Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A budapestieknek mi baja a...

A budapestieknek mi baja a kutyatartással? Kifejezetten a sétáltatásra gondolok. 19/F

Figyelt kérdés

Belbudán élek, lakásban, és a családomnak van egy kisebb testű kutyája. Az utcánkban ha tippelnem kéne legalább a háztartások felének van, és ez sok idősebb embernek nem igazán tetszik. Azt nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális. Az még okés, hogy a házuk tövét nem szeretik, ha lepisilik az ebek, de ami nem is az ő tulajdonuk (pl. utcalámpa, tűzcsap), azt miért ne pisilhetné le? Nem egyszer fordult elő, hogy a 60+-osok nekem álltak, hogy "muszáj pont ide?", csak mert a lámpa pont az ő házuk előtt volt. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá. Ilyenkor kapom meg azt, hogy most újult meg a kutyafuttató, de nekem az nem igazán opció, mert olyan fajtám van, amiről a többi kutya azt hiszi, hogy morog, mikor levegőt vesz, úgyhogy kevés kutyával merem össze engedni. Nagyon rossz, hogy a kedvenc pisilő helyeitől el kell húzzam, mert különben jön a nyuggerkommandó és lehet vitatkozni. Őszintén az sem érdekel, mikor kifogynak az érvekből, és rákezdenek, hogy 70 évesek és le kell menni takarítani. Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen! Az én szobám is földszinti, és a járdára néz, mégsem érzem pisiszagot soha.

Ez az egész helyzet egyre bosszantóbb, és nagyon idegesít. Aki esetleg a másik oldalán áll. Mi a bajotok a kutyákkal?

2022. okt. 11. 10:25
 41/98 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy csak félve kérdezem meg, de nem lehet a kutyát arra szoktatni, hogy a rácsos csatornafedélnél végezze el a dolgát??? Akkor egyből menne a csapadék/szennyvízcsatornába...
2022. okt. 11. 17:56
 42/98 anonim ***** válasza:
93%
Még azt se bírom, hogy ha pórázon is vannak, nem húzza be. Akkor meg mi értelme?
2022. okt. 12. 10:30
 43/98 anonim ***** válasza:
27%

Először is hadd gratuláljak a sok-sok baromállat hozzászóláshoz (tisztelet a néhány kivételnek)!

Másodszor az, hogy a kutya ne végezze el a dolgát az utcán, olyan mintha az embereknek meg az lenne megtilva, hogy a wc-n végezzék a dolgukat! Egy kutya azt tudja (ha rendesen megtanítjuk neki), hogy amikor bent van a lakásban, tartsa vissza, amikor pedig kimegy az utcára, akkor mindegy hol van, odakint elengedheti a dolgokat. Az pedig alap, hogy a kakát összeszedi utána a gazdi, a pisával nem lehet mit csinálni. Egyébként megsúgom halkan, hogy amik pisafoltok az utcákon láthatók, annak legalább 80, de inkább 90%-a csöves pisa és 10, max 20% származik kutyától.

A kutya ürülékből a levegőbe kerülő anyagok, meg semmivel nem károsabbak, mint pl a benzigőz, meg amit a kémények árasztanak magukból, stb. Magyarán számtalan helyről/dologból kerül káros anyag a levegőbe és messze nem a kutyaürülékből származó dolgok a legkárosabbak. És mint ilyen, az emberi szervezet már rég alkalmazkodott ezekhez az anyagokhoz, nem lesz tőlük semmi bajunk. Sőt... még erősödhet is az immunredszerünk!

A lakásban kutyatartásról meg annyit, hogy egyáltalán nem állatkínzás, ha tudod, hogyan kell csinálni. Sokat kell sétálni vele és rendesen foglalkozni, stb. És ha ezek vállalhatók adott kutyataró számára, akkor akár még nagyobb testű kutyát is lehet lakásban tartani. Persze vannak kifejezetten olyan falyok, amik nem valók lakásba.

És még annyit, hogy az itt összegyűlt sok barmot tudom sajnálni kicsit, hogy nem tudják milyen nagyszerű dolog ha az embernek van egy szerető, hűséges kutya TÁRSA!

Kérdező, neked annyit tudok mondani: Együtt tudok érezni veled, én is sokszor kirekesztettnek érzem magam kutyatartóként de én igyekszem egyszerűen figyelmen kívül hagyni az ilyen barmokat, mint itt is akik összegyűltek és élni az életemet az én drága kiskutyámmal.

2022. okt. 12. 12:29
 44/98 anonim ***** válasza:
94%
45: az a 90% csövespisa nettó kamu... olyan helyeken is terjeng sokszor, főleg nyáron a húgybűz, ami tényleg nem csövestanya, tudom, mert arra járok napi szinten és nem egyszer éjszaka is...
2022. okt. 12. 12:32
 45/98 anonim ***** válasza:
87%

" sokszor kirekesztettnek érzem magam kutyatartóként "

nem vagytok kirekesztve, sőt tiétek a világ. A gyerekemmel nem tudok már lemenni sétálni az utcára, mert mindenhol futkosnak a póráz nélküli meg a kóbor kutyák. De a póráz se sokat ér. Amikor pl. tűsarkús maca sétál három medveölő kutyával, akkor ott szerintetek mennyit számít, hogy pórázon vannak....Mostanában már többször kellett rászólnom emberekre, hogy ugyan legyen már szíves a játszótérről kivinni a kutyáját. De már ott tartunk, hogy plázákba is bejárhattok a kutyátokkal.

2022. okt. 12. 12:43
 46/98 A kérdező kommentje:

Előszőr is, 43, nagyon köszi, örülök, hogy végre felfogja valakit, hogy miről beszélek. Annak is örülök, hogy miután elnézést kértem, a velem egyet nem értők is elkezdtek kulturált stílusban beszélni. Kár, hogy a tegnap írt válaszok alapján ez nem evidens.

44, ha 43-mas tökéletesen kifejtett válasza után továbbra is reklamálsz a kutyapisi miatt, akkor a szövegértésedet illetően van egy rossz hírem.

45, a játszótérre való bevitelt én sem értem, kicsit érzek benne valami ferdítést, mert nem hiszem, hogy van ennyire hülye gazdi.. Ha pedig ez tényleg megtörtént, akkor sem kéne általánosítanod. Nem fogod megnyerni a vitát, azzal, hogy felhozol több szélsőséges példát, amiből láttál egyet-egyet. A 10 kilós nyomott orrú kutyámra nem fogok szájkosarat adni (tekintve, hogy mint írtam, fizikai képtelenség, és eleve nem is tenném ki ilyennek), mert te láttál egy "macát" 3 medveölő kutyával sétálni. Egyébként, is ha 3 van neki, ideális esetben tud velük bánni, és meg vannak nevelve.

Az üzletházakról meg annyit, hogy általában oda legfeljebb agár, de inkább kisebb méretű kutyákat visznek be. Ha te az ilyen jószágoktól is félsz, vagy félted a gyereked, az nem a gazdik hibája. A plázák, az IKEA, vagy a Decathlon általában egy hétvégi családi program ideális helyszínei, a kutya pedig általában családtag, így az áruházak rengeteg vásárlót veszítenének, ha nem lehetne bevinni őket. Az egyetlen dolog, ami miatt részben igazat tudok neked adni, hogy mikor az IKEA-ban dolgoztam, folyamatosan paráztam, hogy a kutya ne lépjen a béka kerekei alá, de ez ugyanúgy a gyerekekre is ráhúzható.

A kommentedből arra merek következtetni, hogy kifejezetten meg vagy sértődve, hogy a kutyások is ugyan azokkal a "jogokkal" bírnak, mint bárki más, ez pedig eléggé nevetséges.

2022. okt. 12. 18:16
 47/98 anonim ***** válasza:
87%
46: nem, nem a szövegértésemmel van a baj, hanem azzal, hogy a 43-as konkrétan kamuzott, hogy az 90% csöveshúgy. Az nem szövegértési nehézség, ha valamit értek egy szövegben, csak hazugságnak tartom. De neked csak az a tökéletes kifejtett válasz, amivel te értesz egyet (azért kilóg a lólab a válasz végén, hogy mennyire bele van bolondulva a kutyájába, és ezért kissé torzan lát bizonyos dolgokat az úriember / hölgy).
2022. okt. 12. 18:29
 48/98 anonim ***** válasza:
92%
Nem ugyanaz vagy véletlen, aki a múltkor kiállítási macskákat tartó macaként adta elő magát? Ugyanolyan a stílusod, meg a logikai képességeid.
2022. okt. 12. 18:49
 49/98 anonim ***** válasza:
88%
Látom, megérkezett a utcai húgyelemző és egyben statisztikus szakértő... :)))
2022. okt. 12. 18:53
 50/98 anonim ***** válasza:
82%

"Először is hadd gratuláljak a sok-sok baromállat hozzászóláshoz"

Mi is gratulálunk hozzá neked... :D

"mintha az embereknek meg az lenne megtilva, hogy a wc-n végezzék a dolgukat!"

Nem, egyáltalán nem olyan. Mint ahogy emberként sem hugyozod, szarod össze a világot, állatként sem teszed.

"amikor pedig kimegy az utcára, akkor mindegy hol van, odakint elengedheti a dolgokat."

Akkor sokadjára is feltesszük a kérdést:

Ha egy dög képes megtanulni, hogy egész nap a lakásba zárva nem szarhat, hugyozhat össze mindent, akkor miért is ne lehetne megtanítani, hogy odakint sem szarhat, hugyozhat össze mindent?

Ja, hogy azért mert a gazdája egy paraszt aki félre neveli? Nincs több kérdés.

Az összes többi mondanivalód a csövesekről, közlekedésről meg csak humbug, de a végén még kitaláljátok hogy a kutyaszar a világ legfontosabb dolga és mindenkinek kellene legyen a zsebében is kettő.

Amúgy meg a jobb pesti kerületekben is, ahol alig akad csöves nyáron meg lehet őrülni a napon szikkadó kutyaszartól meg kutyahúgy szagától.

2022. okt. 13. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!