Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A budapestieknek mi baja a...

A budapestieknek mi baja a kutyatartással? Kifejezetten a sétáltatásra gondolok. 19/F

Figyelt kérdés

Belbudán élek, lakásban, és a családomnak van egy kisebb testű kutyája. Az utcánkban ha tippelnem kéne legalább a háztartások felének van, és ez sok idősebb embernek nem igazán tetszik. Azt nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális. Az még okés, hogy a házuk tövét nem szeretik, ha lepisilik az ebek, de ami nem is az ő tulajdonuk (pl. utcalámpa, tűzcsap), azt miért ne pisilhetné le? Nem egyszer fordult elő, hogy a 60+-osok nekem álltak, hogy "muszáj pont ide?", csak mert a lámpa pont az ő házuk előtt volt. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá. Ilyenkor kapom meg azt, hogy most újult meg a kutyafuttató, de nekem az nem igazán opció, mert olyan fajtám van, amiről a többi kutya azt hiszi, hogy morog, mikor levegőt vesz, úgyhogy kevés kutyával merem össze engedni. Nagyon rossz, hogy a kedvenc pisilő helyeitől el kell húzzam, mert különben jön a nyuggerkommandó és lehet vitatkozni. Őszintén az sem érdekel, mikor kifogynak az érvekből, és rákezdenek, hogy 70 évesek és le kell menni takarítani. Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen! Az én szobám is földszinti, és a járdára néz, mégsem érzem pisiszagot soha.

Ez az egész helyzet egyre bosszantóbb, és nagyon idegesít. Aki esetleg a másik oldalán áll. Mi a bajotok a kutyákkal?

2022. okt. 11. 10:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 anonim ***** válasza:
23%
#93: egyetértek! :)
2022. okt. 20. 10:20
 92/98 A kérdező kommentje:
Abban igazatok van, hogy nevelhető a kutya, de azért felhívnám a figyelmeteket, hogy egyik állításotok kizárja a másikat. Egyszer azt mondjátok, hogy a kutya nevelhető, mert az ember is az, aztán meg, hogy az ember olyannak születik, amilyennek, és ezen nem lehet változtatni. Akkor most melyik? :))
2022. okt. 20. 10:32
 93/98 anonim ***** válasza:
90%
94: én nem mondtam ilyet, hogy az ember nem nevelhető. Amúgy alap személyiség van, amit nehezen lehet megváltoztatni, de alapvető viselkedési normákra azért az emberek többsége nemhogy megtanítható, hanem meg is tanítják. A nyugati társadalomnak azért még mindig kicsi része az, aki pl. nem mos fogat, másokat erőszakol, nem késsel-villával eszik, öl embert, pofozkodik, utcára hugyoz... ilyen viselkedésekre meg lehet tanítani az embert. Ahogy a kutyát is.
2022. okt. 20. 10:39
 94/98 anonim ***** válasza:
71%
Igazából édes mindegy mit írtok, a kérdező úgyis oda fogja hugyoztati a dögöt mindenhova... :D
2022. okt. 20. 10:40
 95/98 anonim ***** válasza:
20%

#92: Ja, biztos azok sem a kutyát utálják, akik ledögözik, meg egyértelműen azt írják, hogy a kutyával ez meg az a baj és nem azt, hogy a gazdival van a baj, mert a kutya ezt, meg azt csinálja, amit nem kéne!

#Kérdező: Szerintem itt zárjuk is le az egészet. Te és én megértettük egymást, a többiek meg (tisztelet a [sajnos nagyon kevés] kivételnek) had éljenek a maguk kis burkában!!!

2022. okt. 20. 15:27
 96/98 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező szexeltél már?
2022. okt. 21. 17:56
 97/98 anonim ***** válasza:
81%
95: attól, hogy 2 ember megérti egymást, nem feltétlenül van igazuk...
2022. okt. 22. 23:04
 98/98 Anxo válasza:
84%

Elore bocs az ekezetek hianyaert.

Hogy mi bajom a kutyakkal? Egy mai tortenet: sotet helyre parkoltam es mar csak a lift elott vettem eszre hogy kutyaszarba leptem. Addigra a tarsashaz elotere es a lift is szaros lett. Jobb hijan a kadban zuhanyoztam le a szart (ahol a gyerekeim furodni szoktak) majd ki kellett mosni a cipomet a ruhak mosasara hasznalt mosogepben. Ezutan a lakasunk elotti terben es lenn a foldszinten az eloterben es a liftben egy flakon fertotlenitot hasznaltam el.

Kielegito volt a valasz?

2022. dec. 30. 19:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!