Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A budapestieknek mi baja a...

A budapestieknek mi baja a kutyatartással? Kifejezetten a sétáltatásra gondolok. 19/F

Figyelt kérdés

Belbudán élek, lakásban, és a családomnak van egy kisebb testű kutyája. Az utcánkban ha tippelnem kéne legalább a háztartások felének van, és ez sok idősebb embernek nem igazán tetszik. Azt nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális. Az még okés, hogy a házuk tövét nem szeretik, ha lepisilik az ebek, de ami nem is az ő tulajdonuk (pl. utcalámpa, tűzcsap), azt miért ne pisilhetné le? Nem egyszer fordult elő, hogy a 60+-osok nekem álltak, hogy "muszáj pont ide?", csak mert a lámpa pont az ő házuk előtt volt. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá. Ilyenkor kapom meg azt, hogy most újult meg a kutyafuttató, de nekem az nem igazán opció, mert olyan fajtám van, amiről a többi kutya azt hiszi, hogy morog, mikor levegőt vesz, úgyhogy kevés kutyával merem össze engedni. Nagyon rossz, hogy a kedvenc pisilő helyeitől el kell húzzam, mert különben jön a nyuggerkommandó és lehet vitatkozni. Őszintén az sem érdekel, mikor kifogynak az érvekből, és rákezdenek, hogy 70 évesek és le kell menni takarítani. Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen! Az én szobám is földszinti, és a járdára néz, mégsem érzem pisiszagot soha.

Ez az egész helyzet egyre bosszantóbb, és nagyon idegesít. Aki esetleg a másik oldalán áll. Mi a bajotok a kutyákkal?

2022. okt. 11. 10:25
 31/98 anonim ***** válasza:
95%

30: tényleg egy hisztis tiniként viselkedsz!

Nehogy már a normális embereknek kelljen elfogadni azt, hogy mások szennyezik a környezetet!

Mi az, hogy saját érdek...??? Abszolút KÖZÉRDEK, hogy a közterületek kutyaürülékmentesek legyenek. Ez közegészségügyi szempontból is alap.

2022. okt. 11. 13:29
 32/98 anonim ***** válasza:
79%

"Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá."

De a ha dögöd a lakásban nem hugyozik, akkor ugyanúgy meg tudod nevelni, hogy ne hugyozza, fossa tele a környéket.

"nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális"

"ami nem is az ő tulajdonuk, azt miért ne pisilhetné le?"

"Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen!"

Hát pontosan ezért rühellik az emberek az úgynevezett kutyatartókat. A kérdezőhöz hasonló retek prolik miatt.

A tipikus proli, aki szétszarik mindent ami nem az övé. Valahol látszik ez a komplett ország mentalitásán, hogy ami közös az senkié.

De hogy összegezzük:

Mi baj a kutyákkal?

A kutyákkal semmi, csak az ilyen proli állattartókkal van baj.

2022. okt. 11. 14:41
 33/98 anonim ***** válasza:
78%

"Nem kell elmagyarázni mi minden kerülhet a levegőbe a bölcsődések szüleinek "örömére" a megszáradt és szélkavarta kutyaürülékből."

Mi erre mondjuk mindig viccesen, amikor a városban fúj a szél és hordja az arcunkba a port, meg ropog a fogunk alatt, hogy "az nem homok". És hát van is benne igazság.

2022. okt. 11. 14:45
 34/98 anonim ***** válasza:
89%
32: 10pont!
2022. okt. 11. 14:47
 35/98 A kérdező kommentje:

A kérdésem egyrészt arra vonatkozott eredetileg, hogy meg akartam érteni, miért zavaró a PISILÉS!!! az emberek számára. Ezt itt néhány értelmes(ebb) kommentben el lett magyarázva. Megértettem, köszönöm, ezentúl jobban fogok figyelni.

Másrészt arra irányult a kérdés, hogy a nyuggerek miért azt mondják, hogy "csak ne ide". Ergó nekem eleve azokkal volt problémám, akiknek személyes gondja van, egyébként meg igazából leszarják.

Sajnálom, ha valakit megbántottam, de utálom egyszerűen azokat, akik lenézik a kutyákat, és többre tartják a szülők érdekeit, mint az állattartókét (szerintem mindkettő fontos, mielőtt valaki félreértene) . A vita szerintem azért csúszott el rossz irányba, mert mindenki személyeskedni kezdett,én meg felkúrtam az agyam.

32-es: Engem ekézz nyugodtan, de az én hülyeségem miatt ne nevezd dögnek a kutyámat légyszives!! Kicsit ellentmondásos, hogy a kutyákkal "nincs semmi bajod" de dögnek hívod az enyémet.

2022. okt. 11. 15:46
 36/98 anonim ***** válasza:
94%

Teljesen mindegy, hogy nyugger, vagy kismama, vagy bankigazgató hívja fel a figyelmedet, hogy ne a háza előtti járdát rondítsa össze az állatod.

EGyszerűen nem illik. Ha ezt magadtól nem tudod, akkor tök logikus, hogy erre mások felhívják a figyelmedet.

2022. okt. 11. 16:10
 37/98 anonim ***** válasza:
90%

Hát nem gyönyörű??? :(((((

[link]

2022. okt. 11. 16:14
 38/98 anonim ***** válasza:
93%
#37 Ráadásul a fő probléma, hogy ha a linkben szereplő képeket egymás mellé teszed, akkor megkapod hogy milyen egy átlagos budapesti utca...
2022. okt. 11. 17:03
 39/98 anonim ***** válasza:
94%

39: ja-ja.... Tapasztalom.....

Szerencsére egyre ritkábban kell mennem a belvárosba, ott tényleg kibírhatatlanul büdös és ocsmány.

2022. okt. 11. 17:11
 40/98 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem te megszoktad a kutyád vizeletének a szagát... én néha effektíve rosszul vagyok attól a húgybűztől, ami néhány bp-i helyen terjeng... és nemcsak a csövestanya jellegű városrészeken... ahogy mindenféle húgy összekeveredik... fúj. Azt meg nem is merem elképzelni, milyen lehet, ha valaki a házam elé sz.atja / húgyoztatja a kutyát. Meg lehet oldani kicsit arrébb menni... ha már vkinek van háziállata, és vállalja ezt a felelősséget, vállalja a nevelést is és ne hüppögjön, hogy a kutyika nem a kedvenc helyére tud pisilni (normális ember sem a kedvenc helyére hugyozik az utcán, kutyát is meg lehet rá nevelni... lehet fa tövébe, bokorba... vagy a kutyafuttató szélére).
2022. okt. 11. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!