Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A budapestieknek mi baja a...

A budapestieknek mi baja a kutyatartással? Kifejezetten a sétáltatásra gondolok. 19/F

Figyelt kérdés

Belbudán élek, lakásban, és a családomnak van egy kisebb testű kutyája. Az utcánkban ha tippelnem kéne legalább a háztartások felének van, és ez sok idősebb embernek nem igazán tetszik. Azt nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális. Az még okés, hogy a házuk tövét nem szeretik, ha lepisilik az ebek, de ami nem is az ő tulajdonuk (pl. utcalámpa, tűzcsap), azt miért ne pisilhetné le? Nem egyszer fordult elő, hogy a 60+-osok nekem álltak, hogy "muszáj pont ide?", csak mert a lámpa pont az ő házuk előtt volt. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá. Ilyenkor kapom meg azt, hogy most újult meg a kutyafuttató, de nekem az nem igazán opció, mert olyan fajtám van, amiről a többi kutya azt hiszi, hogy morog, mikor levegőt vesz, úgyhogy kevés kutyával merem össze engedni. Nagyon rossz, hogy a kedvenc pisilő helyeitől el kell húzzam, mert különben jön a nyuggerkommandó és lehet vitatkozni. Őszintén az sem érdekel, mikor kifogynak az érvekből, és rákezdenek, hogy 70 évesek és le kell menni takarítani. Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen! Az én szobám is földszinti, és a járdára néz, mégsem érzem pisiszagot soha.

Ez az egész helyzet egyre bosszantóbb, és nagyon idegesít. Aki esetleg a másik oldalán áll. Mi a bajotok a kutyákkal?

2022. okt. 11. 10:25
 61/98 anonim ***** válasza:
72%

Te se vagy egy eszes.

Wikipédia:

“A kamaszkor (serdülőkor/pubertáskor/tinédzserkor) embereknél a 10-12-től 16-18 éves korig terjedő életszakasz, átmenet a gyermekkor és a felnőttség között, amelynek során a nemi hormonok elkezdik működésüket, kialakulnak a másodlagos nemi jellegek“

[link]

2022. okt. 13. 11:35
 62/98 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, azért kell az embernek fontosabbnak lenni, mert a városok az embereknek épülnek, nem a kutyáknak. Persze lehet kutyát tartani városban is, csak értelmetlen, és zavarja a többséget. A kutyáknak se jó, mert nem tudnak egész nap a szabadban lenni, mint egy kertes háznál, meg az embereknek se, mert azt kell nézni, hogy mibe lépsz bele.
2022. okt. 13. 11:41
 63/98 anonim ***** válasza:
82%

60: senki nem beszélt itt jogi vonatkozásról.

De ha már a jogot említed, se kiskorúként, se nagykorúként NINCS JOGOD összehugyoztatni az utcát a blökiddel!

2022. okt. 13. 11:47
 64/98 anonim ***** válasza:
91%
Az embereknek nem fontosabbnak, hanem ugyanolyan fontosnak kell lenniük. Embertől sem fogadom azt el, hogy oda húgyozzon, ami a kedvenc helye, hanem menjen arrébb legalább egy bokorig, de inkább egy nyilvános wc-ig... ugyanez elvárható az állattartóktól is. Nem a kutyát fikázom, mert szegény kutya nem tehet róla, hogy egy beképzelt, magát és a kutyáját mindenki másnál fontosabbnak tartó kis jellemszenny a gazdája, aki nem képes felelősséget vállalni és kicsit megnevelni a kutyát (ahogy egy gyereket is meg kell nevelni) és arrébb vinni, esetleg 10 perccel tovább sétálni (ami a kutyának is jót tenne amúgy, mert van mozgásigényük).
2022. okt. 13. 11:48
 65/98 anonim ***** válasza:
78%

"Jézusom 50-es látom téged észérvekkel sem lehet meggyőzni."

Egyetlen észérvet nem mondtál a vérproli fröcsögésen kívül, csak úgy megsúgom. Minden megnyilvánulásod proli. Azért mert nem büntetni, mi köze hozzá, azt csinálok amit akarok, nem az enyém. Ezek nem ész érvek.

Az egyetlen veled egyetértő hozzászóló is annyit mondott:

"mindegy hol van, odakint elengedheti a dolgokat"

De arra az alábbi kérdésre továbbra sem kaptunk választ:

HA MEG TUDOD TANÍTANI A KUTYÁNAK, HOGY LAKÁSBAN NE HUGYOZZON, AKKOR NEM TUDOD MEGTANÍTANI NEKI, HOGY MÁSHOL SE HUGYOZZON ÖSSZE MINDENT KEDVÉRE?

2022. okt. 13. 23:10
 66/98 anonim ***** válasza:
83%
ÉS továbbra is csak azt mondom amit eddig. Senkinek nem a kutyával lenne baja, hanem a hülye gazdájával aki nem neveli meg, mivel túl hülye hozzá.
2022. okt. 13. 23:11
 67/98 anonim ***** válasza:
34%

#45: Na pont az ilyen kommenteket sorolom a szűk látókörű barmok kategóriába, mert ez baromi nagy általánosítás, amit minden rendes gazdi (akiből azért van bőven) nevében kikérek magamnak! Azt aláírom, hogy vannak gondatlan, nem törődöm kutyatartók, de ezzel baromira nem lehet általánosítani!!! Azt a nevelésimódot pedig nevetségesen helytelennek tartom, hogy a gyereket mindenárom óvni kell a kutyától, mert a kutya biztos bánt, meg ijesztő, meg mittom én mi! Annak a lakótársamnak is megmondtam, hogy ez nem jó és nyugodtan tegye le a gyereket és engedje, hogy barátkozzon a kutyával, mert egyáltalán nem bánt, aki az unokájával lenn volt az udvaron, mikor vittem ki a kutyát sétálni, természetesen pórázon, és mikor meglátta, hogy jövök a kutyával, azonnal felkapta az ölébe a gyereket és gügyögve mondta neki "Jaj gyere felveszlek, nehogy bántson a kutya". Erre én megkérdeztem "Miért bántaná a kutya?!" és aztán tettem hozzá a többit, amit a sztori elején írtam.

űűűűűdvözleteeem #50! Csak nem az egyik korábbi utált vitapartneremhez van szerencsém ez alól a kérdés alól?!: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..

Amennyiben igen, akkor nem is pazarlom rád sem az energiámat, sem az időmet, mert úgy is csak kiforgatod a szavaimat és vakon ragaszkodsz a saját álláspontodhoz, hiába hülyeség az!!!

#52 azaz Kérdező: Egyet értek. Egyébként, ha érdekel, kukkáncs rá a pár sorral feljebb beszúrt linkre és nézd meg magad is, hogy az itt #50-es (már ha tényleg ő az) mennyire szűk látókörű makacs barom! ;)

#58 azaz Kérdező: "Miért nem lehet az ember és a kutya egyformán fontos? Főleg, hogy az utálatáradat, amit az elmúlt 2 napban kaptam, tökéletes példája, hogy a legtöbb állat mennyivel barátságosabb némelyik embernél." Kiváló meglátás. Én sem értem miért ne lehetnénk egyenlő felek, hiszen a kutya még is csak az ember legjobb barátja, alias hűséges társa!

2022. okt. 18. 12:18
 68/98 anonim ***** válasza:
0%

A válaszom második fele (mert véletlen írtam ki az első felét, egyben akartam az egészet...

#60: Akkor most hadd jöjjek én is azzal, amit korábban a kérdező is írt, hogy a kutyák (farkasok) már jóval az emberek előtt itt voltak a földön, aztán lett az ember elkezdett fejlődni és minden szép természetes dolgot (illetve a természet nagy részét) beépítette mesterséges undormányokkal! Ezzel azt akarom mondani, hogy a kutyáknak, származásuknál fogva, az a természetes, a normális, hogy ott végzik el a dolgkukat, ahol rájuk jön. Ezt bizonyos mértékig át lehet nevelni (a lakásba ne csináljanak), de nem teljesen, azaz amikor kint vannak a szabadban és érzik a firss levegőt és a kinti szagokat, önkénytelenül elindul bennük egy inger, illetve az ösztön és ha rájuk jön elengedik. Mint föntebb is írtam, ez nekik ugyan olyan természtetes, mint hogy mi wc-re megyünk ha kell!

#65: Akkor megismétlem: A kutyák (farkasok) már jóval az emberek előtt itt voltak a földön, aztán lett az ember elkezdett fejlődni és minden szép természetes dolgot (illetve a természet nagy részét) beépítette mesterséges undormányokkal! Ezzel azt akarom mondani, hogy a kutyáknak, származásuknál fogva, az a természetes, a normális, hogy ott végzik el a dolgkukat, ahol rájuk jön. Ezt bizonyos mértékig át lehet nevelni (a lakásba ne csináljanak), de nem teljesen, azaz amikor kint vannak a szabadban és érzik a firss levegőt és a kinti szagokat, önkénytelenül elindul bennük egy inger, illetve az ösztön és ha rájuk jön elengedik. Mint föntebb is írtam, ez nekik ugyan olyan természtetes, mint hogy mi wc-re megyünk ha kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2022. okt. 18. 12:28
 69/98 anonim ***** válasza:
0%
Ja és még annyit akartam a végére írni, hogy bocs ha később más lesz az adott válaszoló sorszáma, mint amit most én írtam. Ez a miatt van, hogy törlődnek ugye válaszok olykor (mondjuk sokszor nem az amelyiknek kéne) és ezért ugye változik a sorszámozás!
2022. okt. 18. 12:29
 70/98 anonim ***** válasza:
82%
Attól nem lesz jobban igazad ha 28 felkialtójelet írsz a kommented végére.. 😂
2022. okt. 18. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!