Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Behódolt a Lidl a nyugdíjasokn...

Behódolt a Lidl a nyugdíjasoknak: leszerelik az önkiszolgáló kasszákat az egyik üzletükben - Magyarországon miért ennyire buták az idősek?

Figyelt kérdés

Elképesztő, hogy mennyire buta nyugdíjasok vannak ebben az országban, bár sajnos úgy tapasztaltam, 30 felett is kihívást jelent egy olyan primitív eszköz használata, mint az önkiszolgáló kassza. Míg sok nyugati országban az idősebb generáció gond nélkül okostelefonozik, nálunk már ott megáll a tudomány, ha egy emailt el kell küldeniük.

Kíváncsiságból, szerintetek itthon miért ennyire visszamaradott idősek vannak?

2022. dec. 17. 16:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/114 anonim ***** válasza:
40%

"Kérdéseddel" gyűlöletet próbálsz meg beletáplálni "kérdésed" kifejtésével a weboldal Felhasználóiba, ezért törlésre terjesztettem fel a kérdésedet! Sok olyan apróság van az életben, amelyről fogalmad sincs és a gyűlöleted célpontjául választott rétegnek a kisujjában van, - még sem próbálnak ilyen látványosan megalázni többek között téged sem!

Tisztelettel javaslom, hogy próbálj meg inkább egy értelmes hobbit keresni magadnak, - mint időtöltési formát - és szokjál át arra az oktalan gyűlöletkeltés helyett! Speciel, nem vagyok nyugdíjas, de nekem is tele van a lábközi szatyrom a társalkodógépekkel - szemben azzal, hogy beállok egy sorba, amikor sorra kerülök, kölcsönösen üdvözöljük egymást a pénztárossal, kiszámolja, hogy mennyi a saram, fizetek és megyek tovább a fizetést, búcsúzást követően a dolgomra! Engem nem érdekel, ha te imádsz teljesítményben társalogni egy automata pich@val, de csak azért, mert ez a szinted, nem kellene beleállni senkibe!

Egy építő szándékú NEM nyugdíjas!

Csóközön!

2022. dec. 17. 20:19
 32/114 anonim ***** válasza:
91%
Nekem nem okoz gondot az önkiszolgáló kassza, eléggé hozzá is vagyok szokva a technikai újdonságokhoz, fiatal is vagyok. De ha van pénztáros és nem áll mögötte kilométeres sor akkor fixen oda megyek. Nem tudom miért. Talán kényelmesebb.
2022. dec. 17. 20:50
 33/114 anonim ***** válasza:
74%
Kedves hármaska, lehet neked is jót tenne pár év kényszermunkatábor.
2022. dec. 17. 20:54
 34/114 anonim ***** válasza:
65%
USA-ban az Amazon már elkezdte megnyitni a teljesen személyzet nélküli áruházaikat, nálunk meg az automata kasszákat is leszerelik... f@sza.
2022. dec. 17. 21:16
 35/114 anonim ***** válasza:
19%

"Az a földbuta aki nem látja át mennyire rossz tendencia az, hogy az emberi munkaerőt lassan teljesen kirugdossák a gépek javára. Ahol csak lehetséges igenis bojkottálni kellene ezeket a folyamatokat."

Egyetértek!

De sokan nem látják a fától az erdőt és még azt sem veszik észre, hogy mire megy ki a játék, tapsikolnak az elembertelenedéshez!

2022. dec. 17. 21:38
 36/114 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a nyugdíjasoknak nem praktikus az önkiszolgáló kassza. Én, látássérültként sem tudom pl használni, és nincs mindig velem valaki, hogy segítsen.
2022. dec. 18. 01:19
 37/114 anonim ***** válasza:
91%

A népesség kb a 12%a nyugdíjas, így elég röhejes amikor valamit egy az egyben rájuk akartok tolni. Ez a demográfia önmagában nem olyan számottevő hogy egymagukban súlyuk legyen bármilyen döntés meghozatalában.

De amúgy miről beszélünk egyáltalán? Arról hogy egyetlen egy település egyetlen egy boltjában kiszerelték az önkiszolgáló kasszákat..? Erre fel megy a 4 oldalas "mindenki hülye rajtam kívül!!!!" vergődés?

Tudom hogy mindenki frusztrált meg ideges, pláne így karácsony környékén, de azért térjünk már észhez egy kicsit.

2022. dec. 18. 01:47
 38/114 A kérdező kommentje:

Ez egy buta munka (a pénztáros), teljesen természetes, hogy idővel az ilyen munkákat automatizálják. Ugyanígy a gyári munkák 90%-át nyugodtan lehetne automatizálni. Az, hogy emiatt emberek állásokat veszítenek el, teljesen rendben van, hisz mindenki előtt adott a lehetőség, hogy ne egybites, 30-as IQ-t igénylő munkára készüljön élete során.

Aki pedig azt írta, hogy “az a szintem, hogy robottal társalogjak”, öngól, mert a robot technológia ebben az esetben (is) ezerszer okosabb, mint a házsártos, rosszkedvű, morgó pénztáros, úgyhogy csóközön neked, te ostoba kretén. 🙂

2022. dec. 18. 09:07
 39/114 anonim ***** válasza:
82%

Azért érdekes és elszomorító olvasni a kérdező megnyilvánulásait. :(

Lehet, neki valóban jobb, ha nem kommunikál élő emberrel, szóval legyen egy önkiszolgáló kassza is az ilyen esetekre.

Én eddig többnyire mindig kedves pénztárosokkal találkoztam (mondjuk én is kedves vagyok velük) és nem hiszem, hogy olyan buta lenne az, aki fejből tud több száz kódot meg kedvezményt meg egyszerre pakol, süt, kasszázik, kiszolgál és még arra is futja neki, hogy szép napot kívánjon a vevőknek, miközben több oldalról is cssztetik.

2022. dec. 18. 10:36
 40/114 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy aki elvárja, hogy valaki dolgozzon neki (jelen esetben a pénztáros), vagy hogy tudjon kommunikálni vásárlás közben, az mit érez? Minden hétköznap megyek a spárba kaját venni a suliba, hétvégén meg szüleimmel bevásárolni, de még sosem jutott eszembe, hogy a pénztáros nekem dolgozik, és igenis csinálja meg helyettem, mint valami rabszolga az urának. Azt meg elképzelni sem tudom, hogy valakinek hiányzik a társalgás az eladókkal a lidl-ben, és emiatt hiányolja a hagyományos kasszákat. Annyira sivár manapság az emberek szociális élete, hogy az is szíven üti őket, ha elveszik tőlük a 'jó napot kívánok.... Van clubcardja, vagy kuponja?... X ezer forint lesz, készpénsz vagy bankkártya?... Köszönöm... Viszlát, további szép napot" kommunikációt? Az azért elég szomorú.
2022. dec. 18. 10:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!