Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet megélni 200 ezer...

Hogy lehet megélni 200 ezer forint fizetésből?

Figyelt kérdés

Hallani olyanokról, akik nem jártak iskolába, vagy esetleg nem akarnak valamiért normális munkát végezni, azok 200 ezret, vagy az alatti összeget keresnek. Hogy lehet ekkora összegből megélni, ha az albérletárak is 110-nél kezdődnek?

Ti ismertek ilyen embereket? Nekem két ilyen ismerősöm van, de ők elég buták.

2021. júl. 18. 07:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
100%

40. vagyok

Nem megyek bele, hogy mit tudok felmutatni, mert idősebb vagyok.

Amikor annyi idős voltam mint te, drágább autó helyett, megfelelt anno inkább egy kis Punto a páromnak, nekem meg egy Yaris, viszont a drágább autó árából vettünk Balatonon egy telket, amire a drága albérlet és egy autó drága fenntartása helyett inkább építettünk egy házat, ami így 15 év múlva, kb. 50 milliót ér. Vettünk Pesten egy kertesházat, van megtakarításunk és a vállalkozásunknak köszönhetően, megengedhetem, hgy a gyerekekkel a nyári szünetre leköltözzek Balatonra és csak a párom jár fel heti 2 napot. Leírom, voltak hozzád hasonló emberek, most is vannak ismerősi körben. Luxus autó, drága albérlet, Thaiföldi utazás. Jobban kerestek, akkor, mint az átlag. Most nem keresnek, de hála a nem kuporgatós életüknek, most nincs nagyon semmijük es kapjuk az ívet, hogy mi a gazdagok. Igen, csak anno nekünk megfelelt Hrvátország Thaiföld helyett, hogy a cserepet meg tudjuk venni a házra. Étterembe elég volt egy hónapban egyszer menni, nem kevés pénzt spórolva. Az autó, amit a párom akkor 4.5 millióért vett volna, ma itt telekben csak 20 millió. Ok, nem mérvadó, mert szerencsések voltunk, mindig jobban kerestünk, mint az átlag, viszont, hogy ésszel is bántunk a pénzzel 20-on évesen, ezért el is értünk valamit. Nem úgy, mint 1-2 ismerősünk, akik úgyanúgy megtehették volna, dehát a jó élet, amit igazából te sem engedhetnél meg a 480 ezres fizetésedből, ha egyről a kettőre akarsz jutni, elvitte az esélyét, hogy x év után tényleg jól éljenek és legyen is mőgötte valami, ne csak a látszat.

2021. júl. 18. 12:17
 52/70 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy tiszteletlen voltam, amit írsz az úgy jó ahogy van. Igazad van, elismerem. Egy lakásom van jelenleg és tervezek egy hitelt felvenni, amiből vehetnék még egyet, és így tovább. Én is gondolkodom a jövőn, de kicsit agresszívabban manőverezek, mert érezni akarom, hogy élek. Nekem nincs párom, egyedül szeretném megoldani a dolgaimat. Én is addig akarok megtollasodni, míg tudom ütni a vasat. És igen, lenézem azokat az embereket, akik nem így gondolkodnak, mert agya mindenkinek van, csak nem használja. Tudom, most te nézel le engem, de sokat tanultam abból is amit írtál. Már volt értelme ennek az egésznek.

2021. júl. 18. 12:23
 53/70 anonim ***** válasza:
100%

"megértem, hogy dühös vagy"

Nem vagyok dühös.

"elbszarintottad ez életedet"

Nem baszarintottam el semmit. A házasságomnál csak a gyerekvállalás volt jobb döntés.

" Aki nem tud saját magával együtt élni, az mással se tegye."

Nagyon boldog voltam egyedül. Sosem unatkoztam egy percig sem. Azóta csak jobb.

"Ha te már a saját halálodra készülsz, és ilyeneken gondolkodsz, hogy a szaros pelenkát ki fogja alattad cserélni, szerintem ez már régen nagyon rossz."

Én tudom ezekre a válaszokra. Arra céloztam, hogy a luxus életviteled egy nagyon magányos élethez vezet majd.

"Bár lehet annyira öregnek érzed már magad, hogy megváltásként gondolkodsz ilyeneken mert idegesít a családod (ami szintén szomorú, hiszen te akartad azt az életet, csak nem gondoltad végig)"

Egyáltalán nem idegesít a családom. Ők az örömöm legnagyobb forrásai.

"A szegény, gyári munkás provokátorokat ignorálom. Köszönöm."

Nem vagyok szegény és nem gyárban dolgozom, hanem légkondicionált irodában.

Kezded érteni. mire írtam, hogy "Olyan, hogy valakinek egyetlen mondata SEM igaz, mind téves, még GYK-n is ritka"? 6 (igazából 7, mert az utolsó dupla volt) állítás, mind téves.

2021. júl. 18. 13:01
 54/70 anonim ***** válasza:
55%

Fura, rengeteg ismerősöm dolgozik Bekes megyében 200+ ezerért. Van, aki a eurofinsnél dolgozik, mint mikrobiológus, de minta fogadóként is jóval többet keresnek és oda minsig van felvétel. De másik ismerősöm Battyonyán rendőr, ő nettó 300ezret keres.

Szóval lehet fújni ezt a vidékeken nem lehet jól élni dumát, a példa is azt mutatja, míg a kérdező Pesten vegetál, addig mi vidéken, én konkrétan Kecskeméten vígan megélek, saját házat építek, nyaralni járok, étterembe kajálok, tartalmas hobbikat űzök

2021. júl. 18. 13:19
 55/70 anonim ***** válasza:
Tanárként én is 200 körül keresek. Tovább képezhetném magam és elhagyhatnám a pályát, de nem akarom, mert szeretem a gyerekeket. Ez ilyen.
2021. júl. 18. 16:07
 56/70 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, tényleg egy balek vagy ha közgazdaszként ennyit keresel.

Szakmunkáskent 340 et keresek netoban 8 órába de jobb hónapba 400 felett is volt mar.

Tul sok élettapasztalatod se lehet ha azt hiszed, lehet egyszerre nagy labon élni es milliokat felre rakni.

A magam reszeről a vilagerr se költöznek Pestre, a túlekedesbe, a ganyeba és szmogba. Vidéken is megtudok venni bármit es termeszetes környezetbe elek, nem beton dzsungelba.

2021. júl. 18. 16:45
 57/70 A kérdező kommentje:
56 - ha szakmunkásként magyarországon nem 1 millió fölött keresel, akkor elég szar lehetsz a munkádban. A villanyszerelőm annyit kér, amennyit nem szégyell. Profi szaki mondjuk.
2021. júl. 18. 20:44
 58/70 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy régen lenézték a kékgallérosokat, mindenki diplomás akart lenni, most meg fordult a kocka, a kékgalléros munkásoké a világ.
2021. júl. 18. 20:53
 59/70 anonim ***** válasza:

57: kérdezdő, egy szobafestő tanfolyam 3 hónap, kéthetente két hétvége:

[link]

Miért nem vágsz bele, ennyi időt rá lehet szánni.

2021. júl. 18. 20:56
 60/70 A kérdező kommentje:
58 - ez jelenleg magyarországon van így, mert akinek esze van az külföldre megy (még többet keresni), aki meg itthon marad annyit mond amennyit akar. Ez ilyen helyzet.
2021. júl. 18. 20:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!