A budapestieknek mi baja a kutyatartással? Kifejezetten a sétáltatásra gondolok. 19/F
Belbudán élek, lakásban, és a családomnak van egy kisebb testű kutyája. Az utcánkban ha tippelnem kéne legalább a háztartások felének van, és ez sok idősebb embernek nem igazán tetszik. Azt nem értem, hogy miért kell pampogni, hogyha a kutyám odapisil a járdán egy oszlophoz, tekintve, hogy legális. Az még okés, hogy a házuk tövét nem szeretik, ha lepisilik az ebek, de ami nem is az ő tulajdonuk (pl. utcalámpa, tűzcsap), azt miért ne pisilhetné le? Nem egyszer fordult elő, hogy a 60+-osok nekem álltak, hogy "muszáj pont ide?", csak mert a lámpa pont az ő házuk előtt volt. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szegény kutyák a lakásban hugyoznának maguk alá. Ilyenkor kapom meg azt, hogy most újult meg a kutyafuttató, de nekem az nem igazán opció, mert olyan fajtám van, amiről a többi kutya azt hiszi, hogy morog, mikor levegőt vesz, úgyhogy kevés kutyával merem össze engedni. Nagyon rossz, hogy a kedvenc pisilő helyeitől el kell húzzam, mert különben jön a nyuggerkommandó és lehet vitatkozni. Őszintén az sem érdekel, mikor kifogynak az érvekből, és rákezdenek, hogy 70 évesek és le kell menni takarítani. Nem az ő dolga a járda takarítása, ha meg ennyire zavarja, akkor ne az én problémám legyen! Az én szobám is földszinti, és a járdára néz, mégsem érzem pisiszagot soha.
Ez az egész helyzet egyre bosszantóbb, és nagyon idegesít. Aki esetleg a másik oldalán áll. Mi a bajotok a kutyákkal?
Kutyatartás a lakásban nagyon elterjedt, de az állatvédők:
- az idomított állatokat ki akarják tiltani a cirkusziból, mert az idomítás állatkínzás,
- a prémbundákat,-sapkákat, -gallérokat viselőket el kell ítélni, mert ...,
- az állatkerti állatokat tiltsák ki a ketrecekből,
- a ketrecben tojatott tyúkokat szabadítsák föl a ketrecekből, hadd szaladgáljanak az udvaron kedvük szerint,
- falusi udvaron a kutya ne legyen lánchoz kötve, mert az állatkínzás,
- de az 1-2-szobás lakásukban nyomorogtatnak legalább egy KISLÁNY, ill. KISFIÚ kutyust, sok lakásban 2 nagy testű kutyát, ahelyett, hogy lemondanának a tartásukról. Felfordul a gyomrom, amikor hallom a kutyáját szólító nénitől: "Gyere gyorsan a mamához!" Ilyennek a gyereke kutyát nemzett, hogy legyen a mamának leány vagy fiú kutyusa?
12: nagyon igazad van...
A régi lakásunk szomszédjában másfélszobásban tartottak bobtailt, egy másik hasonlóban meg berni pásztort...
Ez nem állatkínzás...?
Kérdező! A kutyád a házam előtt lévő villanyoszlopot lepisili és ez szerinted rendben van. Ha én lepisilem a házad előtt lévő villanyoszlopot akkor az is rendben van?
Mind a kutyapisi mind az emberi pisi büdös. Nincs bajom az állattartókkal. Viszont a nem megfelelő helyre való pisiltetést utálom.
Budán van egy lakónegyed (bő 20-ezer lakossal), ahol 2 kutyafuttató is van. Ezek alig vannak kihasználva, de másik két füves réten rendszeres a kutyafuttatás, pisiltetés, sz@ratás.Az egyik ilyen rét épp a bölcsőde mellett van. Nem kell elmagyarázni mi minden kerülhet a levegőbe a bölcsődések szüleinek "örömére" a megszáradt és szélkavarta kutyaürülékből.
Saját szememmel is láttam már a helyzetet néhányszor.
Te atya ég!:D
Azt gondoltam, hogy le fogom dobni az atomot, ha kiírom ezt a kérdést, de hogy ennyi önelégült, ostoba embert fúj össze a szél, azt nem hittem volna (tiszt.kiv.)
Néhány nagyon alapvető dologra fel szeretném hívni az emberek figyelmét.
A) Mielőtt válaszolsz, olvass vissza, mert a korábbi válaszaimból kiderül, hogy a kutyaszar otthagyását, és a póráz nélkül elengedést én sem támogatom.
B) Úgy látom sokan elfelejtitek, hogy az emberek később voltak a földön, mint a többi állat. Mi építettünk ki civilizációt, és foglaltuk el a Földet, nem pedig fordítva. Mi is állatok vagyunk, mivel az emlősök közé tartozunk. Az egyetlen különbség, hogy elég magas az IQ-nk (már akinek) ahhoz, hogy felülkerekedjünk az ösztöneinken. Ezzel szemben a legtöbb állat nem tud, így azt, hogy oda végzik a dolgukat, ahova tudják, nagyon erős hibapont önzésnek nevezni.
Bizonyos dolgokra azonban megtaníthatóak, ha jól és szeretetben van nevelve, akkor egy Rottweiler sem támad meg senkit ok nélkül.
Őszintén remélem, hogy nem kell megtapasztalnotok, milyen kényelmetlen egy szájkosár.A pórázzal szemben csak tömegközlekedésen kötelező, viszont a nyomott orrú kutyikra, mint az enyém, fizikailag képtelenség ráadni.
Külön ki is emeltem, hogy nálunk nem opció a futtató, ha sok a nagykutya benne.
12-essel annyiban egyet értek, hogy nagykutyát tartani felelőtlen döntés lakásban, de amiket felsorolt, én is állatkínzásnak tartom. Aki azzal jön, hogy rosszul van, ha valaki a gyerekének nevezi a kutyáját, annak mondanám, hogy míg az ilyen szeretetteljes törődés szelíd, barátságos kutyákat nevel ki, a láncon tartással jár az, hogy a kutya elvadul, és veszélyes lesz másokra. Én a becézgetéssel való ellenszenvet mindig annak tudom be, hogy az illetőt fusztrálja, hogy a kutya egy szintre van hozva vele. Miért? Csak nem szembesít valamivel? ;)
A tüzijátékkal jönni neg szimplán proliság, tekintve, hogy míg a kutya wc-zés természetes, a tüzijáték nem az, és csakis azt a célt szolgálja, hogy az ember ész nélkül fitogtassa az erejét, és közben környezetszennyezzen.
8-as: Ha a belvárosban élsz, szerintem tudod, hogy majdnem minden kis hangyafasznyi téren van játszótér és focipálya. Ne azt a maximum 100 négyzetméteres füves részt sajnáld már a kutyáktól, ami nincs urbanizálva!
16. akkor legközelebb írd ki pontosan, hogy csak egyetértő válaszokat fogadsz el...
Nevetséges ez a feldemhedésed.
Ez a civilizációs ki foglalta el a földet ki előtt meg már-már az érvelési hibák határait súrolják..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!