Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Behódolt a Lidl a nyugdíjasokn...

Behódolt a Lidl a nyugdíjasoknak: leszerelik az önkiszolgáló kasszákat az egyik üzletükben - Magyarországon miért ennyire buták az idősek?

Figyelt kérdés

Elképesztő, hogy mennyire buta nyugdíjasok vannak ebben az országban, bár sajnos úgy tapasztaltam, 30 felett is kihívást jelent egy olyan primitív eszköz használata, mint az önkiszolgáló kassza. Míg sok nyugati országban az idősebb generáció gond nélkül okostelefonozik, nálunk már ott megáll a tudomány, ha egy emailt el kell küldeniük.

Kíváncsiságból, szerintetek itthon miért ennyire visszamaradott idősek vannak?

2022. dec. 17. 16:25
 81/114 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó. Igazad van, persze, és én sem azt szeretném, ha felszámolnák, de nálunk mostanában soha nincs egy hagyományos pénztár sem, hogy könnyebb legyen, és ne legyen már szinte megalázó az egész. Kívárnám én a sorsom, csak lenne egy alternatívaként. :)
2023. júl. 10. 16:35
 82/114 anonim ***** válasza:
58%
Csak azt felejtitek el, hogy az önkiszolgáló kasszáknál van boltos, aki segít. A vaknak, a hozzá nem értőnek, mindenkinek. A többi már csak kifogás, vinnyogás. Tessék alázatosnak lenni és beismerni, ha valami nem megy és segítséget kérni. Kár, hogy a magyarok ebben nem, csak a hőbörgésben jeleskednek.
2023. júl. 14. 10:09
 83/114 anonim ***** válasza:
72%
#82 Tudom hogy ez csak annak a pár eladónak mutatja a szakmai inkompetenciáját, szóval attól még igazad van. De ha látássérült lennék, és mindenképp segítséget kéne kérnem a vásárláshoz az eladóktól, hát inkább lőjetek le. Én eddig nagyobb boltokban (spar, tesco) 2 kivételével csak olyan eladókkal találkoztam akiknek iszonyatosan fájt a munka és már azért is keresztben lenyelték az embert mert egy valamihez 2 mp-re oda kellett tartaniuk a gépnek a kártyájukat. Pedig minden alkalommal ha valami hibát jelez a gép, próbálok kedves habgsúllyal, illedelmesen segítséget kérni. Szerintem ha egy komplett vásárlást kéne levezényelniük, megfojtanák a vásárlót az idegességtől. Voltam már fültanúja hasonlónak, akkor az eladó már majdnem üvöltött szerencsétlen nénivel. Szóval vagy hagyományos pénztáros kell, vagy mentálisan ép eladók, de az hogy jelenleg egyik sincs (tisztelet a kivételnek) nem túl jó.
2023. júl. 14. 16:07
 84/114 everlight ***** válasza:
14%
82.Ne a bolt tulajdonosok akarják megszabni hogy a vásárlók mihez alkalmaszkodjanak. Még mindig a vásárló pénzeli a boltot és nem fordítva. Ha pedig sajnálják a pénzt pénztárosokat fel venni ezért önkiszolgáló kasszákat telepítenek (amik ha jól működnének nem lenne hőbörgés). akkor legalább ne emeljenek árát minden héten.
2023. júl. 14. 16:07
 85/114 anonim ***** válasza:
68%

84es!

A bolt egy vállalkozás. Ő dönti el, hogy mit rak bele. Ha zavar az önkiszolgáló kassza, nyiss boltot és legyenek pénztárosok. Ez olyan, mintha beledumálnál abba, hogy milyen tv-t meg vázát vehet a szomszédod. Az az ő tulajdona. A bolt meg szolgáltatást nyújt, nem közszolgáltatást. LEhet hisztizni, a lényeg, hogy haladni kellene a korral. A SPAR dolgozók pedig kritikán aluliak, ezt aláírom. Ennél búvalb.s.z.ottabb bandát nem hordott még hátán a Föld.

2023. júl. 14. 20:18
 86/114 anonim ***** válasza:
30%
Haladni kell a korral 85-ös? Haladj! De szó nélkül, de mosolyogva segíts minden idős embernek és látássérültnek az országban, világban, jó? Merthogy, nekik hiába mondod, hogy haladja a a korral, fogadják el, nem tudják akkor sem, ha szeretnék. Ezért kellene mindkét féle pénztár. Aki akar haladhat, aki még nem tud (nem mert buta, hanem mert valamiért korlátozottan megy: pl nem látja) vagy nem akar, az meg had boldoguljon ahogy tud. Ha nem megy be a vásárló, a bolt bezárhat, tehát inkább a bolt van a vásárlóért... Szerintem.
2023. júl. 14. 20:55
 87/114 everlight ***** válasza:
34%

85.Dönthet,csak a vásárlók meg úgy döntenek hogy nem kérnek belőle akkor majd ne siránkozzon a tulaj ha csődbe megy. A bolt nem szolgáltatás hanem értékesítés. Budapesten pont kit érdekel ha egy bolt bezár van 10000 másik.

Ha egy bolt-cég tulajdonosai ennyire ostobák hogy nem képesek meg érteni hogy zsák utca ez az önkiszolgáló kassza akkor meg érdemlik hogy csődbe menjenek.

2023. júl. 14. 22:20
 88/114 anonim ***** válasza:
13%

Én utálom az önkiszolgáló kasszákat, pedig se nyugger, se debil nem vagyok!

Múltkor nem volt más, oda kellett menni.

Nem vette a kedvezményeket, én meg nem akartam többet fizetni, így végül hívni kellett egy eladót, arra várni, az törölt mindent, aztán kezdhettük elölről az egészet. Tripla annyi időbe került. Azóta inkább várok a kasszásra, de még így is gyorsabb és kevésbé macerás.

Nem elég, hogy ott hagyok egy rakat pénzt a boltban, de még én dolgozzak nekik ingyen, meg húzogassam, pakolgassam az árucikkeket, meg közben figyeljem a monitort, meg rongáljam a szemem, hát egy nagy xart!

Használják csak az idomítható idióták az önkiszolgáló pénztárakat!

Normális ember nem is támogatja az elembertelenedést, csak az antiszocok!

2023. júl. 15. 13:26
 89/114 anonim ***** válasza:
55%

#89 "Normális ember nem is támogatja az elembertelenedést, csak az antiszocok!"

Ne is használd tovább ezeket a digitális eszközöket, inkább menj ki kertészkedni vagy valami klubba, mindegyikőnk jobban járna.

2023. júl. 15. 13:56
 90/114 anonim ***** válasza:
88! És szerinted az „öreg“ látja és érti a gépet? Sok fiatal sem, nemhogy az idősek. Mellesleg azért, mert nem lát, idős, akkor más kisebbség, mert kevesebben vannak, mint a „normál“ átlag, akkor már nem is teljes értékű ember, vásárló? Szerintem segíteni kellene, nem bántani azokat akik rászorulnak. Azt a kis „egy farhátat meg a két szem szőlőt“ segíthetnél lehuzni vagy azt a pár percet megvárni. De! 1e1 ha a látássérült idős normál kasszahoz megy, nem kell várni, nyugodtan lehet automatát használni! Csak az a baj, hogy sok helyen nem lehet választani. Ma vagy 8 vásárló vártuk a normál pénztár át, mire kénytelenek voltunk automatázni. Pedig idősek, fiatalok is voltak. És igen, feltorlodott a sőt az automatánál,mert el lettünk küldve mert a kisholgy bezárta a kasszát.
2023. júl. 15. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!