Ismer bárki olyan embert, aki MLM-ből, pilótajátékből gazdagodott meg? Ez történt ismerősömnél.
Meghívtak minket ismerősömék lakásra, "üzleti ügyben", persze gyanítottuk, hogy bepalizás, de tiszteletből elmentük. Meghallgattuk, túléltük, megköszöntük a lehetőséget.
Én azért rákérdeztem egyenesen, hogy figyelj, mégis mennyi hozzávetőlegesen az az összeg, amit te ezzel idáig kerestél? Hát, ugye ő még csak egy éve (!) van ebben benne, meg hát tény, hogy sokat kell dolgozni, meg járvány meg minden, de van értelme, mert ő már kerületi igazgató. Mondom miért nem kapsz akkor ennek a pozíciónak megfelelő fix bért, ami nyilván nem lenne kevés, és hogy lehetsz máris igazgató, ha még lényegében te is csak betanulsz? Hát mert ők ennyire jó emebrek, hogy megelőlegezték a bizalmat.
Amennyire levettem, az ismerősöm kb. pont annyit költött az egészre, mint amennyit eddig kivett a dologból beleszámítva a tengernyi munkaidejét, ami a szabadidejét jelenti - mert hát olyan jól megél ebből, hogy főállása van mellette, tehát meg sem él. Ehhez képest hatalmas sikerről és anyagi megtérülésről meséltek, amennyiben csatlakozunk ehhez a körhöz. Ehhez meg kell venni első körben a terméket természetesen.
Én azon gondolkodtam, hogy legtöbb embernek van ilyes ismerőse, aki biztosítással, vagy valamilyen csodaszernek hazudott gagyival házal. De olyan még nem láttam a környezetemben, aki VALÓBAN meg is gazdagodott volna ebből a dologból.
Ismer valaki ilyen embert? Jakuzzi, nagy ház, BMW, stb... Komoly a kérdés.
Nekünk is elmondták, persze, hogy dolgozni is kell sokat. Az előadáson(=tukmáláson) találkoztunk más odahívott jelöltekkel is. Azt látni kellett volna: egyedülálló, gyerekes anyuka, szakmunkás, igénytelenül festett hajjal. Az anyuka is elmondta azt, amit már előttem is írtatok, és amit nyilván mindenkinek mondanak: az elején nehéz, de aztán beüt(het!)a biznisz. Csakhogy ez nem a segélyen élőknek meg csóróknak fog beütni, akiknek azt hazudják, hogy minden képesség és képzettség nélkül, pusztán akaraterővel meg tud lenni a nagy pénz. Ezeknek az embereknek nagyon nagy szó az, hogy fú hát ő igazgató valahol és így is szólítják és ezt kiírhatja fészbukra. A haverom, aki engem hívott egyébként jól kereső, nagy tudású mérnök ember, csak hát szocializációját tekintve mégiscsak falusi proli. A tudásával nagyon kilóg a sorból, mert az egyik csapattársa, aki mindig szépen felveszi (ugyanazt) az elegáns ünneplőjét, a való életben múzeumban recepciós.
Az undorító számomra az egészben az, hogy nem is a jól kereső, középosztálybeli hülyék vannak lehúzva, hanem az értelmileg, tájokozzság terén legkiszolgáltatottabb réteg, akinek már elég meggyőző erővel bír az, ha valaki szépen vasalt ingben meg bérelt BMW-vel szóba áll vele.
#31: Remek leírás! 100%-ig igazad van!
De persze a balekvadászok gátlástalansága közismert. Annyira nem hülyék, hogy ne lássák azonnal, kik alkalmatlanok erre a tevékenységre. Mégis behülyítik őket, megvetetik velük a kezdőcsomagot, és fűt-fát ígérnek nekik. Pedig azonnal lehet látni, hogy az ilyen fajta reménytelenségből NEM az mlm a kiút...
#25: "1000 tagot nem olyan nehéz pár év alatt összegyűjteni, ha valaki odateszi magát."
- Ha az olyan piacvezető MLM cégeket vesszük, mint az Amway, a Herbalife, vagy a Magyarországon nagyon elterjedt FLP, akkor azt látjuk, hogy világszerte több millió tagjuk van (ezek mindegyikének). Ha mondjuk valamelyiknek van 8 millió regisztrált tagja (például az FLP-nek még ennél is több van), akkor matematikailag is lehetetlen, hogy ezek mind 1000 tagot hozzanak maguk alatt. Még akkor is, ha a Földön mindenki az adott MLM cég üzleti partnere lesz (ami nyilván nem lesz így). Mindegy, mennyire teszik oda magukat.
"matematikailag is lehetetlen, hogy ezek mind 1000 tagot hozzanak maguk alatt."
Ez nyilvánvaló. Matematikailag teljesen lehetetlen, ahogy statisztikailag is teljesen lehetetlen, hogy minden tagnak az legyen a szándéka (és képes is legyen rá), hogy 1000 embert akarjon hozni maga alá.
Nem árt szem előtt tartani, hogy egy átlagos hálózatban 1000 emberből csak kb 20-30 tekinthető munkatársnak, akiknek szándékukban is áll a bővíteni a csapatukat. És ezek nagy részének is csak az a célja (hozzáállása), hogy jövedelemkiegészítés céljából legyen pár tagjuk és nem terveznek újabb 1000 embert behozni. A tagok többi része rendszeres/rendszertelen vásárló.
Ez a hozzászólásod (jó, hogy leírtad) nagyon szépen szemlélteti az átlag emberek hozzáállását:
Elmennek egy rendezvényre (vagy valakivel beszélgetnek), de ők már előtte kialakítottak egy véleményt arról, amit hallani fognak. E miatt csak azokat a dolgokat fogják meghallani, ami egyezik a véleményükkel. Ezzel tulajdonképpen nincs is gond, így működnek az emberek. Viszont nem árt néha elgondolkozni azon, hogy az általuk elítélt emberek nagy része is ugyanígy működik.
Kérdező, te elmentél egy rendezvényre (valószínűleg előre megvolt a véleményed arról, hogy mit fogsz ott hallani és mit fogsz majd gondolni róla). Te ott ilyen szavakat/érzéseket hallottál meg: "tukmálás, igénytelenül festett haj, biznisz, hazudják, BMW, igazgató...".
Mások meg valószínűleg teljesen más érzéseket kaptak: "csilliomos, passzív jövedelem, tutibiztos, kevés munka, mindenre is jó termék..."
Ugyanazon az előadáson!
Nagyon kevesen lesznek, akik előítéletek nélkül, figyelmesen végig hallgatják az előadást, akármi is hangzik ott el.
Aztán azok akik a csilliókat hallották nekiállnak "dolgozni" a szerint, amit ott véltek hallani, a másik tábor meg szidni fogja őket aszerint, amit ott véltek hallani.
39: pontosan!
"teismegtudodcsinányi...." "te is lehetsz milliomos" és hasonló beetető szövegekkel parasztvakítják a jónépet....
És ez nem előítélet, hanem a tapasztalatokon alapuló VALÓSÁG.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!