A budapestieknek mi baja a kutyatartással? Kifejezetten a sétáltatásra gondolok. 19/F
Belbudán élek, lakásban, és a családomnak van egy kisebb testű kutyája. Az utcánkban ha tippelnem kéne legalább a háztartások felének van, és ez sok idősebb embernek nem igazán tetszik. Azt nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális. Az még okés, hogy a házuk tövét nem szeretik, ha lepisilik az ebek, de ami nem is az ő tulajdonuk (pl. utcalámpa, tűzcsap), azt miért ne pisilhetné le? Nem egyszer fordult elő, hogy a 60+-osok nekem álltak, hogy "muszáj pont ide?", csak mert a lámpa pont az ő házuk előtt volt. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá. Ilyenkor kapom meg azt, hogy most újult meg a kutyafuttató, de nekem az nem igazán opció, mert olyan fajtám van, amiről a többi kutya azt hiszi, hogy morog, mikor levegőt vesz, úgyhogy kevés kutyával merem össze engedni. Nagyon rossz, hogy a kedvenc pisilő helyeitől el kell húzzam, mert különben jön a nyuggerkommandó és lehet vitatkozni. Őszintén az sem érdekel, mikor kifogynak az érvekből, és rákezdenek, hogy 70 évesek és le kell menni takarítani. Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen! Az én szobám is földszinti, és a járdára néz, mégsem érzem pisiszagot soha.
Ez az egész helyzet egyre bosszantóbb, és nagyon idegesít. Aki esetleg a másik oldalán áll. Mi a bajotok a kutyákkal?
"Azért, mert épp elég, hogy velem ellentétben nem mehet ki wc-re amikor csak rájön, nem fogom még pluszba szivatni."
Tehát meg lehet tanítani, mert a kutya nem hülye, csak a gazdája egy hülye proli aki nem neveli meg... :D
Imádom, hogy én vagyok prolinak nevezve, mikor ti fogalmaztok primitíven, meg neveztek dögnek élőlényeket.
A sztori meg nem kamu, nem annyira érdekel, hogy elhiszitek-e. Valamiért a fejetekbe vettétek, hogy hazudok, csak mert más a véleményem, mint nektek. Ez legutoljára szerintem hatodik osztályban fordult elő velem, de jó tudni, hogy nem érett felnőttekkel beszélgetek, így kevésbé vesztettem el a hitem az emberiségben.
Miért olyan hihetetlen, hogy valaki nem csap balhét, mert megkapta egy 15 kilós kutya? Természetesen nincs rendben, hogy ez történt, de mivel nem sérültem meg még komolyabban sem, felesleges lett volna elkezdeni problémázni. A gazdája egyből elnézést kért, és látszott, hogy nem gondolja okésnak, amit csinált a kutyája. Akkor én mégis minek kezdjek el hisztériázni?
"Imádom, hogy én vagyok prolinak nevezve, mikor ti fogalmaztok primitíven"
Imádom amikor a proli van felháborodva, miközben primitív módon mindenkit önelégült, ostoba korlátolt széltőlisóvomagyereket pampogó proli nyuggerkommandónak nevez, aki nem ért egyet vele ;)
"Miért olyan hihetetlen, hogy valaki nem csap balhét, mert megkapta egy 15 kilós kutya?"
Igazából nincsen benne semmi hihetetlen. Tipikus proli szokás, hogy amikor kellene nem mersz oda pofázni, még akkor sem, ha a kutyája cibál, csak a 60+ korosztály előtt nagy a pofád.
Téves. Azokkal szemben nem vagyok nagypofájú, akik tisztelettel tekintenek felém. A koromból adódóan tény, hogy a 60+-os korosztály ritkán teszi ezt meg.
Te kezdtél el makacs módon provokatív jelzőket aggatni rám és a kutyámra. Akkor ne csodálkozz, ha visszapofázok! Vagy most zavaró, mert nem egy kutyásnak "pofázok oda?"
Kezd kicsit unalmas lenni, hogy ezt az egy szófordulatot ismételgeted újra és újra. Eddig nem akartam belekötni a helyesírásodba és a szókincsedbe, mert nem volt releváns. Mostmár azonban a kutyákról átterelődött a téma arra, hogy ki a hülyébb proli. Én nem érzem magamat veszélyben.
Az a probléma, hogy a semmiről vitatkozunk. Több, mint egy hete kiírtam egy kérdést, amiről azt gondoltam, ketten majd elküldenek a f*szba, ketten meg írnak valami értelmeset. Ehhez képest felrobbant a kérdés. Kaptam normális válaszokat, amik felhívták dolgokra a figyelmem, köszönöm. És vannak az olyan válaszadók, mint te. :D Nem fogunk semmiképpen konszenzusra jutni, ez érezhető. Akármennyiszer leprolizhatsz, mert egyre nyilván valóbb, hogy csak arra megy ki az egész, hogy magadnak bizonygasd, hogy valakinél jobb vagy ezen a világon. Ki kell, hogy ábrándítsalak, ez a fajta primitívség egyáltalán nem sértő számomra. Egy sztereotípia iskolapéldája vagy. A véleményed ilyen formában való kinyilvánítása nagyon durva egyszerűséget sugároz, a helyedben nem erőltetném.
Továbbra is állítom, hogy MINDENRE megtanítható egy kutya. Amit már pár napja leírtam, a vízből kijövetkor arra is, hogy ne azonnal rázza meg magát... Ennél zsigeribb ösztön nincs...
Simán a gazdik felelőtlensége, hogy pont a hugyozás késleltetésére nem hajlandók megtanítani...
Erre mondtam, hogy senki nem az állatot utálja, mint ahogy a kérdező beállítja a kérdést, hanem a gazdát aki nem neveli meg.
Csak hát ugye, a kutya az nevelhető, a gazdája meg olyan amilyen. Megszületik olyannak amilyen és ezen nem tudunk változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!