. Ez még rosszabb lenne, mint egy hagyományos ügynöki meló. Elveszítené az MLM lényegét. Én sem vágtam volna bele, ha így működne.

Persze mindez attól is függ, hogy kinek mit jelent a magas jutalék.

-Teljesen egyedül nagyjából havi 50 ezret lehet kihozni. (ez sok mindentől függ, de rengeteg melóval jár, ha csak az árrés miatt csinálná valaki)

-Munkatársak nélkül, csak törzsvásárlókból olyan 100-150 ezret lehet kihozni. Ezzel is sok munka van (főleg felépíteni), de korántsem annyi, mint az előbbi esetben.

-Ennél többet nehezen lehet keresni úgy, hogy valaki alatt ne keressenek szintén pénzt az emberek.

2021. jan. 4. 12:52
 30/126 anonim ***** válasza:
100%
"Ehhez képest hatalmas sikerről és anyagi megtérülésről meséltek, amennyiben csatlakozunk ehhez a körhöz. " Itt a hiba. Nem elég csatlakozni, dolgozni is kell s az se mindegy mit dologozik az illető. Az előadásokra mászkálás pl. nem munka.
2021. jan. 4. 14:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!