A budapestieknek mi baja a kutyatartással? Kifejezetten a sétáltatásra gondolok. 19/F
Belbudán élek, lakásban, és a családomnak van egy kisebb testű kutyája. Az utcánkban ha tippelnem kéne legalább a háztartások felének van, és ez sok idősebb embernek nem igazán tetszik. Azt nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális. Az még okés, hogy a házuk tövét nem szeretik, ha lepisilik az ebek, de ami nem is az ő tulajdonuk (pl. utcalámpa, tűzcsap), azt miért ne pisilhetné le? Nem egyszer fordult elő, hogy a 60+-osok nekem álltak, hogy "muszáj pont ide?", csak mert a lámpa pont az ő házuk előtt volt. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá. Ilyenkor kapom meg azt, hogy most újult meg a kutyafuttató, de nekem az nem igazán opció, mert olyan fajtám van, amiről a többi kutya azt hiszi, hogy morog, mikor levegőt vesz, úgyhogy kevés kutyával merem össze engedni. Nagyon rossz, hogy a kedvenc pisilő helyeitől el kell húzzam, mert különben jön a nyuggerkommandó és lehet vitatkozni. Őszintén az sem érdekel, mikor kifogynak az érvekből, és rákezdenek, hogy 70 évesek és le kell menni takarítani. Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen! Az én szobám is földszinti, és a járdára néz, mégsem érzem pisiszagot soha.
Ez az egész helyzet egyre bosszantóbb, és nagyon idegesít. Aki esetleg a másik oldalán áll. Mi a bajotok a kutyákkal?
Úgy látszik hogy a csávó élvezi a show-t 😡
52: minden megszólalásodból az jön le, hogy a kutyatulajdonosok vannak erősen beszűkülve.
De nem baj, Ödönke, észre se vedd, hogy mindenki szembejön az autópályán.. :)
56,ha nem ismerném az ellenvéleményt, vagy nem akarnám meghallani, akkor nem írtam volna ki a kérdést. Ettől függetlenül ki fogok állni a saját véleményem mellett, és ez nem egyenesen arányos azzal, hogy el lennék kényeztetve. Nem vagyok tini, de ha az lennék sem lenne kevesebb jogom véleményt nyilvánítani. Így tehát, az életkorom teljes mértékben irreleváns.
54 a te kommented teljesen érthető és jogos volt, míg rá nem tapintottál a lényegre, vártam hogy valaki végre leírja ezt. Miért kell az embereknek FONTOSABBNAK lenni? Miért nem lehet az ember és a kutya egyformán fontos? Főleg, hogy az utálatáradat, amit az elmúlt 2 napban kaptam, tökéletes példája, hogy a legtöbb állat mennyivel barátságosabb némelyik embernél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!