Ismer bárki olyan embert, aki MLM-ből, pilótajátékből gazdagodott meg? Ez történt ismerősömnél.
Meghívtak minket ismerősömék lakásra, "üzleti ügyben", persze gyanítottuk, hogy bepalizás, de tiszteletből elmentük. Meghallgattuk, túléltük, megköszöntük a lehetőséget.
Én azért rákérdeztem egyenesen, hogy figyelj, mégis mennyi hozzávetőlegesen az az összeg, amit te ezzel idáig kerestél? Hát, ugye ő még csak egy éve (!) van ebben benne, meg hát tény, hogy sokat kell dolgozni, meg járvány meg minden, de van értelme, mert ő már kerületi igazgató. Mondom miért nem kapsz akkor ennek a pozíciónak megfelelő fix bért, ami nyilván nem lenne kevés, és hogy lehetsz máris igazgató, ha még lényegében te is csak betanulsz? Hát mert ők ennyire jó emebrek, hogy megelőlegezték a bizalmat.
Amennyire levettem, az ismerősöm kb. pont annyit költött az egészre, mint amennyit eddig kivett a dologból beleszámítva a tengernyi munkaidejét, ami a szabadidejét jelenti - mert hát olyan jól megél ebből, hogy főállása van mellette, tehát meg sem él. Ehhez képest hatalmas sikerről és anyagi megtérülésről meséltek, amennyiben csatlakozunk ehhez a körhöz. Ehhez meg kell venni első körben a terméket természetesen.
Én azon gondolkodtam, hogy legtöbb embernek van ilyes ismerőse, aki biztosítással, vagy valamilyen csodaszernek hazudott gagyival házal. De olyan még nem láttam a környezetemben, aki VALÓBAN meg is gazdagodott volna ebből a dologból.
Ismer valaki ilyen embert? Jakuzzi, nagy ház, BMW, stb... Komoly a kérdés.
69: ennél ócskább maszatolást még nem olvastam MLM-estől.... :_DDDDD
Akkor írjam azt, hogy occam borotvája?
"Hát akkor elég sok kontár van, mert én csupa ilyenekkel találkoztam!"
Es hany gazdagok voltak koztuk?
74: egyetlen egy se!
Volt, amelyikkel tizenév után találkoztam újra - ugyanabban a kelenföldi másfélszobás panelben nyomorgott két gyerekkel, mint előtte. És már kb. az ötödik világmegváltó MLM-cégnél próbálkozott...
RÖHEJ!
#71: Baromira nem vagyok MLM-es, megkockáztatom, hogy én vagyok a legtöbbet kommentelő MLM-ellenes, Kituggya ellenpólusa, ha úgy tetszik. De matematikus is vagyok, és a nagy számok törvényének átgondolatlan benyögése sokkal jobban bosszant, mint az MLM. Mindenkinek szólok érte. És szomorú vagyok, hogy gyakran meg kell ezt tennem. Az utóbbi harminc hozzászólásban kétszer is elhangzott a nagy számok törvénye anélkül, hogy a kommentelő egy picit is belegondolt volna, mit jelent (a másik pont egy MLM-párti komment volt).
"Akkor írjam azt, hogy occam borotvája?"
- Ha érted, hogy mi az, akkor nyugodtan. De ha nem érted, akkor nagyon kérlek, ne.
Amit #67-ben írtál, annak a világon semmi köze nincs a nagy számok törvényéhez. Azt írtad, hogy "Hát akkor elég sok kontár van, mert én csupa ilyenekkel találkoztam! a nagy számok törvénye alapján kizárt, hogy _csak én_ találkoztam ilyenekkel...." Ennek kb. annyi értelme van, mintha azt írtad volna "Hát akkor elég sok kontár van, mert én csupa ilyenekkel találkoztam! a suspiciker pese atrika hákomba moszta alapján kizárt, hogy _csak én_ találkoztam ilyenekkel...."
"74: egyetlen egy se!
Volt, amelyikkel tizenév után találkoztam újra - ugyanabban a kelenföldi másfélszobás panelben nyomorgott két gyerekkel, mint előtte. És már kb. az ötödik világmegváltó MLM-cégnél próbálkozott...
RÖHEJ!"
Es meg mindig ugy gondolod hogy ugy kell csinalni, ahogy ők csinaljak, s nem kontarok? En mar rengetegszer bizonygattam itt hogy nem igy kell csinalni, de sose hittetek nekem. Most legalabb van egy élő példa ami engem igazol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!