Ki volt az, akivel legdurvábban összevesztél a Covid oltás miatt?
Milyen gyógyszer az,ami neked azért nem hat,mert én nem vettem be?
Te azért leszel vizes,mer én nálam nincs esernyő,de nálad azért van?
Te halsz meg abba,hogy én tünetmentesen oltatlanként fertőzlek meg,te meg oltott vagy?
Régen a hős más fogalom volt...
Manapság beoltattam magam,vigyázzunk egymásra profilkép jellemzi a hőst.
100 éve benne van az eü törvénykönyvben,hogy járvány idején tilos oltani.
Ezt a szabályt bezzeg át lehet lépni.
Oké, buta vagy, nincs ezzel gond, csak ne hireszteld, mert az már ciki.
A környezetemben mindenki oltott és egy csomóan háromszor. Ráadásul a többségnek hunyt el/került kórházba ismerőse a betegség miatt. Egyet szoktunk érteni a vírus veszélyességében és az oltás szükségességében.
Abban amúgy nem mindig, hogy az oltás ellenére mennyire kell vagy kellene elővigyázatosnak lenni. Illetve a maszk kérdésében sem.
Sokadjára is, mert még mindig szükség van rá:
„Milyen gyógyszer az,ami neked azért nem hat,mert én nem vettem be?”
Nem gyógyszer, hanem vakcina. Alapvetően más a működési elve a kettőnek. A gyógyszer meglévő betegséget gyógyít. A vakcina a szervezetet készíti fel a vírus elleni védekezésre. Nagyon leegyszerűsítve: a gyógyszer egy fegyver, amivel a házadba bejutott betörőt lecsapod, a vakcina pedig megtanít rá, hogyan ismerd fel a betolakodót már az ajtóban, hogy ott le tudd csapni.
(Kicsit OFF, de gyógyszernél is van, ami nem hat, ha másik ember nem veszi be, pl. a nemi úton terjedő betegségeknél a partnert is kezelni kell, ha tünetmentes is, különben oda-vissza fertőzgetik egymást.)
„Te azért leszel vizes,mer én nálam nincs esernyő,de nálad azért van?”
Hát ha belőled árad a víz, akkor igen.
„Te halsz meg abba,hogy én tünetmentesen oltatlanként fertőzlek meg,te meg oltott vagy?”
A nyájimmunitás fogalmának nézz utána.
„Manapság beoltattam magam,vigyázzunk egymásra profilkép jellemzi a hőst.”
A hősök az egészségügyi dolgozók és a vakcinákat kifejlesztő tudósok. Aki beoltatja magát és vigyáz másokra, az tájékozott, gondolkodó ember.
„100 éve benne van az eü törvénykönyvben,hogy járvány idején tilos oltani.”
Semmi ilyen nincs az egészségügyben (eleve ami 100 éve szabály volt, az ma már sok esetben nem az). Miért lenne tilos járvány idején oltani?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!