Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A budapestieknek mi baja a...

A budapestieknek mi baja a kutyatartással? Kifejezetten a sétáltatásra gondolok. 19/F

Figyelt kérdés

Belbudán élek, lakásban, és a családomnak van egy kisebb testű kutyája. Az utcánkban ha tippelnem kéne legalább a háztartások felének van, és ez sok idősebb embernek nem igazán tetszik. Azt nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális. Az még okés, hogy a házuk tövét nem szeretik, ha lepisilik az ebek, de ami nem is az ő tulajdonuk (pl. utcalámpa, tűzcsap), azt miért ne pisilhetné le? Nem egyszer fordult elő, hogy a 60+-osok nekem álltak, hogy "muszáj pont ide?", csak mert a lámpa pont az ő házuk előtt volt. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá. Ilyenkor kapom meg azt, hogy most újult meg a kutyafuttató, de nekem az nem igazán opció, mert olyan fajtám van, amiről a többi kutya azt hiszi, hogy morog, mikor levegőt vesz, úgyhogy kevés kutyával merem össze engedni. Nagyon rossz, hogy a kedvenc pisilő helyeitől el kell húzzam, mert különben jön a nyuggerkommandó és lehet vitatkozni. Őszintén az sem érdekel, mikor kifogynak az érvekből, és rákezdenek, hogy 70 évesek és le kell menni takarítani. Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen! Az én szobám is földszinti, és a járdára néz, mégsem érzem pisiszagot soha.

Ez az egész helyzet egyre bosszantóbb, és nagyon idegesít. Aki esetleg a másik oldalán áll. Mi a bajotok a kutyákkal?

2022. okt. 11. 10:25
 21/98 anonim ***** válasza:
56%
Nem tud meghatni? Majd ha lesz gyereked, megérted. Pláne ha kutyaszaros cipőben magy haza. A kutya szaladgáljon a kertben, vidéken, és ne a városban a parkban.
2022. okt. 11. 12:15
 22/98 anonim ***** válasza:
92%

Ha meg tudod tanítani a kutyát, hogy a lakást ne hugyozza össze, akkor ugyanígy meg lehet tanítani arra is, hogy félreeső helyen ürítsen.

Nettó kifogásgyártás, hogy ez kínzás lenne...

2022. okt. 11. 12:17
 23/98 A kérdező kommentje:

19

Nem csak az egyetértő válaszokat fogadom el, ezért írtam, hogy tisztelet a kivételnek. Aki leírta értelmesen, hogy miért zavarja,azt tudomásul vettem, de a legtöbb ember olyan dolgokat javasolt, amikre direkt utaltam, hogy nem opció.

Aki viszont olyat ír, hogy fel is fordulhatnak a kutyák, meg hogy önző a kutya amiért wc-zik (xd) arra nem tudok mit mondani, mert nevetségesen szűk a látókörük.

Kérlek fejtsd ki, hogy a civilizáviós érvelésemmel mi a gond! Ez a probléma, hogy nem fejtitek ki, csak megy a puffogás. Arra én sem tudok értelmesen reagálni...

2022. okt. 11. 12:19
 24/98 anonim ***** válasza:
79%

Teljesen fölösleges elmenni abba a civilizációs irányba, mert fullra értelmetlen.

a kutyák nem természetes módon lettek ilyen sokan a városokban, hanem kifejezetten "piaci termékként" szaporítják őket. Tehát ne akarj itt olyan érveket előrángatni hogy ők voltak itt korábban....

19évesen nyilván anyádék tartanak el, kutyástul, és véded a saját érdekeidet, hogy neked jogod van meg a kutyának joga van szájkosár nélkül oda üríteni ahová akar, stb. stb.

De ettől még nicns igazad.

2022. okt. 11. 12:23
 25/98 A kérdező kommentje:
A vita ezen pontján úgy érzem, felesleges az oda vissza érvelés. Nem tudom, hogy jön ide, hogy anyámék tartanak el.. :D Látszik, hogy nem megy a szövegértés, ha nem írtam le 5x,hogy a kutyaszart mindig összeszedem, és elítélem azt aki nem, akkor egyszer sem. Nem tudom, kinek hiszed magad, de attól még, hogy eltér a véleményünk, nem jelentheted ki, hogy "nincs igazam", mintha a Te véleményed az univerzális igazság lenne.
2022. okt. 11. 12:32
 26/98 anonim ***** válasza:
87%

Pont a lényegtelen félmondatot bírtad kiragadni... :)))

Továbbra se magyaráztad meg, hogy ha egy kutya megtanítható arra, hogy a lakást ne hugyozza össze, ugyan már miért nem lehet megtanítani, hogy ne a járdán az első fa tövében ürítsen....

2022. okt. 11. 12:40
 27/98 A kérdező kommentje:
Nyilván meg lehet tanítani, és oda is figyelek, csak pont arról szólt a kérdés, hogy nem értem miért probléma, ha nem figyelek rá oda.
2022. okt. 11. 12:59
 28/98 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem hagyjuk is rá.

Nincs értelme egy olyan férfival vitatkozni aki egy óvodás szintjén van agyilag.

2022. okt. 11. 13:00
 29/98 anonim ***** válasza:
77%
#28: 👍👍👍😁
2022. okt. 11. 13:03
 30/98 A kérdező kommentje:
Olyanokkal sincs értelme, akik csak a saját érdekeiket nézik mindenki mással szemben, és meg sem akarják hallani a másik oldalt.
2022. okt. 11. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!