A budapestieknek mi baja a kutyatartással? Kifejezetten a sétáltatásra gondolok. 19/F
Belbudán élek, lakásban, és a családomnak van egy kisebb testű kutyája. Az utcánkban ha tippelnem kéne legalább a háztartások felének van, és ez sok idősebb embernek nem igazán tetszik. Azt nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális. Az még okés, hogy a házuk tövét nem szeretik, ha lepisilik az ebek, de ami nem is az ő tulajdonuk (pl. utcalámpa, tűzcsap), azt miért ne pisilhetné le? Nem egyszer fordult elő, hogy a 60+-osok nekem álltak, hogy "muszáj pont ide?", csak mert a lámpa pont az ő házuk előtt volt. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá. Ilyenkor kapom meg azt, hogy most újult meg a kutyafuttató, de nekem az nem igazán opció, mert olyan fajtám van, amiről a többi kutya azt hiszi, hogy morog, mikor levegőt vesz, úgyhogy kevés kutyával merem össze engedni. Nagyon rossz, hogy a kedvenc pisilő helyeitől el kell húzzam, mert különben jön a nyuggerkommandó és lehet vitatkozni. Őszintén az sem érdekel, mikor kifogynak az érvekből, és rákezdenek, hogy 70 évesek és le kell menni takarítani. Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen! Az én szobám is földszinti, és a járdára néz, mégsem érzem pisiszagot soha.
Ez az egész helyzet egyre bosszantóbb, és nagyon idegesít. Aki esetleg a másik oldalán áll. Mi a bajotok a kutyákkal?
Ha meg tudod tanítani a kutyát, hogy a lakást ne hugyozza össze, akkor ugyanígy meg lehet tanítani arra is, hogy félreeső helyen ürítsen.
Nettó kifogásgyártás, hogy ez kínzás lenne...
19
Nem csak az egyetértő válaszokat fogadom el, ezért írtam, hogy tisztelet a kivételnek. Aki leírta értelmesen, hogy miért zavarja,azt tudomásul vettem, de a legtöbb ember olyan dolgokat javasolt, amikre direkt utaltam, hogy nem opció.
Aki viszont olyat ír, hogy fel is fordulhatnak a kutyák, meg hogy önző a kutya amiért wc-zik (xd) arra nem tudok mit mondani, mert nevetségesen szűk a látókörük.
Kérlek fejtsd ki, hogy a civilizáviós érvelésemmel mi a gond! Ez a probléma, hogy nem fejtitek ki, csak megy a puffogás. Arra én sem tudok értelmesen reagálni...
Teljesen fölösleges elmenni abba a civilizációs irányba, mert fullra értelmetlen.
a kutyák nem természetes módon lettek ilyen sokan a városokban, hanem kifejezetten "piaci termékként" szaporítják őket. Tehát ne akarj itt olyan érveket előrángatni hogy ők voltak itt korábban....
19évesen nyilván anyádék tartanak el, kutyástul, és véded a saját érdekeidet, hogy neked jogod van meg a kutyának joga van szájkosár nélkül oda üríteni ahová akar, stb. stb.
De ettől még nicns igazad.
Pont a lényegtelen félmondatot bírtad kiragadni... :)))
Továbbra se magyaráztad meg, hogy ha egy kutya megtanítható arra, hogy a lakást ne hugyozza össze, ugyan már miért nem lehet megtanítani, hogy ne a járdán az első fa tövében ürítsen....
Szerintem hagyjuk is rá.
Nincs értelme egy olyan férfival vitatkozni aki egy óvodás szintjén van agyilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!