Budapesten nettó 200ezer forint alatti fizetésből meglehet élni?
Egy ismerőstől hallottam, hogy egy vállalkozó kiakadt ezen, amikor ilyen bérigényt kértek tőle(200 kézbe, minimálbérre bejelentve), szaktudást nem igénylő munkára.
Nem tudom mennyire gondolhatott a vállakozó, mennyit fizetne, 160 körül?
Hogy lehet annyi pénzből budapesten megélni? Főleg ha saját lakása sincs az embernek, nyugati élelmiszerárakkal :))
Egyedül sehogy.
De majd mindjárt jönnek a "Én havi 345 forintból főzök, 5 személyre." meg az "Én dijákmunkás vok, oszt azzal keresek havi 533.000 fotintost, ijen csövesbánat melókot el se fogadok. Legé te is Ájtís, mind én e!:+"
olvasgattam itt pár kérdéssel arrébb, hogy xy 170 nettót keres, és keveselte, a kommentelők meg majd megetették, hogy örüljön neki, hogy ennyit keres stb.
Szerintem ennyi pénzből úgy lehet megélni, ha saját lakásod van, és egy visszafogottabb életet élsz, egyedül.
"Ha többen béreltek el lehet lenni"
Persze, el lehet lenni, de ez a cél? Család, egzisztencia miből lesz? Ideje lenne már végre megtanulni, hogy MINDENKI SAJÁT MAGÁÉRT felelős!
A vállalkozó ezt már régen tudja, ezért dolgoztat gátlástalanul éhbérért.
Úgy igen, ha van egy hitelmentes másfél szobás lakásod.
200-ból élsz, de nyaralni, kocsit fenntartani, mindennap gyümölcsöt, zöldséget enni, meg ilyesmikre nincs lehetőség.
Sajátban simán.
Én évekig kerestem alatta, utána pedig fél évig munkanélküli voltam.
Most se sokkal felette keresek katás szoftversupportosként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!