Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A budapestiek miért hajlamosak...

A budapestiek miért hajlamosak sok esetben elfelejteni megjelölni, hogy Budapestről van szó, amikor XY közterületről, épületről stb. beszélnek?

Figyelt kérdés

Oké, a Halászbástya, a 4-es metró, a XXIII. kerület esetében nem feltétlenül fontos a pontosítás, hiszen magyar kontextusban elég valószínű, hogy miről is van szó. Egy Hősök tere, egy Kölcsey Gimi, egy II. kerület esetében nem ilyen evidens a helyzet.

Nem csupán irritáló szokás, de félreértésekre adhat okot.

Pl. nemrég meghirdettem eladásra egy Xbox-játékot. Fel is hívott egy anyuka, hogy megvenné a fiának, megkérdezte, tudunk-e találkozni X időpontban a Kálvin téren. Tekintettel arra, hogy a hirdetés szövegében világosan megjelöltem, hogy átvétel személyesen NYÍREGYHÁZÁN vagy pedig postázom a terméket, evidens volt, hogy a nyíregyházi Kálvin térről beszélünk. Sőt, még azt is lefixáltuk, hogy a templom előtt találkozunk.

Erre kb. tíz perccel a megbeszélt időpont után felhív, hogy na, merre vagyok...Úgy fél percen belül kiderült a félreértés, ami után kb. azt éreztette velem, milyen idióta vagyok :D

2022. júl. 12. 19:03
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
87%

"Erre kb. tíz perccel a megbeszélt időpont után felhív, hogy na, merre vagyok...Úgy fél percen belül kiderült a félreértés, ami után kb. azt éreztette velem, milyen idióta vagyok :D"

Nem neked kell idiótának érezned magad, hanem a nőnek! Szó nem volt Budapestről, ez valóban tényleg elég idegesítő szokás, ha a posztban meg világosan le is írtad, hogy Nyíregyháza a helyszín.

Nem tudom, a Budapestiek szokásuk úgy csinálni, mintha Budapesten kívül nem is létezne más város nem, hogy Magyarországon, de még a világon se. Vicces.

2022. júl. 12. 19:11
 2/27 anonim ***** válasza:
85%

Ez pont nem az az eset! A nő nem tudhatta, hogy Nyíregyházán is van Kálvin tér, így esélyed sem volt rájönni, hogy nem olvasott figyelmesen. Ez egyértelműen az ő hibája.

Igen, egyébként aki budapesti sokszor elfelejti, hogy az ő városán kívül létezik világ.

2022. júl. 12. 19:21
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem lakóhelyről szól a dolog, szerintem ha te lennél budapesti, a nő meg nyíregyházi, akkor ugyanúgy megtörtént volna a dolog. Ő volt az idióta, az a lényeg.

Amúgy a budapesti Kálvin téren is van templom, sőt, szerintem az országban minden Kálvin téren van protestáns templom :)

2022. júl. 12. 19:22
 4/27 anonim ***** válasza:
78%
Kedvencem mikor Bpn kívül minden más, csak "vidék"....
2022. júl. 12. 19:42
 5/27 anonim ***** válasza:
72%
Én mondjuk utálom, hogy az emberek a figyelmetlenséget azonnal azzal azonosítják, hogy "köcsög budapesti" mintha vidéken mindenki az értelem legmagasabb fokán állna.
2022. júl. 12. 19:56
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg saját sztorim:

Pont Nyíregyről jöttem fel, Oszkáron meghirdettem utat.

Egy utas felhívott, hogy tudok-e kicsit várni, mert késni fog. Ez olyan 18:55 körül volt. Én 19:00-ra hirdettem az utat.

Kérdeztem mennyi lenne az annyi. A válasz az volt, hogy még most próbálja lebeszélni haverjával a fuvart, és most indulna MÁTÉSZALKÁRÓL. Ami közel 1 órányi utat jelent.

Amikor mondtam, hogy amúgy maximum 10 percet várok, még ő volt felháborodva, hogy milyen sofőr vagyok. Végül vissza mondta.

Helyszíntől függetlenül el vannak tévedve az emberek.

2022. júl. 12. 20:03
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Vagy szintén Nyíregy, szintén Oszkár sztori:

Láttam hirdetést. Az autós gazi bunkónak tűnt. Hosszú kifejtést írt róla, hogy nem fog megvárni, nem fog 5 percet várni, nem tesz kitérőt, nem visz házig, nem jön értem, nem állunk meg út közben 10 helyen.

Pontos adatokat megadott, honnan indul, még térképet is betett, képpel, linkkel. Hülye biztosra csinálta.

Én ott voltam időben, kiderült, teljesen jó arc az ember, csak mondta, hogy már unja mások hülyeségét.

Amit azonnal meg is tapasztaltunk, mert a másik utast ő hívta fel 10 perccel az indulási idő után, hogy amúgy hol vagy, mert indulnánk. A válasz az volt, hogy 5 perc és ott van az iskola mellett a pályánál.

Telik az idő, megint hívja, hát ő ott vár minket a pálya mellett...De milyen pálya? Hol? Hát ő azt nem tudja. Mi az utca neve? Hát ő azt nem tudja.

Nem tudta hol van, de már jött a kérés, hogy nem-e tudunk érte menni...

Végül csak oda talált, el is indultunk, út közben már jött a kérés, hogy nem-e tudnánk elkanyarodni ide vagy oda mert neki az jobb lenne...

2022. júl. 12. 20:13
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, én pestiként direkt figyelek erre, biztos mert egy csomó vidéki ismerősöm és haverom van.
2022. júl. 12. 23:05
 9/27 anonim ***** válasza:
46%
#6, és #8, ez, hogy kapcsolódik egyáltalán ide, a kérdéshez? Jó, hülye emberek mindig voltak,.és lesznek is, de a Kérdező ezzel a kérdéssel nem arra akart kilyukadni, hogy valaki nem jól tud tájékozódni, hanem, hogy a Budapesti emberek magától értetődőnek veszik, hogy ha valami van, akkor az biztos, hogy Pesten van (ez úgy tudom, furán hangzik, de az a lényeg), függetlenül attól, hogy az a valami mondjuk baromira Nyíregyházán van.
2022. júl. 13. 09:34
 10/27 anonim ***** válasza:
53%

"Jó, hülye emberek mindig voltak,.és lesznek is"

Pontosan így kapcsolódik a kérdéshez.

Hülye emberek mindig is voltak, lesznek is. MINDENHOL, nem csak Pesten.

Másrészt a kérdező szimplán olyan dologra akar kilyukadni, ami nem "büdös Pesti" sajátosság, tekintve, hogy Budapesti embernek sem csak Budapestből áll a világ és vidéki ember is hiheti azt, hogy az kisvárosa a világ közepe.

2022. júl. 13. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!