Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért képes arra egy lány...

Miért képes arra egy lány vagy nő ha barátnő vagy feleség, hogy nyáron selymes sima minden nap a lába mert látszik, de télen a párjára nincs tekintettel és beszörösödik?

Figyelt kérdés

Itt láttam egy kérdésnél, hogy aki nem tudja, hogy mennyi idő alatt lesz szörös újra egy lány lába az szűz.

Van egy nagy kamasz lányom.

Volt egy bő tíz éves kapcsolatom is, de tartós lézeres szőrtelenítése volt ott a páromnak. Erős volt a szőre. Úszot is. Sport és esztétikai okok miatt is, meg mert jómodú apja fizette megtehette ... . Tudom a lézeres sokak számára nem opció. Például szőkéknél és más világos szőrnél, nem is lehet. Ott nem is anyagi kérdés.

És voltak rövid távon barátnőim és szeretőim.

Lányok szerint akikel beszéltem erről, betegségen és azokon a napokon kívül, elkényelmesedés vagy belesz@rás ez.

Meg értem szeretőnél és kapcsolat elején sokkan jobban meg akkarnak felelni.

2020. júl. 23. 17:12
 71/101 anonim ***** válasza:
100%

"Civilizált nő mindig szőrtelenitette például a lábát a történelem folyamán"

Ezt csak úgy tudod bizonyítani, ha az eddig élt összes nőt személyesen kérdezted erről. Most is magadnak mondasz ellent, mert ha a szőr nem higiénikus, de a pasik nem szőrtelenítenek, mert "cikike a társadalom szerint", akkor mind koszos disznók vagytok a szőrötök miatt.

2020. júl. 24. 18:17
 72/101 A kérdező kommentje:

#71 Mi a többség. Akik "mind koszos disznók" + "a szőrötök miatt." is. ;) :D

Ebben van igazság. ;)

Írtam, hogy civilizált nő aki nem lázatt ez ellen.

Mert ("civilizációs norma")/"alap elvárás volt mindig (, amikor volt) civilizáció Közel-Kelettől Európáig és más helyeken is, ahol fejlett civilzáció volt.

2020. júl. 24. 18:26
 73/101 anonim ***** válasza:
74%

Na akkor most nézzük meg, hogy mi volt még jellemző az általad egekbe magasztalt "civilizált nőkre" a szőrtelenseg elérésének terén. Utána kérlek szakértsd már meg, hogy valóban a higiénia vagy csupán az esztétikum miatt szőrtelenítettek e a nők.

Egyiptomban Kleopátra idején égetett mész alapú keszítményt használtak a nemesek, a szegények a korábban már megszokott krokodil trágya és homok alapú receptet részesítették előnyben. A gyantát csak ezek után fedezték fel maguknak, nem mellékesen a haj meglétét is tisztátalannak tartották, így aki csak tehette kopasz volt.

A muszlimok és rómaiak valóban a maival szinte teljesen egyető módszereket alkalmaztak.

A görögök csipeszeket és trágyát használtak.

A szőrtelenítéshez a középkorban nem társult tisztálkodás, csak nagyon kivételes alkalmakkor fürödtek. A legáltalánosabb szőrtelenítési módszer a macskaürülékből, ecetből és tojáshéjakból készült keverék volt amivel addig dörzsölték a lábukat amíg el nem vékonyodott a szőr. Azt hiszem megegyezhetünk, hogy ez minden volt, csak nem egészséges és higiénikus.

I. Erzsébet idjében a fentebb említett receptúra maradt, de kiegészítették az addigi lab és kar szőrtelenítést a szemöldök, szempillák és a hajvonal jelentős részének eltávolításával.

Kivégzésük előtt a boszorkányokat is a lehető legfájdalmasabb módszerekkel lecsupaszították kivegzésük előtt, mert úgy tartották, hogy a keletkező vágásokon és lukakon keresztül szivárog ki belőlük a gonosz.

Később több uralkodó pl Medici Katalin betiltotta a szőrtelenítést, mivel az egyházzal egyező módon erkölcstelennek vélte, hisz alapvetően a bujasággal állt kapcsolatban az egész szőrtelenítési kérdés (intim területeken csak a prostituáltak szőrtelenítettek).

Ez a gyakorlat egészen a viktoriánus korig így maradt, akkor jött újra divatba a szőrtelenítés a gazdagok körében, ám a köznép továbbra is szőrös maradt.

Nem mellesleg azt is megjegyzem, hogy a borotválkozás, gyantázás, epillálás során keletkező mikrosérülésekben is megtelepedhet rengeteg baktérium és a szőrön megtelepedőkkel ellentétben ezek be is jutnak a szervezetbe. A szőrbenövések is rengeteg egészségügyi problémát okozhatnak.

2020. júl. 24. 19:22
 74/101 anonim ***** válasza:
83%

Tehát az összes nő mindig szőrtelenített, ezt te tényként állítod. Önbizalmad az van, nem mondom.

Mit szólsz akkor ehhez? Összejössz velem, én írtam, hogy utálom a szőrt mindenkin, tehát neked is le kell szedni mindent nyaktól lefele. Cserébe ugyanezt kapod.

És mivel 3 naponta borotválom a lábamat, mikor végigsimítod, szőrt nem fogsz érezni, helyette karcolni fogják a bőrödet a begyulladt szőrtüszők, kikapart, viszkető pattanások a gyakori borotválástól, és ha szerencsés vagy, még rászáradt vércsíkot is találsz. Szexi, ugye?

2020. júl. 24. 19:24
 75/101 A kérdező kommentje:

Civilizáltat írtam. Például a középkor minden volt, csak nem civizált. Bár a sötét jelzőt az írásbeliség csekély volta miatt kapta.

Sokminden nem fertőző attól, hogy józan paraszti ésszel annak tűnik.

De még az ólomtartalmú vijtoriánus fehérbőr festéket sem ítélhetjük el, mert mérgező. Mert nem belesz@rtak, hogy mérgező, csak nem kapcsolták össze.

Amúgy magas színtű civilizációk tele vannak nagyon furra dolgokkal. Mint minden más kúltura is.

2020. júl. 24. 19:38
 76/101 A kérdező kommentje:

A modern szőrtelenítésben is minimum egy jó kozmetikus, de inkább egy bőr-, nemigyógyász és kozmetológus szakorvos szaktanácsát ki kellene kérni.

Nem megfelelő előkészítés, nem megfelelő kozmetikuom és eszközök okozák legtöbbször a problémát. Bár nem is minden módszer jó bárkinél.

A férfiak (is) arcszőrzetük eltávolítása miatt képesek problémázni.

2020. júl. 24. 19:45
 77/101 A kérdező kommentje:

Nem vagyok bőrgyógyász. De már kisgyereként tudtam, hogy "viszkető pattanások"-at fertőzés okoza. ;)

Borotválás után is fertőtlenítés és mikrosebeket összehúzó szerek esetén ez elkerülhető.

Tényleg segítségből, és még véletlenül sem kioktatásból írtam.

2020. júl. 24. 19:50
 78/101 A kérdező kommentje:

#74 Ez az úgyan azt kapod dolog, már bőven ki lett vesézve itt.

De összeségében, úgyan azon a színten kell hogy legyen, a másikra való fordított energia, mert a mérleg tartos egy írányba kibillenése egyszer végül felborítja a kapcsolatott is. De a kapcsolatra is káros. Plusz mért ne akarnál jót a párodnak?

2020. júl. 24. 19:55
 79/101 anonim ***** válasza:

76.

Nem állítottam, hogy szándekosan okoztak maguknak károkat, az emberek akkor sem voltak hülyék, csak szamukra nem volt annyi információ hozzáférhető, mint nekünk. A felsorolással arra akartam rávilágítani, hogy nem a higiénia, hanem az esztétikum és a társadalomban betöltött státusz miatt szőrtelenítettek.

A középkort pedig azért írtam, mert akkor is szőrtelenítettek, ergo nem feltétlen kell ahhoz nagy műveltség társadalmi szinten, hogy csipesz után nyúljanak.

77.

Hát ez az, nem mindenkinek van ideje, kedve, lehetősége elmenni ezekhez a szakemberekhez, épp ezért nem elvárható, hogy a különböző kockázatok mellett egy pusztán esztétikai előnyökkel rendelkező procedúrát folytassanak.

2020. júl. 24. 19:58
 80/101 A kérdező kommentje:

Nem pusztán esztétikai.

Bár nőknek rengeteg pusztán esztétikai dolog elviszi ideje jelentős részét. Mert nő társainak meg akkar felelni.

Ha e.ü. probléma van, szakemberhez fordulunk. Jó a recept nélküli gyógyszerek egyik legnagyobb fogyasztója a magyar nép.

De bármelyik nő bőrgyógyászhoz küldené a párját, ha annak a borotválkozás hasonló panaszokat okoz.

...

Mellébeszélés megy itt sok nő részéről. :(

...

2020. júl. 24. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!