Magas (500 forint feletti) netto fizetésből ti mennyi gyerektartást gondoltok reálisnak egy gyerek után?
attól függ,hogy mennyi a havi kiadása,amit a közös élet alatt megszokott.Nekem ovis gyerekem van,a havi fix kiadások:
úszás:8.700
torna:12.000
angol:2700
ovis kaja:10.000
csoportpénz,bábszínház,egyebek átlag havi 500
ez eddig 34.400
ezen felül a kaja,ruha,rezsi rá eső része,szórakozás,közlekedés
szerintem ezeket nagyjából számold ki,és annek a fele
Igen, itt az a baj, hogy a gyerekek eltartasahoz akar magasabb szinvonalon szivesen hozzajarul az apa, de vilagosan el kell hatarolni ettol az ex fenntartasat.
A gyt arra valo hogy a gyerekek koltsegeinek a felet tovabbra is allja az apa, nem arra hogy eltartsa a volt nejet.
Havi 100ezret fizetek, plusz 20-30ezer megy havonta az életbiztosítási alapomba, aminek a gyerek a kedvezményezettje. Ezen felül pedig nagyobb kiadásokba, pl iskolakezdés beszállok, nyári táborokat fizetek és nyaralni is viszem.
Illetve apás hétvégéken programok, mozi, bábszínház, cirkusz, stb.
És nálam is van a gyereknek komplett ruhatára, mert az otthoni cuccai folyton retkesek, szakadtak, stb - ezt ugye folyamatosan cserélni kell ahogy nő.
Ez havi átlagban kb 150 - 180ezerre jön ki. Én soknak tartom, irreálisan soknak. Mindemellett van egy másik gyerekem is a második házasságomból, még nincs egy éves.
"Az "ezer" kifejezés nem maradt ki egész véletlen a lérdésben? :O"
De, tényleg kimaradt. :D
Bocsánat, 500ezer forint. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!