Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Normális dolog lakhatási...

Normális dolog lakhatási válság idején negatív megkülönböztetésben részesíteni azokat, akik a szüleiknél kényszerülnek lakni?

Figyelt kérdés
Főleg amikor egy albi havonta több mint a minimálbér, a saját lakás árakról meg ne is beszéljünk.
szept. 17. 13:17
 121/175 anonim ***** válasza:
Ugyanannyiban, amennyiben Te is folytatod az infantilis f*szságaidat.
szept. 26. 10:19
 122/175 A kérdező kommentje:

#120 És neked honnan vannak ilyen infóid rólam? Mesélj már Hercegnő! :D

Én az alapján írtam le ezeket, amiket itt olvasok. De én sehol nem írtam magamról semmit. Érdekelne a forrás, mert feltehetően vagy annyira intelligens, hogy nem feltételezéseket társz fel tényként mint az 1,5 bitesek. Vagy tévedek? :D

Nekem igazából nem is kéne válaszoljak semmilyen kérdésre sem, mert:

1. Én vagyok a kérdező.

2. Mivel én sem kaptam választ semmire sem szinte, csak személyeskedéseket, feltételezéseket és csupa "jó" kívánságot, minek kéne bármire válaszoljak? Mireföl? :D Kik vagytok ti? Fejesek? Csóró közmunkás rakétától és keverttől bűzlő közmunkások vagytok. :D

szept. 26. 21:12
 123/175 A kérdező kommentje:
#121 Bírom az ilyen nárcisztikusokat, hogy nem kapják meg a választ és így erőszakosan hisztiznek, hogy "Hol a kérdésre a válaszom?" :D Toljad csak kiégésig! :D
szept. 26. 21:13
 124/175 anonim ***** válasza:

Akinek van egy csepp emberismerete az tudja, hogy a 120-as válaszoló nem feltételezett...

Amúgy meg, ha nem lenne igaz, csak szolidaritásból írtad volna ki a kérdést, akkor nem lovagolnál rajta már 10 napja.

Kitartást kívánok a szüleidnek és sajnálom, hogy egy ilyen semmire kellő, lusta, haszontalan, kötöszködő, értetlen, infantilis barmot kell elviselniük.

Munka és barátnő (netalán feleség, uff)? Ne is álmodj! Sajnos. De neked nem szabad szaporodni.

122-es kommentedre: Igen, tévedsz. Neked itt nincs igazad. Továbbá attól, hogy te vagy a kérdező, neked is kell válaszolnod a kérdéseinkre, hogy tisztább képet kapjuk a kérdező helyzetéről és így jobban lehessen segíteni. Kaptál választ mindenre. Nem tetszett és megvádoltad azokat a válaszolókat személyeskedéssel, ezzel elindítva a személyeskedő lavinát. Te felelsz érte. Egyedül csakis te. TE.

Csóró közmunkás? Folytasd így, majd közéjük kerülsz (bár el tudnám képzelni, hogy már ott vagy). Azok az emberek csinálnak valamit. Van értékrendjük. Tisztelem őket. Téged nem.

123-as kommentedre: lol, te pampogsz itt már másfél hete, több emberrel veszekszel, őket kevésbé fárasztod le, de magadat nagyon. De te már ki vagy égve, úgyhogy rád ez nem vonatkozik.

Igazából, ha leírtad volna, szerintem nem hinnénk el, mert annyira hiteltelenítetted saját magad.

Hercegnő? Csak te szeretnél úgy élni és vádolgatod vele a többieket.

Te nyomorult, kapcsold ki magad picit. Vagy már az örömlányok is válogatnak? Megértem.

szept. 27. 07:32
 125/175 anonim ***** válasza:
Minden kérdésedre választ kaptál. Az a te bajod, ha nem tetszik. Ma is ciki a mamahotel. 5 éve is az volt. És 5 év múlva is az lesz.
szept. 27. 16:34
 126/175 anonim ***** válasza:
Huhh, haver... Tanuld meg először helyesen használni a kifejezéseket, aztán beszéljünk. Vagy esetleg kérdezd meg a mamikádat, úgyis a közelében vagy. :D
szept. 28. 03:23
 127/175 A kérdező kommentje:

Mellesleg mireföl vártok el tőlem választ (kérdezőtől ugyebár) ha

1. Figyelmen kívül hagyjátok és mondjátok ugyanazt, mintha nem válaszoltam volna.

2. Ha nem, akkor pedig hazugságnak minősítitek

Vagy az a baj nem azt válaszoltam, amit hallani akartok, és addig kérdezitek, amíg mást nem mondok? Segítsetek akkor! Mit kell válaszoljak?

szept. 28. 20:34
 128/175 A kérdező kommentje:

Nézzünk át pár alapfogalmat, és hogy mivel mi a baj.

Mi a mamahotel?

Aki egy bizonyos kor felett ÚGY LAKIK OTTHON, hogy vagy dolgozik vagy nem, de azért nem költözik el otthonról, mert kényelmesebb neki ha főznek rá, mosnak rá, egyszóval kiszolgáltatja és eltartatja magát, miközben nem is biztos, hogy bele ad a kasszába. A kiszolgálás miatt nevezik mamahotelnek, mert hotelként viselkedik a család.

Mi nem a mamahotel?

Amikor egy fedél alatt lakik a szüleivel, de magára főz, mos, takarít, vásárol, és belead a kasszába, csak épp nem keres annyit, hogy akár egy albit is fent tudjon tartani, vagy nincs olyan, akivel össze tudna költözni lakótársként. Itt beszélhetünk esetleg (de csak esetleg) összeférhetetlenségről, de az sem mamahotel.

Szintén nem mamahotel, amikor valaki azért lakik otthon mert a beteg szüleit ápolja, vagy nem meri egyedül hagyni őket, mert netán ön és közveszélyesek.

Szintén nem mamahotel az, amikor valaki azért nem tud félre tenni még albira sem, mert annyit kell hazaadnia, hogy ne tudjon rá spórolni, ellenkező esetben kivágják az utcára és nincs hova mennie. Ezt mamabörtönnek hívják, nem mamahotelnek, erős lakhatási zsarolással fűszerezve. És itt most nem feltétlenül azokról beszélek, akiket még életképtelenné is neveltek, és függésben tartanak, hogy a szülők életük végéig körül legyen ugrálva.

Amikor egy fedél alatt lakik a szüleivel, de magára főz, mos, takarít, vásárol, és belead a kasszába, csak éppen gyűjt lakásra, mert hát lakhatási válság van és albi mellett nem fog tudni gyűjteni.

A három generációs lakásosokban lakók, a szüleikkel egy udvarban két külön házban lakók, vagy a szüleikkel egy társasházban de két külön lakásban lakók sem mamahotelesek, kivéve ha mindennek ellenére eltartatják magukat.

Az emberek többsége abuzatív módon mindezeket egy kalap alá veszi a mamahotelesekkel, hiába csak ott laknak, és nem szolgáltatják ki magukat, mondván hogy "az mindegy hogy miért laknak ott, azért mamahotelesek mert ott laknak a szülőkkel egy fedél alatt" többeket még mentálisan betegnek is titulálva, hogy biztos ezért laknak ott. Ez vagy azért van, mert a bennük elfojtott sérelmet vagy kisebbségi komplexust élik ki azokon, akiket szerencsétlenebbnek látnak maguknál és kell nekik a bátorság és fölényérzet, vagy a tévesen értelmezett sikerorientáció fogalmát követik, miszerint akkor lesz valaki sikeres, ha letapossa a sikerteleneket, és a sikeresek felé húz.

És ez külön undorító egy lakhatási válság idején, ami azt jelenti, hogy olyan szinten el vannak szabadulva az ingatlan és albérlet árak, beszabályozás nélkül, hogy nem mindenki teheti meg, hogy megfizethesse. Leszólni az ilyeneket, ugyanaz kb, mint ha vízhiány idején azokat leprásozni, akiknek nincs vizük.

Lakhatási válság pedig van. Ha nem lenne, akkor nem tudnának kampányolni vele politikusok, vagy nem lenne igény eme kampányukra, és nem találná már ki a kormányoldal sem, hogy fektessenek az emberek ingatlanba. Egyébként mindkét oldali híradó kikiáltotta már a lakhatási válságot.

Akik meg valami folytán otthon lakásra kényszerülnek, azokat komolytalan hülye gyerekként kezelik, nem csak a nők, hanem kollégák, családtagok, társaságok is. És ez így van.

Mi az incel? Az a személy, aki önhibáján kívül szingli, pedig lenne rá igénye. (Hogy mik lettek ráhúzva még, azt hagyjuk)

Mi nem az incel?

Aki szingli, de rajta is múlik.

Az sem incel, aki csak olyanoknak kell, akinek ő nem, elvégre egy incel senkinek sem kell. Ha már valakinek kell, akkor az már nem incel.

Az sem incel, aki valamiért otthon kénytelen lakni.

Most aztán tényleg kulturált voltam és nem személyeskedtem.

szept. 28. 21:55
 129/175 anonim ***** válasza:
Az a vicces, hogy amikor más magyarázza az igazát, azt egy legyintéssel lesöpröd, de amikor te magyarázod itt oldalakon át a hülyeségedet, azt hiszed hogy az bárkire is hat.
szept. 28. 22:47
 130/175 anonim ***** válasza:

Ha meg itt definíciózgatsz, megkérdeztem ChatGPT-t:

- ki az aki "mamahotelben" lakik?

- A "mamahotel" kifejezés azt az embert jelöli, aki felnőttként is a szüleivel él, gyakran anyagi megfontolásból vagy a személyes kényelem miatt. A kifejezés általában enyhén humoros vagy kritikus hangvételű lehet, attól függően, hogy a társadalmi normák vagy személyes vélemények hogyan viszonyulnak a szülői házban való hosszabb távú tartózkodáshoz.

- Az is beletartozik aki csak azért lakik otthon mert nincs elég pénze albértletre?

- Igen, az is beletartozik azok közé, akiket "mamahotelben lakóknak" neveznek. A kifejezés gyakran magában foglalja azokat a fiatal felnőtteket, akik gazdasági okokból döntenek úgy, hogy továbbra is a szüleikkel élnek, például mert nem engedhetik meg maguknak a saját lakás bérlését vagy vásárlását. Ez egyre gyakoribb jelenség számos országban, ahol a lakhatási költségek magasak vagy a munkaerőpiac bizonytalan.

Te is nyugodtan kérdezd meg tőle. Persze mivel nem azt mondja amit hallani akarsz, majd biztos kitalálod hogy miért nem érvényes definíció amit az MI mond. Ne is érdekeljen hogy kb az emberiség összes tudása bele van táplálva...

szept. 28. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!